sos do ryb - 1500 przepisów (strona:56/100)

Karp duszony w kapuście kiszonej 159

dużo czasu, ani specjalnych umiejętności. Za to gdy poczęstujecie rodzinę karpiem duszonym w kapuście kiszonej na pewno zyskacie uznanie w oczach teściowej :) – choćby za cudownie aromatyczną i soczystą rybę, genialnie doprawioną kapustę ze skórką cytrynową i suszonym śliwkami. Co więcej, karp duszony w kapuście kiszonej jest mocno przyprawiony majerankiem – nie ma mocnych, żeby hejterzy karpia powiedzieli, że czuć(...)góry i jeśli został Wam sos po gotowaniu kapusty wylewamy go na karpia. Na karpia układamy resztę kapusty. Jeśli macie małe naczynie i karp nie mieści się w jednym poziomie, to układamy: kapusta, karp skórą do góry, kapusta, karp, etc. Gdyby ostatnią warstwą był karp wystarczy delikatnie skropić go olejem. Tak przygotowaną rybę z kapustą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Pociąg Do Kuchni
Pstrąg tęczowy z pesto z niedźwiedziego czosnku w sosie cytrynowym 120

miodu sól, pieprz pesto z niedźwiedziego czosnku Przygotowanie Rybę dokładnie opłukać. Ugotować w bulionie warzywnym (ok 5 min). Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na łyżeczce masła. Wlać wino i sok z cytryny - trzymać na ogniu ok 10 min. Zdjąć z ognia, dodać pozostałe masło i miód. Zmiksować na gładki sos.  Kilkanaście listków czosnku niedźwiedziego zmiksować

Gaździnka warzy
Muffiny Monini, kozi ser i maliny 207

Muffinki przyśpieszające metabolizm, bardzo przydatne nie tylko po świątecznym kulinarnym rozpasaniu ;) Wilgotne babeczki z oliwą, wędzonym łososiem, oliwkami i chili znakomicie uzupełnia słodko-kwaśny sos z

SzczyptaSmaQ
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 154

groch, jest ciężkostrawna.   Mąka kasztanowa – produkowana jest z kasztanów jadalnych. Popularna we Francji. Słodka w smaku i zapachu, bardzo lekkostrawna. Nada się zarówno do zagęszczania zup, sosów (również słodkich) jak i dodatek do wypieku chleba czy naleśników (nie więcej niż 10%). Idealna do ciast kruchych. Pasuje do wanilii, czekolady ale też do czerwonego mięsa i grzybów. Podczas pieczenia(...)ryb i warzyw. Główny składnik słynnych ciasteczek – makaroników. Dostępna w dwóch wariantach – z migdałów blanszowanych, czyli zalanych płynem i pozbawionych skórki – jasna, lepsza na makaroniki i mąka z migdałów całych – ciemniejsza, delikatnie gorzka, z większą zawartością błonnika.   Mąka z tapioki – powstaje ze skrobi pozyskanej z bulw manioku. W smaku i zapachu totalnie neutralna. Do zagęszczania sosów

Karo in the Kitchen
Makaron z krewetkami i dorszem w sosie śmietanowym 161

Makaron z krewetkami i dorszem w sosie śmietanowym Był taki okres w moim życiu kiedy nie przepadałam za makaronami. Jadłam je ale jakoś wielkim ich fanem nie byłam. Sama nie wiem kiedy moje do nich nastawienie się zmieniło, gdyż teraz je uwielbiam Myślę, że teraz duże znaczenie ma dla mnie fakt, iż są one bardzo szybkie w przygotowaniu. Czasami kiedy(...)Następnie dodajemy rybę. Smażymy razem przez następną minutę. Na zakończenie wlewamy śmietanę, wrzucamy krewetki wraz z solą i pieprzem, które dodajemy do smaku. Trzymamy na ogniu przez kolejne 3 minuty. Nie za długo aby nie przegotować krewetek. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (około 1 łyżka soli na 2 litry wody i 8-9 minut). Gorący mieszamy z sosem. Smacznego! Jeśli

mecooks
Zupa spaghetti z klopsikami 184

Przepisy Thermomix. Zupa spaghetti z klopsikami. Składniki na klopsiki: 300 g mięsa wołowego 2 łyżki świeżych ziół (oregano, bazylia, tymianek) sól, pieprz do smaku Składniki na

Themo przepisy
Jak prawidłowo oczyścić matwę (sepię) 254

jakoś nadzwyczajnie nie miłe zajęcie.Patroszenie ryb wydaje mi się dużo bardziej niewdzięcznym zajęciem. ciemna nakrapiana błonka na worku może być również usunięta ale nie jest to konieczne.Nie ma to wpływu na smak.Jeśli mątwa będzie pieczona na grillu skórka nada jej ekstra delikatnej kruchej skórki.Jeśli będzie w sosie: po usunięciu błonki worek jest całkowicie biały

Sztuka gotowania w/g Samiry
Śledzie w oleju z cebulą i pieczoną papryką 142

Śledzie na pewno każdy lubi, jedni w oleju, inni w jogurcie, w śmietanie czy w różnych sosach. My mamy dla Was nietypową propozycję śledzi w oleju

Kuchenne Wariacje
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 1517

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w

Kulinarne Przeboje
Podsumowanie akcji "Wytrawne potrawy wigilijne" 144

był jeden z bardziej gorących tygodni w ciągu roku, uważam, że akcja świetnie się nam udała :) Przysłaliście sporo pomysłów na śledzie - zaskakujące, na jak wiele sposobów można podać te ryby. Nie zabrakło przepisów na pierogi, uszka i barszcze czerwone oraz wpisów dotyczących kapusty kiszonej i grzybów. Bardzo dziękuję wszystkim za udział w akcji, w szczególności: Ani, autorce bloga Mops(...)Krokiety z kapustą i pieczarkami na Wigilię Ryba po grecku na Wigilię Uszka z pieczarkami na Wigilię Karp smażony w ziołowej panierce Śledzie po cygańsku Kapusta z grochem Kapusta z grzybami po lasowiacku Barszcz czerwony z uszkami Sałatka śledziowa z burakiem Kapusta z Grzybami Łosoś w Miodzie i Sezamie Karp w sosie cytrusowo-maślanym Skandynawska zupa rybna Uszka wigilijne

Weekendy w domu i ogrodzie
Burgery z bakłażanem w orzechowej panierce i tzatziki 188

listkami mięty. Podaj z większą ilością sosu tzatziki w małej miseczce. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam domowy fast food: Ekspresowe calzone Falafele z marchewką Pissaladiere Pity z klopsikami i botwinką Marokańskie kefty Pity z rybą i surówką

Chilli Czosnek i Oliwa
Spring rollsy czyli wiosenne sajgonki 155

ryżowego napełnione świeżymi warzywami z dodatkiem, ryb, owocami morza czy kurczaka. Tak naprawdę co się w nich znajdzie zależy od waszej kreatywności i smaku. Ich przygotowanie w domu jest bardzo proste i szybkie, mimo że wszystko wygląda skomplikowanie to nie zajmie wam wiele czasu. A przekąska jest pyszna z ulubionym sosem smakuje wybornie. Szczególnie na diecie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka ziemniaczana 373

sałatka ziemniaczana. Niezastąpiony dodatek do mięs, ryb czy kiełbas z grilla. Składniki:1 kg ziemniaków ugotowanych w łupinkachpęczek koperkupęczek dymki ze szczypiorkiem50 ml octu50 ml oliwyłyżka cukrułyżeczka musztardy francuskiejsól, pieprzPrzygotowanie:Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulkę, posiekamy szczypiorek i koperek. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos, mieszamy ocet, oliwę, musztardę, cukier. Przyprawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kaczka po pekińsku. 136

np.syropem cukrowym lub zwykłym cukrem. Sos przełożyć do wyparzonych słoiczków ,zakręcić  i niech czeka na swoją kolej ,oczywiście wtedy ,jeżeli  nie podajemy go od razu. Placki mandaryńskie. Placki obok ryżu są ulubionym dodatkiem do dań w Chinach Północnych .Są one prawie zawsze dodawane do pokrojonego w paski mięsa i ryby. A do kaczki po pekińsku

Kulinarny karnet Christophera
Dorsz z jajkiem w koszulce 104

lubczyku, tymianku i estragonu odrobina oliwy Przygotowanie Rybę przyprawić solą, pieprzem i usmażyć po minucie z każdej strony. Po zdjęciu z patelni skropić odrobiną soku z cytryny. Do woreczka śniadaniowego wbić jajko, przyprawić szczyptą lubczyku, tymianku, estragonu i soli. Zawinąć i włożyć do wrzątku na 4 minuty. Ja podałam na sałacie w sosie vinegrette.. Smacznego

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania