sos pieczarkowy - 2121 przepisów (strona:86/142)

KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 395

pracy. Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również inne sosy, np. pieczarkowy, bądź pomidorowy wg swoich upodobań ;)  Smacznego

Calzonella.com
Fuczki - placki z kiszoną kapustą 561

się z Bieszczad i są to placki z ciasta naleśnikowego wraz z dodatkiem ugotowanej kiszonej kapusty. Fuczki będą świetnie smakować podane ze śmietaną jak i ulubionym sosem, np. pieczarkowym, pieczeniowym.  Składniki na porcję dla 2 osób: 250 g kiszonej kapusty 1 szklanka mąki (160 g) 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól, pieprz olej

Ugotować
Kotlety ziemniaczane z marchewką,kapustą i pieczarkami z sosem serowym 137

wszystkie składniki dajemy do garnka,gotujemy do rozpuszczenia serków. Chwilkę studzimy by sos zgęstniał. Usmażone kotleciki możemy podawać same lub z sosem. Oczywiście można je podawać z dowolnym sosem,np pieczarkowym,ja jednak bardzo polecam serowy -palce lizać :-)  I nasze danie gotowe. Polecam,kotleciki są wspaniałe :-) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Płatki drożdżowe 219

skórę, włosy i paznokcie. Zawierają 16 różnych aminokwasów, mnóstwo witamin z grupy B (w tym ważną dla wegan witaminę B12) oraz cynk, fosfor i chrom. Dodawałam je do sosów (np. pieczarkowego), zup i sałatek lub jadłam solo. Można nimi również urozmaicić musli i pasztety. Nie zmieniają smaku potraw (są delikatnie słone i słodkawe, bardzo smaczne).   Produkt może zawierać alergeny

Qlinarnie i Qlinarnie
Gotowane klopsy z szynki 185

Dzisiaj bardzo dietetycznie i lekko. Uwielbiam dobrze doprawione gotowane mięso. Te klopsy są idealne do ziemniaków, makaronu oraz ryżu. Można podawać je z sosem no pieczarkowym czy z boczniaków. Danie idealne na zimowy obiad. Składniki : * 400g mielonego mięsa z szynki wieprzowej * mała cebula * ząbek czosnku * 3 łyżki zmielonych płatków owsianych * jajko * sól, pieprz, mielony imbir i cynamon - do smaku * szklanka

Magiczne Życie Marty
Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 279

Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem, do tego surówka z kiszonej kapusty (może być też inna) i kubek barszczu czerwonego to syty i pożywny obiad. Jako dodatek może być sos, np. pieczarkowy lub grzybowy. No i oczywiście moja ulubiona wersja – na drugi dzień, gdy już stężeje – pokrojona w plastry i odsmażona na patelni. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post

mojewypiekiinietylko
Klops wieprzowy 183

Mniej więcej w połowie czasu  pieczenia mięso przykryć folią aluminiową.  Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym  lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno. Smacznego

Stare Gary
śledzie po węgiersku 558

przez ok. 10 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą oraz pieprzem i całość dusimy przez ok. 5 min. Śledzie kroimy w dużą kostkę i mieszamy z przygotowanym sosem paprykowo pieczarkowym. Gotową przystawkę schładzamy

Domowy Smak Jedzenia
makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym 143

Polecam przepis na makaron z sosem śmietanowo – pieczarkowym z tymiankiem i bazylią.. Produkty

Ugotujmy Coś
Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami 187

lekko osolonym wrzątku. 3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków. 4. Kaszę połączyć z mięsem i warzywami. Można podawać samodzielnie lub z sosem, np. pieczarkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kluski śląskie 212

ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Zrobiłam je wspólnie z moją mamą Podałyśmy do nich gulasz z mięsa wołowego. Takie kluski możecie również podać z sosem pieczeniowym, pieczarkowym lub okrasić podsmażonym boczkiem z cebulką. Na drugi dzień smakują równie dobrze, najlepiej podsmażone na patelni, do zrumienienia. Polecam. Post Kluski śląskie pojawił się poraz

Marta Gotuje
Ziołowa zapiekanka ziemniaczana na nostaligę i tęsknotę 192

wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180*C i pieczemy aż góra się zrumieni (20 minut do pół godziny). Zapiekankę można jeść na gorąco, z dodatkiem surówki a nawet sosu np. pieczarkowego. Ja najbardziej lubię ją samą. Można ją też jeść na zimno- na przykład wziąć do pracy w pudełeczku. Tylko jedna dobra rada od zaprawionych w boju- nałóżcie sobie połowę

les mirabelles
Pulpety z indyka w sosie pieczarkowo serkowym. 317

kaszami. Skłaniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona Na sos - pieczarki 40 dkg - serek topiony pieczarkowy 100g ( duży) - sos sojowy - łyżka mąki - olej Dodatkowo - wywar mięsny domowy ( lub kostka rosołowa ) Wykonanie Do mięsa dodaję jajko,namoczoną i odciśniętą bułeczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszam najpierw

Kuchnia z widokiem na ogród
Gołąbki bez zwijania w sosie pomidorowym 263

jakiś czas mieszając a następnie wkładamy usmażone gołąbki do naszego sosu i oblewamy je całe. Na koniec posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Można oczywiście zrobić do naszych gołąbków inny sos np. pieczarkowy

Przepisy i porady kulinarne
Kopytka 195

ciasta ziemniaczanego uformować ruloniki Górę ruloników delikatnie spłaszczyć i pokroić na kawałeczki (poduszeczki). Gotować w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia kopytek przez około 2-3 minuty. Podawać z sosem np. pieczarkowym bądź na słodko

Krakowskie smaki Ani