sos pieczarkowy - 1809 przepisów (strona:67/121)

Pieczarki w sosie śmietanowym 234

Pieczarki w sosie śmietanowym... Plasterki aromatycznych pieczarek. W towarzystwie cebuli i marchewki. Zatopione w gęstym, śmietanowym sosie. Pyszny dodatek do dań głównych! Składniki: 400 g pieczarek

Gospodyni Miejska
Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami 78

Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami to pyszna propozycja na obiad dla rodziny bądź przyjaciół. Robię często tego typu jedzenie jak mam tylko potrzebne składniki. Znika

Pieprzyć z Fantazją
Gołąbki Teściowej (gotowane)- etapy przygotowania 135

liści. Zwijanie, to przysłowiowa bułka z masłem. Nie wspominając już o gotowaniu, bo to robi się samo.  Gołąbki polecam, bo są bardzo smaczne, a podane z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy) smakują jeszcze lepiej! Składniki: Na ok 50 sztuk: 3 duże główki kapusty 1.5 kg mięsa mielonego (najlepiej z łopatki) 1.20kg ryżu długoziarnistego dobrej jakości 4 cebule(...)układamy kolejną. (Pozostawiamy ok 6cm od góry) Ostatnią warstwę gołąbków zalewamy wodą i przykrywamy pozostałymi liśćmi kapusty. Od momentu zagotowania gotujemy ok 40 minut. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym (pieczarkowym).  Taką ilość gołąbków najlepiej rozłożyć do dwóch mniejszych garnków. Będziemy mieć pewność, że mięso jest na pewno dobrze dogotowane. Odgrzewanie gołąbków: W piekarniku lub na patelni (na małej

Kuchnia w czekoladzie
Lasagne z warstwą pieczarek 182

momentu zgęstnienia. 4. Przełożenie: Formę smarujemy masłem. Układamy warstwę makaronu- następnie mięsa- polewamy odrobiną sosu beszamelowego i posypujemy serem. Ponownie makaron. Drugą warstwę stanowi 2/3 farszu pieczarkowego, znowu sos, ser żółty i makaron, mięso-sos- ser- makaron,ostatnia porcja mięsa wymieszana z resztą pieczarek- sos-ser- makaron. Wierzch polewamy resztą sosu i obficie posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Moje gołąbki z sosem pomidorowym. 124

200C i piec około godziny. Pod koniec temperaturę można trochę zmniejszyć, jeśli gołąbki za bardzo nam się rumienia to możemy je przykryć folia aluminiowa. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym(...)Tutaj kapusta włoska. Sos pomidorowy; 250 ml. soku pomidorowego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego przyprawa uniwersalna 2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany sól, pieprz Do rondelka wlać sok, dodać odrobine wody i zagotować, mąkę rozrobić z odrobiną wody i wlać do sosu, doprawić do smaku a na końcu dodać śmietanę. Można dodać do sosu też  podsmażoną cebule lub czosnek

Radość kipiąca uśmiechem.
KLUSKI LENIWE Z DYNI HOKKAIDO 141

zastąpi tego smaku) i cynamonem, możesz dodać pieczone śliwki to już jest petarda, oczywiście śmietana, miód czy cukier puder również się sprawdzi - w opcji na wytrawnie : a. z sosem grzybowym, pieczarkowym; b. z sadzonym jajkiem, szpinakiem czy jarmużem podsmażonym na maśle z czosnkiem c. z sosem mięsnym- niemalże każdym dobrze się komponują d. z gulaszem warzywnym typu leczo i podobne

SMYKWKUCHNI
Krokiety z mięsem po rosole 181

wykorzystanie mięsa z rosołu Wystarczy je jedynie zemleć z podsmażoną cebulką i gotowy farsz zawinąć w naleśniki. Najczęściej bywają podawane do barszczu czerwonego. Będą też smakowały podane z sosem (np. pieczarkowym, czosnkowym), surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety z mięsa

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 181

wykorzystanie mięsa z rosołu Wystarczy je jedynie zemleć z podsmażoną cebulką i gotowy farsz zawinąć w naleśniki. Najczęściej bywają podawane do barszczu czerwonego. Będą też smakowały podane z sosem (np. pieczarkowym, czosnkowym), surówką lub sałatką obiadową. Fajnym pomysłem jest też upieczenie gotowych krokietów pod pierzynką z pieczarek lub sosu pomidorowego i żółtego sera.. Polecam też kotlety z mięsa

Kulinarne S.O.S.
Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym 402

fajnym pomysłem na przemycenie cukinii do diety dzieci – na prawdę trudno się domyślić, że są z niej zrobione. Co ciekawe, można je gotować w bulionie lub dowolnym sosie (np. pieczarkowym, serowym, pomidorowym, chrzanowym) albo po prostu upiec w piekarniku (25 minut w 180°C). U mnie w sosie pomidorowym z nutką curry. Pulpeciki z cukinii: 1 bardzo duża cukinia

Poezja smaku
Ziemniaki faszerowane w sosie koperkowym 186

już chyba 6-ta czy 7-ma wersja faszerowanych ziemniaków. Robiłam z grzybami, białą kiełbasą, mięsem z kurkami, kurczakiem. W sosie grzybowym, pieczarkowym , śmietanowo-tymiankowym itd. Dziś następna próba. Zostało mi kawałek gotowanego mięsa wieprzowego ( gotowałam w rumianym wywarze by podawaćw sosie musztardowym i część mięsa mi została). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Jak smażyć gołąbki, aby były złociste, miękkie i gorące w środku. 117

szybciej nam się usmażą. Dobrze jest przewrócić każdą stronę dwa razy, aby od razu nie przypiekły nam się za dużo. Usmażone gołąbki układamy na talerzykach, możemy je polać sosem np. pieczarkowym, posypać czerwoną mieloną papryką i udekorować zieloną natką pietruszki. tak podane na pewno będą nam smakowały. Można też oblać je sosem pomidorowym. Tutaj znajdziesz przepis na pyszne gołąbki . Oczywiście

Przepisy i porady kulinarne
Serca drobiowe przepis 66

Serca drobiowe przepis   Przepis na serca drobiowe w sosie pomidorowym. Serduszka smażone, serduszka gotowane, pieczone czy serduszka w sosie. Jaki przepis na serca drobiowe najlepszy? Jak oczyścić serca drobiowe? Jak przyrządzić serduszka drobiowe? Niby nic wielkiego, a czasem sprawia problem, dlatego o tym w dalszej części, Serca tak samo jak żołądki drobiowe o których już pisałam na Blogu(...)zbyt popularne, a szkoda. Dobrze zrobione serca drobiowe to znakomite danie. Szybkie, proste i smaczne. Serca drobiowe przepis jak zrobić Najpopularniejsze są serca drobiowe w sosie. Serca drobiowe w sosie śmietanowym, w sosie chrzanowym, pieczarkowym. Można też zrobić serca drobiowe pieczone czy na grillu, ale to już bardzie złożone przepisy. Dziś polecam przepis na serduszka w sosie pomidorowym. Pyszny sos

Dieta moja pasja
Klopsiki w sosie śmietanowo-porowym z pieczarkami 165

Klopsiki w sosie śmietanowo-porowym z pieczarkami Szybki, łatwy i bardzo smaczny obiad jednogarnkowy. Klopsiki możemy podać z ziemniaczkami, makaronem, ryżem lub świeżym pieczywem. Polecam!  

Blog z Apetytem
PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM 190

Odmiana tradycyjnego obiadu, małe pulpeciki zatopione w sosie porowo – pieczarkowym podane z makaronem tagliatelle    SKŁADNIKI Pulpety: 25 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz

słodki bratek
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowo pieczarkowym 99

woreczki ryżu ugotowanego przyprawy kapusta pekińska oczyszczona i pokrojona drobna Mięso zmielone ok 80 dag łopatki i troszkę karczku 2 jajka sos pomidorowo pieczarkowy ja kupiłam w lewiatanie i jeszcze dodałam usmażone pieczarki więc tego dużo wyszło. Mięso ,pekińska oraz przyprawy ,jajka i ryż wymieszać doprawić formować gołąbki i obtaczać w grysiku kładziemy do żaroodpornego i zalewamy sosem zapiekamy

Moje Wyroby

Proponowane wyszukiwania