sos mięsny - 4565 przepisów (strona:194/305)

MINI KLOPSIKI Z MIĘTOWĄ NUTĄ 162

  Porcja klopsików o wartości kalorycznej 275 kcal.Danie lekkostrawne,dietetyczne i bardzo smaczne z miętową nutą.     50dag.mielonego mięsa z drobiu 1-2 łyżki bułki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa Meksykańska z Soją 220

Witam serdecznie Propozycja na smaczną i rozgrzewającą zupę meksykańską z soją , jest syta więc może stanowić samodzielne danie na obiad . Dodam od siebie że najlepiej smakuje

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron alla bolognese 107

  Składniki makaron, 300g mięso mielone z indyka, 500g cebula, 1 duża sztuka koncentrat pomidorowy, 3 łyżki śmietanka 12%, 100g mąka pszenna, 3 łyżeczki sól ,pieprz

Gotowanie moimi oczami
Piers na rauszu----Petto in rauszu 119

Pierś na rauszu-- wg Gordona Ramsaya Składniki 2 piersi z kurczaka ze skórą oliwa z oliwek sól morska 1  łyżka miodu 3/4 szklanki białego wina

w mojej kuchni
Roladki szparagowe 127

Pyszna propozycja z zielonych szparagów i mięsa drobiowego. Danie proste do zrobienia, a bardzo efektowne i sycące. Składniki na 2 roladki: 10 zielonych szparagów 2 sznycle

wyzwania kuchenne
Kotlety mielone - przepis podstawowy / Frikadellen - Fleischpflanzerl 640

Poniższy przepis to raczej typowo polska wersja, chociaż muszę przyznać, że niewiele różni się od bawarskich Fleischpflanzerl, różnica leży nawet nie w składzie masy mięsnej ile w smażeniu - kotlety mielone bawarskie smaży się w dość głębokim tłuszczu i bez wcześniejszego obtaczania w bułce tartej lub mące.            Kilka słów jeszcze na temat samego mięsa - jeśli(...)boczku), mielę w domu, dzielę na pół, jedną połowę zamrażam, resztę wykorzystuję na kotlety. Zamrożone mięso można wykorzystać później nie tylko na kotlety, ale np. na sos bolognese lub do zapiekanki. Składniki na 12-15 sztuk: 500-600 g mieszanego mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 2 czerstwe bułki kajzerki 2 jajka 300 ml mleka 2 cebule posiekane 2 ząbki czosnku posiekane

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z octem jabłkowym 253

infekcji w obrębie zatok i gardła Obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu Leczenie trądziku Ochrona przed zatruciem pokarmowym Pobudzenie metabolizmu, co wspomaga utratę wagi Wspomaganie trawienia i leczenie zaparć Zapobieganie zmęczeniu mięśni po ćwiczeniach Zwalczanie alergii u ludzi i zwierząt  Zrób go sama: KROK 1 Do przyrządzenia octu jabłkowego przygotuj: jabłka, malakser lub tarkę, słoik i gazę. Jabłka dokładnie umyj. Wszystkie(...)jeszcze raz. Ponownie wlej go do słoika i pod przykryciem z gazy wstaw do chłodnego pomieszczenia na kolejne 4 tygodnie. KROK 6 Dojrzały ocet przelej do butelek i zakorkuj. SOS DO SAŁATKI: 40 ml octu jabłkowego 10 ml oliwy z oliwek 10 ml oleju rzepakowego 2 utarte ząbki czosnku (tarka o najmniejszych oczkach) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka suszonego

ClauditteMissCooking
C... Conchiglioni nadziewane 335

nafaszerowałam" je na 2 sposoby. Składniki: przede wszystkim: 3/4 (lub całe, w zależności jakie macie naczynia i ile głodnych brzuchów) opakowanie makaronu I nadzienie: mięso mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym 250g mięsa mielonego* 1 cebula 4-5 pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego  *w zależności od głodnych żołądków II nadzienie: łosoś(...)przypalić!), dodajemy mrożony szpinak, 2-3 łyżki jogurtu, trochę pieprzu i soli. Łososia i fetę kroimy w kostki. Gdy wszystko będzie pyszne i gotowe, wypełniamy kolejno muszle naszymi farszami. Mięsną wersję posypujemy serem, a szpinakowe muszelki ozdabiamy kawałkiem łososia i fety. W temperaturze ok. 180'C zostawiamy je na ok. 20min. Można posypać koperkiem. O dziwo, mięsożerca bardziej zajadał się

Kitchens Alphabet
Gulasz cielęcy z winem i groszkiem 107

wiesz kupiłam Wam trochę cielęciny” to mi oczy pojaśniały. Po przyjeździe do domu wrzuciłam do zamrażarki – jakoś czułam, że zbyt szybko się nie zabiorę za żadne mięsne wygibasy w kuchni. Koniec końców dojrzałam, rozmroziłam cielęcinę i zbaraniałam… Bo myślałam, że to jest jeden kawałek i nie cztery! Hmmm zmieniłam szybko plan i zrobiłam gulasz. Powiem(...)pół) oraz czosnek i gdy lekko się przybrązowią dodajemy do drugiego garnka. Gotujemy na małym ogniu ok 20-30 minut i pod sam koniec dodajemy groszek. Można ewentualnie sos zabielić śmietaną. Mozecie do tego podać ziemniaki, my zjedliśmy ze świeżym, chrupiącym chlebem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Żeberka w kawowej marynacie 148

Słyszałam o żeberkach pieczonych w marynacie z kawy mielonej i postanowiłam je wypróbować. Marynata wyszła aromatyczna ale bardzo ciemna, przez co

To co kocham
Kurczak w sosie pomidorowo-orzechowym 196

Jeśli macie ochotę spróbować czegoś na wzór kuchni indyjskiej to gorąco polecam tego kurczaka. Nie ma przy nim dużo pracy, a sosik jest przepyszny pomidorowo-orzechowy

Mieszam w Garnku
Danie jednogarnkowe 2 209

Ostatnio stało się modne nie wyrzucanie resztek żywności. Szkoda że tak późno. Jak już nie raz pisałam,  pamiętam czasy dużo przed lodówkami. W związku z

Eli Gotowanie
Tradycyjny gulasz wieprzowy 217

mięsa z łopatki wieprzowej 30 dag mięsa z szynki wieprzowej ½ łyżeczki soli 4 łyżki oleju 1 duża cebula 1 łyżka słodkiej papryki 1 kostka mięsna 2 listki laurowe 10 ziarenek czarnego pieprzu ziarnistego 6 ziarenek ziela angielskiego 3 płaskie łyżki mąki Uważam, że dobry przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy, jest czymś wyjątkowym. Mi udało się taki znaleźć na blogu(...)podlać gulasz wodą. Po tym czasie do 1/3 szklanki zimnej wody dodać mąkę, dobrze wymieszać (żeby nie było grudek) i dodać do mięsa, żeby zagęścić sos. Gotować jeszcze przez chwilę, do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Schab pieczony w mleku 192

Dzisiaj mam dla Was moi drodzy przepis na bardzo ciekawy i smaczny mięsny obiadek. Schab, który się marynuje i piecze w mleku. Polecam wypróbować przepis, ponieważ mięso wychodzi niesamowicie soczyste i kruche... Upiekłam go dla mojej rodzinki i byli zachwyceni 😃Podałam go z ziemniakami i warzywami. Zapraszam 😚 Składniki: schab 1 kg, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, sól i pieprz(...)każdej ze stron na rozgrzanej patelni. Mięso z powrotem wkładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy pod przykryciem w 200 st. C przez 1h. Sos z upieczonego schabu zlewamy do garnka, miksujemy blenderem i gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Podajemy z mięsem

kulinarne odsłony pati