jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki w ciągu kilku najbliższych
moj przepis nanazywacie te mięsne kuleczki otulone sosem? Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. W zależności od sosu takie klopsiki mogą smakować inaczej: można przygotować je w sosie pomidorowym, śmietanowym, chrzanowym, pieczarkowym. Ja miałam w zamrażarce opakowanie mrożonych borowików, więc zrobiłam klopsiki w sosie grzybowym. A podać można je z kopytkami, kaszą, ziemniakami czy pure, a nawet z makaronem - jest tyle
Obiad gotowyobiad. Rewelacyjne w smaku kotlety z białej fasoli i kiszonej kapusty. Dodatek kiszonej kapusty sprawia że kotleciki nabierają fajnego wyrazistego smaku. Świetnie smakują z pikantnym dipem lub np. sosem koperkowym lub pieczarkowym. 240 gramów białej fasoli wcześniej ugotowanej lub z puszki 200 gramów kiszonej kapusty 1 mała cebulka ok.50 gramów 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej
Andzia Pichcisosem. Świetnymi dodatkami do kotletów są: marchewka z groszkiem, buraczki tarte lub kostka, gotowane, zasmażane lub pieczone z folii , mizeria , surówka z kiszonych ogórków i cebuli, pikle, sos grzybowy lub pieczarkowy , surówka z pomidorów , surówka z marchewki , surówka z pora , sałata masłowa z jogurtem/śmietaną , sałata masłowa z jogurtem/śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, mix sałat z winegretem, mix sałat
Zasmakuj Kuchniśrodku. Są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Można wykorzystać do nich kaszę, która została z poprzedniego obiadu, wtedy nic się nie zmarnuje. Świetnie smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub pieczarkowego, a także w bułce z dodatkami jako burgery... Składniki: 1 szklanka kaszy jęczmiennej 2 i 1/2 szklani wody 1 łyżeczka masła 1 brokuł (500 g) 1 cebula
Kuchnia MagdaLenyśrodku. Są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Można wykorzystać do nich kaszę, która została z poprzedniego obiadu, wtedy nic się nie zmarnuje. Świetnie smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub pieczarkowego, a także w bułce z dodatkami jako burgery... Składniki: 1 szklanka kaszy jęczmiennej 2 i 1/2 szklani wody 1 łyżeczka masła 1 brokuł (500 g) 1 cebula
Kuchnia MagdaLenyposiekaną cebulę. Wrzucić kule, przykryć pokrywką i gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5-2 godziny. Uzupełniać wodę w razie potrzeby. 3. Gotowe kule podawać z sosem pomidorowym czy pieczarkowym. Kule przypominają smakiem farsz do gołąbków. Smacznego
Kuchnia domowa AniSzybkie i proste danie obiadowe. Bardzo ekonomiczne i bardzo smaczne. Kotlety podałam z sosem gorgonzola To zestawienie jest doskonałe, również surówka z kiszonej kapusty i sos grzybowy lub pieczarkowy będzie bardzo dobrym dodatkiem. Wzbogaciłam chudym boczkiem, cebulą i czosnkiem, lekko podsmażonymi na masełku. Zapraszam do przepisu i polecam, danie dla zapracowanych. Składniki 6 średnich ziemniaków … Czytaj dalej Kotlety
gotuj ze mnąłyżki cedzakowej. 1 kg ziemniaków wystarczy na ok. 3 porcje. Kluski możesz podawać… z bułką tartą zrumienioną na maśle, ze smażoną cebulką lub skwareczkami, z sosem pieczeniowym, mięsnym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, koperkowym, zrazami, pulpetami, duszonymi pieczarkami lub warzywami. Rady: 1. Ugotowane i ostudzone kluski można mrozić. Najlepiej zamrozić je ułożone na tacy/deseczce, a później przesypać
Kulinarne S.O.S.