sos do ryb - 1500 przepisów (strona:53/100)

Zapiekanka szwedzka z łososiem i ziemniakami 198

Dzisiaj zapraszam na pyszną i zdrową zapiekankę szwedzką z łososiem, ziemniakami, dużą ilością świeżych ziół i pysznym lekko pikantnym sosem musztardowym. Przygotowanie tego dania jest banalnie

Wyprawy kulinarne
Flądra w gniazdku 199

ścianek. Teraz wkładamy nasze fląderki, doprawione przyprawą do ryb. W środek po kilka kawałków przesmażonych pieczarek. Jajko ubić z dodatkiem śmietany kremowej, doprawić  solą i pieprzem. Do każdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego  do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy

Kulinarny karnet Christophera
Pasta z tuńczykiem i twarogiem 251

Pasta z twarogiem i tuńczykiem, świetny dodatek do kanapek ale nie tylko. Składniki:  opakowanie twarogu półtłustego (ja kupuję go w Biedronce) puszka tuńczyka w sosie

Mechanik w kuchni
sushi po mojemu 199

Składniki łosoś (Podstawa to ryby. Dobra ryba to klucz do sukcesu ) ogórek zielony papryka czerwona sezam czarny wasabi-chrzan w proszku liście nori(Nori,Wodorosty) ryż do sushi(krótko ziarnisty, klejący się) ocet ryżowy Słońce woda (na 1 szklankę ryżu ,1,5 szklanki wody) Wykonanie Sos do ryżu. Na 0,5 kg ryżu potrzebujemy 5 łyżek octu ryżowego

w mojej kuchni
Tahini 181

przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Na sos bierzemy szklankę jogurtu naturalnego, dodajemy ½ szklanki pasty tahini, sól himalajską, skórkę i sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę kuminu. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.Sos tahini, chlebek pita i falafel, to idealna kompozycja. Można go też podać do ryb, mięsa,  przekąsek, marynat… i nie tylko. Warto wspomnieć

mojewypiekiinietylko
Z dalekich wypraw #9 Zieloną łychą mieszane 283

wielorybiego smaku. Równocześnie zabijając go trochę. Bo mi rybą zalatywało. Ha, taka kulinarna ironia ;)Dlatego dziś mega prosto. Po islandzku. Z lekką nutą bastaleny. W postaci swojskiego oleju rzepakowego. Konkursowego z resztą. I znowu.Wieloryb po islandzku0,5 kg mięsa z wieloryba3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimnomała cebulałyżka sosu sojowego3 łyżki mieszanki przypraw do mięsa pieczonego2 duże ziemniaki1

bastalena
Awokado z wędzonym łososiem i jajkiem 179

Składniki 1-2 sztuki awokado jajko opakowanie łososia wędzonego ząbek czosnku sok z cytryny - do smaku sól, pieprz mix sałat lub liście szpinaku sos vinegrette Przygotowanie

Gaździnka warzy
Sushi z tykwą 331

Duszona tykwa jest słodka i chrupiąca, smakuje rewelacyjnie🙂 Składniki: 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3,5 łyżki octu

czarrna od kuchni
Zapiekanka z dorsza z ziemniakami i brokułami 187

Składniki: 500 gram filetów z dorsza 700 gram ziemniaków 1 brokuł 100 gram sera żółtego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, oliwa z oliwek, mąka sos beszamelowy

Darcia w kuchni
MUSZLE FASZEROWANE TUNCZYKIEM I KUSKUSEM 241

  Jeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez

Z Majeczką w kuchni
Domowy fishburger 182

Jeśli zostaną Wam z obiadu filety rybne, na kolację lub na obiad drugiego dnia możecie przygotować domowe burgery. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i o

Ze smakiem i z pasją
Pełnoziarniste tagiatelle zapiekane z krewetkami 145

creme brulee. Na górę wlewamy sos, pokrojonew ćwiartki pomidorki koktajlowe i oliwki - a jako zwieńczenie - różowe krewetki.  Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15minut. Przed poda-niem skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Smacznego! PS. 1 Do krewetek możecie użyć gotowego zestawu przypraw z cyklu "Przyprawa do ryb i owoców morza

Spektrum Smaku
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 215

można  przygotować potrawy jest różna dla poszczególnych produktów. • cielęcina: 65 ÷ 68 °C • wołowina: 58 ÷ 60 ºC • wieprzowina:65 ÷ 66 ºC • drób: 65 ÷ 71 ºC • warzywa: 80 ÷ 85 ºC • ryby: 58 ÷ 60 ºC Tak przegotowane produkty zachowują naturalny smak, soczystość i witaminy. Urządzenie składa się z pokrywki, kratki dennej, kratki separujące,j pojemnika na wodę, modułu podstawowego, przewodu(...)dzieła jestem ciekawa jak Wam będzie smakowało podzielcie się ze mną waszymi uwagami. Łosoś lub inna ryba  4 steki z łososia kilka plasterków cytryny  sól, pieprz do smaku rozmaryn Umyć łososia osuszyć papierowym ręcznikiem, dwa plastry cytryny położyć na  rybie, dodać  rozmaryn do woreczka próżniowego zapakować łososia próżniowo. Zgodnie z instrukcją w zgrzewarce. Woreczek włożyć

AZgotuj!
Śledź marynowany z cebulą 223

słone.Pokrój cebulę i por w krążki, a ryby w plasterki. Ułóż w słoiku śledzie na przemian z cebulą. Ugotuj zalewę octową i ostudzoną zalej śledzie. Zamknij słoik i wstaw do lodówki. Śledzie muszą się przegryść ale już po dwóch dniach smakują wyśmienicie. Do śledzika proponuję ugotowane jajko i sos kawiorowy. Sos kawiorowy to sos z pasty kawiorowej

codojedzenia
Sałatka z selera naciowego i dzikiego ryżu 233

sól. Wszystko razem mieszamy, a następnie zalewamy sosem sałatkę. Dokładnie mieszamy i doprawiamy ewentualnie solą lub cukrem, jeśli okaże się, że jest go za mało. Jeśli wolimy wersję ostrzejszą, możemy również dodać pestki pozostawione z chili. Sałatkę odstawiamy na minimum pół godziny. Następnie podajemy samą lub w towarzystwie ryby, drobiu, czy owoców morza. Smacznego

Food Square

Proponowane wyszukiwania