sos pieczarkowy - 2121 przepisów (strona:85/142)

Placki ziemniaczane ze szpinakiem 161

następnie dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarny S.O.S.
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 161

następnie dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarne S.O.S.
Złociste placki z pieczarkami i wędliną 180

dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj łyżką porcje ciasta formując placki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego!   Świetnie smakują z… keczupem, dipem czosnkowym, sosem (np. pieczarkowym, pomidorowym, koperkowym), surówkami i sałatkami obiadowymi.           Do placków polecam… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafior duszony

Kulinarne S.O.S.
Gołąbki z kuskusem i cukinią 182

farsz był gorący i przeszedł wszystkimi smakami. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym  koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Moja propozycja to gołąbki z kremowymi pieczarkami, które roimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Doprawiamy solą, pieprzem i tuż przed samym podaniem łączymy ze słodką śmietanką

Moniki Smakołyki
KROKIETY Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 305

warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2 minuty z każdej z czterech stron. Uważamy, aby nie przypalić. W razie potrzeby redukujemy płomień. Podajemy z czerwonym barszczem lub sosem, np. pieczarkowym

cool and minty
Gołąbki z kaszą kuskus pełnoziarnistą i brokułem na ostro 137

kapusta będzie bardzo miękka, ok. 30 min. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym   koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Rada: jeśli przygotujecie podwójną porcję gołąbków, można je po podsmażeniu przełożyć do brytfanki i piec w piekarniku

Moniki Smakołyki
Pulpety z polędwiczek z kurczaka i kaszy gryczanej 189

lekko osolonej wodzie, 2 – 3 min od czasu wypłynięcia na powierzchnię.  Rada: jeśli pulpety zrobimy większe, czas gotowania się wydłuży. Podajemy je z masłem lub ulubionym sosem np. pieczarkowym

Moniki Smakołyki
POTRAWKA Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM 196

Szybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki:      70 dag pierś z kurczaka      łyżka masła     40

RAROSSA
Rolada drobiowa parzona w garnku-przepis i dokładny opis 347

krótki. Rolada drobiowa parzona w garnku to świetny pomysł na przygotowanie domowej, zdrowej wędliny. Jest wyborna nie tylko do kanapek ale także na ciepło w połączeniu z ulubionym sosem np pieczarkowym lub duszoną papryką. Rolada z indyka parzona w garnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI pół piersi z indyka 2 łyżki przypraw ziołowych np : szałwii,rozmarynu,curry, papryki sól pieprz bawełniana

zielonacukinka
Obiadowe Dania Wegetariańskie 163

selera Ciecierzyca w pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto

Delusional Trine
Kluski śląskie 206

robimy dziurkę. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli (według własnego uznania). Na wrzątek wrzucamy kluseczki. Gdy wypłyną gotujemy 3 minuty. Smacznego :) P.S. Kluski śląskie możemy podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub polać masełkiem z podsmażoną cebulką

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ryż z mięsem, serem i pieczarkami 176

Jeśli lubicie gołąbki, to z pewnością posmakuje Wam ten ryż. Smakiem przypomina właśnie farsz na gołąbki. Do takiego risotto wystarczy sałatka, ewentualnie jakiś sos np. pieczarkowy lub pomidorowy i obiad gotowy :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (łopatka lub szynka) 1 szklanka suchego ryżu 1 duża cebula 6-7 pieczarek garść tartego żółtego sera sól, pieprz majeranek Sposób wykonania: 1. Ryż

Kuchnia domowa Ani
KROKIETY DZIADOWSKIE 238

formujemy 10 krokietów, panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Krok 6. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu lub pikantnym sosem grzybowym, pieczarkowym lub myśliwskim. Smacznego

Moja Książka Kucharska
PIECZEŃ Z KURCZAKIEM 188

Pieczeń doskonała zarówno na zimno na kanapki, jak również na ciepło na obiad, wystarczy pokroić w grube plastry, polać sosem , np. pieczarkowym i podać ziemniaczki, pychotka!!! Do pieczenia użyłam form od firmy  PAPILART , które od wewnątrz pokryte są silikonową powłoką. SKŁADNIKI 0,5 kg mięsa mielonego, 15 dag polędwiczek z kurczaka, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek

słodki bratek
Klopsiki z kurczaka z sosem pieczarkowym i kopytkami czyli pełen recykling. 149

lekko mrugać. Chodzi oto aby wierzch klopsików się związał i nam nie rozpadł. One są bardzo delikatne i naprawdę bardzo łatwo je uszkodzić. U mnie są podawane z sosem grzybowym - pieczarkowym    i jak na recykling przystało z kopytkami. Ale to żaden wymóg. Są naprawdę bardzo delikatne,  mięciutkie śmiało można je nazwać klopsikami dla chorych lub małych dzieci

Dieta moja pasja