sos pieczarkowy - 1809 przepisów (strona:78/121)

Warkocz z polędwicy wieprzowej 210

naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st C przez ok 30 minut. Następnie naczynie odkrywamy, by mięsko mogło nabrać odpowiednich "rumieńców". Podajemy z ziemniaczanymi kluseczkami i sosem np. grzybowym, pieczarkowym. Wpis bierze udział w konkursie organizowanym na stronie Durszlak.pl, gdzie można wygrać wspaniałe nagrody m.in. marki #Ambition

Kuchnia w czekoladzie
Babka ziemniaczana 175

pasztet czy kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy.  Wiele osób uważa, że babka najlepiej smakuje dzień po upieczeniu, podsmażona na złoty kolor na patelni. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 łyżki

Codziennik Kuchenny
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 158

piróg ,,łysy") lub w drożdżowej skórce. Piekłam piróg w cieście, podałam pokrojony na grube plastry, podsmażony na patelni.  Piróg najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem śmietany, jogurtu, sosu grzybowego lub pieczarkowego. Polecam upieczenie Piroga Biłgorajskiego i poznawanie nowych Regionalnych Smaków. Składniki farszu: 500 g ziemniaków 300 g kaszy gryczanej palonej 200 g tłustego twarogu 3/4  szkl . kwaśnej śmietany

Codziennik Kuchenny
Gołąbki z kaszą jęczmienną i pieczarkami 189

każdy liść nakładamy farsz, zwijamy w rulonik. Gołąbki wkładamy do rondla, podlewamy wywarem/wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków 128

oleju na złoty kolor. Rzodkiewkę ścieramy na drobnej tarce, a następnie łączymy z solą i jogurtem. Podajemy jako dodatek do kotletów. P.S. Takie kotlety możecie też podać z sosem mięsnym lub pieczarkowym

Czary - gary w kuchni
Domowy makaron jarmużowy. 170

oprószamy mąką i pozwalamy im chwilę obeschnąć. Gotowy makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 1-2 minuty, następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Podajemy z kremowym sosem np. śmietanowym, pieczarkowym lub serowym. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Morbradgryde - polędwiczki w sosie z pieczarkami i porem. 177

babcia (i sąsiadki pewnie też). No cóż, Duńczycy mają widocznie podobny gust kulinarny do Polaków. I jeszcze parę innych zalet też mają;) Zdradzę Wam, że polędwiczki w sosie porowo-pieczarkowym bardzo zasmakowały mojej żonie. Takie obiady mogłaby jeść codziennie:) Chyba będę musiał wymyślić hasło tygodnia, które pozwoli na więcej tego typu gotowania! Polędwiczki wydają się łatwym i bardzo wdzięcznym "surowcem

zadanie-gotowanie
Przechowywanie żywności 148

jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki w ciągu kilku najbliższych

moj przepis na
Kotlety z groszku, szparagów i jabłuszek kaparowych 106

dodajemy szklankę mąki kukurydzianej. Mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w sezamie.  Smażymy na rozgrzanym oleju lub oliwie, aż sezam się zarumieni. Propozycja podania: pieczone ziemniaki sałatka sos słonecznikowo-pieczarkowy

Weganka gotuje
Placki ziemniaczane z cukrem 157

ogródka mojej Mamy :) Takie zawsze sa lepsze od tych kupionych w sklepie :) Wiem też, że każdy ma swój sposób pochłaniania tych pyszności. Niektórzy jedzą je ze śmietaną, sosem grzybowym lub pieczarkowym, czy ketchupem. Mój ulubiony sposób na zniknięcie placków z talerza to ten z cukrem. Zdecydowanie ulubiony  Składniki: ok 1,5 kg ziemniaków 2-3 łyżki mąki pszennej duże

ChilliJemy
Kresowe gołąbki z kaszy jęczmiennej 156

blogu tak historycznego przepisu Jest to przepis mojej prababci, która pochodziła spod Lwowa. Gołąbki są pyszne, nawet dla mnie, choć za kaszami nie przepadam. Najlepiej smakują z sosem grzybowym lub pieczarkowym. Składniki: mała główka białej kapusty 200 g kaszy jęczmiennej 3 średnie ziemniaki cebula sól, pieprz Przygotowanie Kapustę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, przykrywamy i gotujemy kilka minut

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety z kurczaka rosołowego 149

zbyt rzadkie dodać bułkę tartą . Formować małe kotleciki. Obtoczyć je w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron do zarumienia. Kotleciki podałam z sosem śmietanowo-pieczarkowym przepis tutaj

O kuchni z uczuciem
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 265

Kruche i delikatne mięso z kurczaka z sosem marchewkowo-pieczarkowym. Z tak prostych składników można wyczarować tak pyszny obiad. Zapraszam na kurczakowy obiad! 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 marchewka 5 pieczarek Zalewa: 0,5 szklanki wody 200 ml śmietany 12% 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku

VioletoweKucharzenie
kopytka 360

minucie delikatnie przechylamy nasze naczynie i zlewamy z niego wodę.  14. Okraszamy roztopionym masłem, podsmażoną cebulk ą  lub cebulk ą  z boczkiem, jak również z sosem np grzybowym, pieczarkowym czy gulaszem.  Bardzo pyszne są kopytka odsmażane. Na patelnie nalewamy trochę oleju lub rozpuszczamy na niej masło. Na rozpuszczony i nagrzany tłuszcz kładziemy nasze kopytka. Smażymy

Kulinarnie z Polką na Kresach
HISZPAŃSKA POLĘDWICZKA 153

doprawiamy dołaczoną mieszanką przypraw do warzywa po hiszpańsku. Obsmażamy, odcedzamy nadmiar tłuszczu. Wykładamy na polędwiczki do naczynia żaroodporneg. Zapiekamy ok 20 minut. Podajemy polędwiczki na warzywach polane ulubionym sosem. U mnie pieczarkowym. Do przygotowania użyłam Mieszanki Warzyw na Patelnię po hiszpańsku Iglotex

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania