sos pieczarkowy - 1809 przepisów (strona:75/121)

Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym 130

Miękka, aromatyczna i bardzo delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-pieczarkowym. Idealnie komponuje się z rozmarynem i suszoną bazylią. Danie obiadowe warte wypróbowania. Składniki: 1 sztuka polędwicy wieprzowej (około 500 g) 100 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz kolorowy ostry (mielony) 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki oliwa z oliwek lub olej(...)lekko złoty kolor. Na sam koniec dodać 2 szklanki wody i gotować pod przykryciem około 30 minut. Pod sam koniec dodać przesmażone warzywa i jeszcze chwilę gotować. Przygotowany sos posmakować i ewentualnie przyprawić.   W międzyczasie do ½ szklanki wody dodać mąkę i śmietanę. Wszystko ze sobą połączyć i powoli wlać do gotującego się sosu. Polędwicę podawać pociętą na dosyć grube

Ugotować
Filety z kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym 52

kurczaka bardzo często wykorzystuję w swoich przepisach, ponieważ jest to moje ulubione mięso i można je przygotować na wiele sposobów. Jednym z nich jest pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym. Przygotowane w ten sposób filety są soczyste i miękkie. Takie danie można przygotować dzień wcześniej, ponieważ następnego dnia smakuje jeszcze lepiej. Podawać z ulubionym makaronem lub kaszą, albo(...)Dodać kawałki mięsa, podlać bulionem, przykryć i dusić około 7 minut. W międzyczasie przewracać mięso. Następnie zdjąć pokrywkę, wlać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. 4. Gotowe danie podawać z makaronem lub kaszą posypane natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Bułki na parze z truskawkami. 150

się sezon truskawkowy a niedługo zacznie jagodowy więc do zmiksowanych owoców polecam pyszne bułeczki na parze, u mnie one znikają w mig.Kiedy nie mam owoców robię do nich sos grzybowy lub pieczarkowy, smakują wyśmienicie. Przepis na te bułeczki znalazłam w książce siostry Marii.  Zapraszam :)   Składniki : 4 szklanki mąki + do podsypania 1i 1/2 szklanki mleka 60 g drożdży(...)przykryciem około 8 do 10 minut, podczas parowania nie podnosimy miski lub przykrywki bo bułki opadną. Uparowane bułeczki przekładamy najlepiej na kratce wtedy szybko przestygną. Podajemy z dowolnym sosem grzybowym lub owocowym. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Makaron kokardki w lekkim sosie paprykowo-pieczarkowym 198

Makaron kokardki w lekkim sosie paprykowo-pieczarkowym. To moja dzisiejsza propozycja na szybkie, pyszne, bezmięsne danie, w którym prym wiedzie pyszny makaron. U mnie kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku. Kilka prostych składników, kilka chwil w kuchni i możemy się cieszyć pysznym, sycącym daniem. Taki makaron może być doskonałą propozycją na lżejszy obiad. Spróbujcie, polecam. Składniki(...)łyżki posiekanej pietruszki, doprawiamy całość solą i pieprzem, mieszamy i jeszcze chwilę zostawiamy pod przykryciem. Ściągamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia (powinna nam zostać niewielka ilość a la sosu). Gdy całość przestygnie ale będzie jeszcze lekko ciepłe dodajemy czubatą łyżkę jogurtu naturalnego i szybko mieszamy. W stawiamy na mały płomień, dodajemy ugotowany makaron i szybko mieszamy. Danie podajemy ciepłe

Słodkie okruszki
Roladki ziemniaczane ze szpinakiem 136

ciasta podobnego do tego na kopytka. Roladę nadziałam mieszanką szpinaku i suszonych pomidorów. Taką roladę śmiało można podać do każdego rodzaju mięsa. Można ją także jeść samą z sosem, na przykład pieczarkowym bądź szpinakowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 60 dkg ziemniaków(...)Układamy na papierze do pieczenia. Zapiekamy przez czterdzieści minut w 180 stopniach Celsjusza. Po dwudziestu minutach kromki należy przewrócić na drugą stronę. Podawać do dań mięsnych bądź same z sosem. Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Smacznego! Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Użyłam pomidorów suszonych w oliwie z pestkami dyni. Można użyć pomidorów bez dodatków kwestia gustu. The post Roladki ziemniaczane ze szpinakiem

mecooks
Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i pieczarkami 68

zwijam w rulonik. Gołąbki wkładam do garnka, zalewam  wodą którą sparzyłam kapustę, tylko do przykrycia.  Duszę pod przykryciem do miękkości, przez około 30 minut. Podaję z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Rewelacyjne kotlety z cukinii (z szynką, serem, marchewką) +FILM 90

wszystko dokładnie mieszamy. do miseczki dajemy trochę bułki tartej, formujemy z masy kotleciki o dowolnym kształcie, obtaczamy bułką tartą.  Smażymy na złoty kolor.  Podajemy z dowolnym sosem np serowym, pieczarkowym. Są pyszne, chrupiące i jak widzicie bardzo łatwe. Polecam i życzę smacznego  Jeszcze raz zapraszam na film

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Przechowywanie żywności 65

jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki w ciągu kilku najbliższych

moj przepis na
Przechowywanie żywności 70

jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki w ciągu kilku najbliższych

moj przepis na
RoloPizza 78

pomidorowy. Wszystko doprawiamy, solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz bazylią, tak aby powstał gęsty sos przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy na równe prostokąty.  Na każdym prostokącie rozkładamy równo farsz mięsny z sosem, oraz farsz pieczarkowy. Wszystko równo posypujemy serem i zawijamy w roladę.  Rolady układamy na blasze wyłożonej papierem

Niezły Młynek
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 114

faszerowane cukinie to robimy to w podobny sposób. Wydrążone papryki nadziewamy mięsem mielonym, doprawionym i zmieszanym z ugotowanym ryżem, a następnie zapiekamy w piekarniku. Świetnie kosztować papryki z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Leczo Najsmaczniejszym jak dla mnie pomysłem na obiad jest leczo, które można przyrządzać na kilka sposobów. Leczo, które robię najchętniej to leczo z kiełbaską. Potrzebna do niego jest

sierotka maRysia w kuchni
Placki z kiełbasą i pomidorami 90

łatwo dostępnych i tanich składników. Zamiast kiełbasy można dać parówki lub szynkę. Do placków pasuje także zielony groszek, kukurydza, kosteczki cukinii, papryki lub pieczarek. Podaję je z sosem pomidorowym lub ketchupem. Smakują na zimno i ciepło. Jeśli lubisz możesz do ciasta dodać posiekane świeże zioła, np. natkę, koperek, szczypiorek lub udekorować je nimi na talerzu. Placki z kiełbasą i pomidorami(...)pieczenia, mieszam. Na patelni rozgrzewam olej, smażę na złoto z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku. Podaję od razu gorące, odgrzane w piekarniku lub zimne. Smakują z sosami, np. pomidorowym, pieczarkowym albo z ketchupem. Możecie udekorować je koperkiem lub szczypiorem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku 114

sadzonym jajkiem. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4   Nie wiemy jak tobie, ale nam pulpety kojarzą się z nieśmiertelnym, obiadowym daniem mięsnym w sosie pomidorowym lub pieczarkowym, stały składnik menu z babcinego sztambucha. Niemniej smakowite, a znacznie zdrowsze są pulpety wegetariańskie, niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia. Wystarczy blender, albo po prostu robot ręczny

Niedzielny kucharz
Kotleciki z młodej kapusty 380

wodnista można dodać jeszcze trochę mąki. Formować okrągłe kotleciki, które następnie panierować w bułce tartej. Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym lub z ulubioną surówką

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania