www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -3 piersi z kurczaka -opakowanie curry -opakowanie kurkumy -łyżka ziaren kolendry -łyżka ziaren kolorowego pierzu -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego -łyżka granulowanego czosnku -kilka kropel ciemnego sosu sojowego -oliwa lub olej -rękaw foliowy do pieczenia Piersi dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy wzdłuż na pół. Kolendrę
Kulinarne przemysleniapatelni podgrzewamy oliwę z masłem. Przesmażamy szalotkę z czosnkiem. Gdy lekko się zeszklą dodajemy pastę i przyprawę curry. Smażymy razem na małym ogniu prze pół minuty. Dodajemy mleczko kokosowe, śmietankę i imbir. Gotujemy często mieszając przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Dodajemy posiekaną kapustę i dusimy następne 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, limonką i miodem. Mieszamy i przekładamy
Moje Kuchenne RewelacjeSposób przygotowania: 1. Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachmięty. Dodałam również kawałek sera feta. Wszystkie składniki zmiksowałam. Dodałam świeży koperek. Szaszłyki podawałam z ryżem i sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego! Polecam również inne szaszłyki: SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ
potrawyregionalnejuż wspomniałam bardzo lubię kuchnię azjatycką, dziś moja własna koncepcja tajskiego curry. 2 piersi z kurczaka 1 limonka - otarta skórka i sok 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 cebula, drobno posiekana 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka brązowego cukru 1 mała papryczka chili 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka ziaren sezamu 200ml mleka kokosowego 1 czerwona papryka mini kukurydza
Codzienne Gotowaniekroimy w plasterki, rzodkiewki kroimy w kostkę. Śmietanę, jogurt i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Sosem zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy i koperek. Mieszamy. Pierś z kurczaka Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona, curry łyżeczka oleju papier do pieczenia Przygotowanie Pierś z kurczaka dzielimy na porcje i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso posypujemy przyprawami
e-PrzepisyKulinarnepatelni podsmażyć przez około 1-2 na maśle: posiekany szczypior oraz pokrojony w kosteczkę pomidor dodać wyciśnięty czosnek, curry, imbir oraz kurkumę 4. Dodać krewetki- delikatnie je posolić. Smażyć po 2 minuty na każdej stronie. 5. Przełożyć krewetki z przyprawami do sosu. Gotować na małym ogniu jeszcze przez około 2 minuty. 6. Podawać z brązowym ryżem przyozdobione posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
KreatywnePinykroimy w cienkie plastry, pomidorki - na połówki.Nadziewamy na patyki do szaszłyków, skrapiamy oliwą i grillujemy.Podajemy z sosem z greckiego jogurtu, do którego dodajemy posiekaną dymkę i trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Do tego polecam brązowy ryż pomieszany z curry. PROSTE, A JAKIE PYSZNE
Moje Kuchenne RewelacjeIndyk z warzywami i ryżem to jednogarnkowe bardzo syte i zdrowe danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a z całą pewnością stworzycie niepowtarzalną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!idealnym, szybkim do zrobienia i odpowiednim do zabrania na wynos. Dobrze jest zaopatrzyć się w specjalne opakowanie na wynos, w którym można zabrać osobno sałatkę i sos do niej, umożliwia to polanie sałatki sosem bezpośrednio przed jedzeniem, dzięki czemu liście sałaty będą jędrne, nie zwiędną i nasze danie dłużej zachowa świeżość. Pamiętajcie, że sałatki kupowane w restauracji mogą okazać się(...)370kcal Białko: 16,8g Tłuszcze: 18g Węglowodany: 39g 2. Dietetyczna sałatka z ryżem i kurczakiem curry Wartość kaloryczna jednej porcji: 115,4kcal Białko: 9,15g Tłuszcze: 3,9g Węglowodany: 21g 3. Sałatka z mozzarellą, awokado i prażonymi orzechami nerkowca Wartość kaloryczna sałatki z sosem: 271kcal Białko: 15,5g Tłuszcze: 15,75g Węglowodany: 18,7 4. Sałatka z grillowanym serem Wartość
Feel EatKalafior w smacznym sosie na bazie świeżych pomidorów. Łatwe i w miarę szybkie w przygotowaniu danie na letni obiad. SKŁADNIKI: 1 mały kalafior 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 pojedynczy filet z kurczaka 3-4 pomidory 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz ziołowy sól szczypta cukru Czosnek drobno posiekać i podsmażyć chwilkę na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojoną(...)Pokrojone dodać do mięsa. Wszystko dusić, aż pomidory się zaczną rozpadać. Zredukować i przyprawić. Można zagęścić mąką. Ugotować różyczki kalafiora w osolonej wodzie ok 10min. Kalafiora podać z gorącym sosem. Jeżeli kalafior ugotowany jest wcześniej to można go dodać do sosu i chwilę z nim podsmażyć. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , Szybki obiad , WYTRAWNIE Tagged: filet z kurczaka , kalafior
https:KKuchniaMniamlubię wszelkie zapiekane dania i desery, zapiekanka ryżowa gyros należy do grupy moich ulubionych potraw. Zawiera wszystko co lubię, czyli ryż Basmati, mięsko, warzywa i najlepszy z najlepszych – sos czosnkowy, a wszystko pod pierzynką z sera. Ponadto jej przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, a czas zapiekania jest dość krótki. Czy jesteście ciekawi przepisu? Zapraszam! Składniki: – 400g piersi(...)Mięso smażymy krótko, na dość dużym ogniu. Ugotowany ryż mieszamy z przyprawą curry. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu, następnie usmażone mięso i wszystkie warzywa. Jogurt łączymy z majonezem, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowany sos wykładamy na warzywa, następnie przykrywamy resztą ryżu i posypujemy serem. Zapiekamy
Be Fit Be Strongkapuśniaku, sos od pieczonego boczku, panierka zostanie do innych potraw .Jedno wynika z drugiego- a jednocześnie nic nie stoi na przeszkodzie by podać w innym zestawie. Czas : 15 minut Składniki : 6 kawałków gotowanych żeberek ( z zupy) 1 jajko 2 garści chipsów paprykowych 6 łyżek otrębów żytnich 6 łyżek mąki 1 łyżeczka mielonej papryki 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kminku(...)mieląc w malakserze chipsy, otręby, paprykę, kminek, curry . Dodać mąkę i wymieszać dokładnie.* Panierować żeberka w jajku - panierce -jajku- panierce. Docisnąć dobrze panierkę formując jednocześnie mięso do smażenia . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć mięso na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni i odsączyć. Podałam z kaszą gryczaną z sosem od pieczenia boczku ( zaciągnięty śmietanką i zagęszczony
Buniabaje w kuchniłyżeczki słodkiej i ostrej papryki w proszku łyżka masła ziele angielskie i liść laurowy Sos: 0,5l passaty z pomidorów łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 łyżki jogurtu naturalnego 6 listków świeżej bazylii szczypta cukru sól i pieprz papryka słodka i ostra do smaku 1/2 łyżeczka curry Przygotowanie: Główkę kapusty wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 10 minut, aby łatwiej(...)około 45 minut do miękkości. W tym czasie passatę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy wraz z koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy cukrem i innymi przyprawami. Bazylię drobno siekamy i dodajemy do sosu. Na koniec doprawiamy całość jogurtem i miksujemy. Gotowe gołąbki polewamy sosem. Smacznego
ChilliJemyłyżeczki carry pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki słodkiej papryki cukier, sól, pieprz lekko kopiasta łyżka mąki pół szklanki wody Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do wysokiego garnka (sos bardzo pryska przy duszeniu) i szklimy na średnim ogniu na małej ilości oliwy/oleju/masła klarowanego przez 3 minuty. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy razem jeszcze 30 sekund. Mięso dorzucamy(...)części szypułek. Podsmażone mięso doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz curry. Smażymy jeszcze chwilkę, aby przyprawy nieco się podsmażyły i nabrały głębszego aromatu. Do mięsa dorzucamy pomidory i koncentrat. Całość mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut, aż sos się zredukuje. Po tym czasie robimy zaklepkę. Łyżkę mąki dokładnie mieszamy, aby nie było
Wołowina od rekinasmakami i potrawą mojej mamy ), aromatyczne curry ze smażonym karpiem (nie róbcie przed ekranami "blee", wierzcie mi lub nie, ale był to jedyny karp w życiu, którego zjadłam ze smakiem; tak samo, jak reszta zdziwionych tym uczestników warsztatów), pieczoną w papilotach makrelę (moje danie! pyszne!) oraz czarniaka na kaszy owsianej z miętą i sosem holenderskim (niebo w gębie!). Wszystkie dania
Życie zamknięte w smaku