przygotowanych foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Po ok. 15 minutach gdy bułki wyrosną smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnuszką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok. 25 minut, aż zrobią się rumiane. Bułeczki można podawać z sosem czosnkowym, który dodatkowo wzbogaci i wzmocni smak
Apetyczna babeczkaDziś dziele się z Wami szczyptą smaków mojego dzieciństwa. Dodatkowo taką pastą śmiało można nafaszerować jajka... Kto zna i lubi to połączenie ? Pasta serowo rybna z nutą tajską SKŁADNIKI: 125 g chudego twarogu 1 puszka śledzi w sosie tajskim 1 łyżka ketchupu pikantnego szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy twaróg, który rozgniatamy widelcem. Puszkę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiobiad i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów mięsnych.Ta smaczna i niedroga potrawa najlepiej smakuje podana z sosem i surówką. składniki na około 20 kotletów 2 szklanki kaszy gryczanej 20 dag pieczarek pęczek natki pietruszki 1 cebula 1-2 jajka 2 łyżki masła roślinnego olej do smażenia + 1 łyżka do gotowania kaszy + opcjonalnie odrobina oleju do masy 1/2 szklanki bułki
Smakowite Daniapropozycjami? Ja mam w planach przygotowanie: Żurku na kościach wołowych z dodatkiem białek kiełbasy i wędzonego boczku oraz jajkiem. :) a niech ostrości doda i rozpali nasze kubki smakowe 1/2 łyżeczki chrzanu na talerz zupy. Myślę także nad przygotowaniem królika w sosie śmietanowym z przepisu Pani Anny Starmach Zdjęcie wygrzebane z internetu
ClauditteMissCookingmaszynce, dodać puree z dyni, cukier i ucierać. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję dodawać po jednym jajku za każdym razem dokładnie mieszając. Na koniec masę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wylać na herbatnikowy spód. Maliny zasmażyć na patelni, powstały sos można przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek, jednak ja pestki lubię;). Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dół
Zapiski Młodej Żonyminut do nagrzanego pieca. Wyjąć i ostudzić. Temperaturę piekarnik zredukować do 180 stopni (termoobieg 160 stopni). Jajka rozbełtać ze śmietaną, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Maliny i pokrojoną w plasterki gruszkę ułożyć w tartaletkach, polać sosem i piec ok. 30 minut
Kuchnia w opałachwiadomo :) Takie same wyróżnienia otrzymali blogerzy, których dania zostały uznane za najlepsze w następujących kategoriach: - ŚNIADANIE - za Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem i sałatą (Piotr Straga współautora bloga "Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię") - OBIAD - za Łososia w pomarańczowo-imbirowym sosie (Anna Wlezień autorka bloga „Życie od kuchni") - KOLACJA - za Dietetyczną lasagne z piersią z kurczaka (Iwona z bloga "Blogotowanie
Pasja Smakuopakowanie cukru z prawdziwą wanilią 80 g kakao 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 300 g miękkiego masła 3 jajka 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 18% 200 ml wrzącej wody 300 g czekolady (200 g mlecznej + 100 g gorzkiej) SKŁADNIKI NA SOS DO NASĄCZENIA CIASTA: 200 ml wody 200 g cukru 2 łyżeczki kakao 5 łyżek cukru pudru SKŁADNIKI NA KREM
Słodko-Słony Świat Ilonycebula 2 duże 1 bułkę namoczoną w wywarze sól czarna (ma bardzo aromatyczny posmak ugotowanego jajka) można użyć w zamian morskiej - do smaku świeżo zmielony pieprz do smaku gałka muszkatołowa 1 płaską łyżeczkę kardamon mielony pół łyżeczki sos sojowy ciemny 1 łyżkę majeranek 1 łyżkę ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła
Basia w kuchnisałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco! SKŁADNIKI: - kapusta pekińska, połowa, - puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje), - puszka kukurydzy, - torebka ryżu parabolicznego, - cebula czerwona - 3, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej), - opcjonalnie jajko. Dość drobno kroimy kapustę i cebulę. Mieszamy z wystudzonym, ugotowanym ryżem, z kukurydzą i z tuńczykiem. Dodajemy przyprawy
Wypisz Wymalujcieniutkie paseczki, doprawiamy solą, świeżą bazylią i olejem sezamowym. W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wybij jajka, gotujemy około 45-50 sekund. Żółtko powinno pozostać płynne, a białko całkowicie ścięte. Wyjmujemy łyżką cedzakową, na spaghetti ogórkowe. Podajemy z sosem i świeżą figą. Można skropić olejem sezamowym lub oliwą z oliwek! Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIpół roztrzepanego jajka i blendujemy, ale nie na gładką masę - tylko tak, żeby zostały widoczne kawałki fasolki i jajka. 3. Dodajemy bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. 4. Smażymy i gotowe :) Kaloryczność: porcja (zdjęcie) - ok. 310 kcal Uwagi: polecam z sosem mango z lidla (tydzień azjatycki
Malowane smakiemczubate łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki soli - 2 łyżki cukru - cynamon i kardamon - pieprz - jajko całe i 1 białko Dynię ścieramy na tarce, mieszamy za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Smazymy na gorącym oleju. Podajemy z sosem śmietanowo- żurawinowym Śmietanę 30% mieszamy z łyżką jogurtu naturalnego, wlewamy do pojemniczka, na środek układamy dużą łyżkę konfitury
SMYKWKUCHNIżółta cukinia i takiej też użyłam do moich placków. Przepis pochodzi ze strony Magazyn Kuchenny , a przepis na sos czosnkowy możecie znaleźć na moim blogu ;) Składniki: 2 niewielkie cukinie łyżeczka soli 0,5 szklanki mąki pół szklanki startego żółtego sera jajko cebula 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy ulubione przyprawy- jeśli ktoś lubi eksperymenty, może próbować przyprawić placki po swojemu :) olej
Czerwona Porzeczkazapiekany filet z kurczaka z mozzarellą i risotto z warzywami (26 zł). Mąż wybrał żurek z jajkiem i kiełbasą (8zł), a na drugie danie zapiekany filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem camembert podany na tagliatelle z sosem ziołowo-pomidorowym (27 zł). zupa chrzanowa zapiekany filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem camembert podany na tagliatelle
Pasja Smaku