sos pieczarkowy - 1809 przepisów (strona:70/121)

Gołąbki 80

zalać je szklanką gorącej, osolonej wody i przykryć liśćmi kapusty. Gotować na średnim ogniu przez ok. 40 minut, uzupełniając odparowaną wodę. Gołąbki z ryżem i mięsem podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub białym śmietanowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gołąbki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Kotlety ruskie 110

obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i układać kotleciki lekko je spłaszczając. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na jasnobrązowy kolor. Podawać z dowolnymi sosami, np. pieczarkowym czy czosnkowym

My simple kitchen
Placki ukrainki z mięsem mielonym 140

pieprzem, dodaj 1 żółtko; 4. Rozgrzej tłuszcz na patelni, kładź placki ziemniaczane, na nie nakładaj małe porcje mięsa i przykrywaj masą ziemniaczaną; 5. Podawaj same bądź z sosem, np. pieczarkowym. SMACZNEGO

Prosty przepis na
Kurczak zapiekany z pieczarkami i śmietaną. 127

koleżanka. Ona, robiła w ten sposób udka. Ja zrobiłam piersi, bo moje chłopaki lubią. Musze przyznać, że wyszło pysznie. Piersi nie są suche, a do tego, ten sos śmietanowo, pieczarkowy... mmm. Pycha. Polecam, bo to proste i smaczne danie. Możecie użyć, dowolnych części kurczaka. Co kto lubi. Składniki: 4 pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 500 g. pieczarek 1 ząbek czosnku

Agusiowe smakołyki
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 64

jednym. Takie kotleciki były u mnie dodatkiem do dania mięsnego, bo jako sportowiec muszę uzupełniać zapotrzebowanie w nieco większe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . Wartość odżywcza całości

zdrowo i aktywnie
Placki ziemniaczane ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 119

formując placki i smaż na złoty kolor z obydwu stron.   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarny S.O.S.
Placki ziemniaczane ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 119

formując placki i smaż na złoty kolor z obydwu stron.   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarne S.O.S.
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 110

jednym. Takie kotleciki były u mnie dodatkiem do dania mięsnego, bo jako sportowiec muszę uzupełniać zapotrzebowanie w nieco większe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej z białym serem 92

jajka. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Zwilżonymi dłońmi formować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub pomidorowym.   zastawa

królestwo garów
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 113

następnie dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarny S.O.S.
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 113

następnie dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarne S.O.S.
Złociste placki z pieczarkami i wędliną 146

dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj łyżką porcje ciasta formując placki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego!   Świetnie smakują z… keczupem, dipem czosnkowym, sosem (np. pieczarkowym, pomidorowym, koperkowym), surówkami i sałatkami obiadowymi.           Do placków polecam… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafior duszony

Kulinarne S.O.S.
Gołąbki z kuskusem i cukinią 154

farsz był gorący i przeszedł wszystkimi smakami. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym  koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Moja propozycja to gołąbki z kremowymi pieczarkami, które roimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Doprawiamy solą, pieprzem i tuż przed samym podaniem łączymy ze słodką śmietanką

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania