sok cytrynowy - 1075 przepisów (strona:21/72)

Cytrynowe cupcakes z kremem jogurtowym 172

szklanka mąki ·       4 łyżki bardzo miękkiego masła ·       sok z połowy cytryny ·       kilka kropel aromaty cytrynowego ·       skórka z 1 cytryny ·       pół szklanki jogurtu naturalnego lub kefiru(...)łyżki żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklance wrzącej wody ·       2 łyżeczki jasnego miodu Przygotowanie: Cukier utrzeć z masłem aż powstanie głodka masa. Dodać jajka, aromat, sok z cytryny oraz skórkę i ucierać do połączenia składników.   Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Do masy dodawać naprzemiennie mąkę oraz jogurt, zaczynając i kończąc

Mania Gotowania
Sałatka z pieczarek i pora 387

szybką sałatkę z pieczarek.Potrzebować będziemy; 1/2 kg pieczarek 4 jaja 1 por 1-2 winne jabłka 1 puszka zielonego groszku  kilka łyżek majonezu sok z 1/2 cytryny  odrobina kwasku cytrynowego sól pieprz Pieczarki oczyścić i gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez ok 10 minut. Przestudzić i pokroić w plasterki. Jaja ugotować i zetrzeć

Apetyczna babeczka
Babka cytrynowa 215

Czas na prawdziwy klasyk wśród bab...dla mnie najlepsza...Zdecydowanie polecam... Składniki; kostka masła, 6 jajek, szklanka cukru pudru, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 budynie o smaku cytrynowym, 3 łyżki mąki tortowej, sok i skórka otarta z dużej cytryny, kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie; ucieramy masło z cukrem pudrem. gdy skłądniki sie połączą dodajemy po jednym, żółtka, sok oraz

Anioły w kuchni
SURÓWKA Z SELERA Z BRZOSKWINIĄ I ANANASEM 242

plastry ananasa z zalewy- mała puszka brzoskwiń (lub dowolnie)- ok.100ml słodkiej śmietanki (u mnie 30%, można dać 18%)- 3 łyżeczki ksylitolu lub cukru (lub dowolnie)- kwasek cytrynowy (dałam 3 szczypty) lub sok z cytryny (do smaku)- sól do smaku- sok z brzoskwiń i ananasów (ilość wedle uznania, ja dałam cały, miałam malutkie puszki)Seler umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym i zetrzeć

Smaczne Zdrowe
Muffiny cytrusowe 280

mąki - pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia - w mniejszej misce wymieszać jajko z cukrem (ręczną ubijaczką lub widelcem), dodać ekstrakt z wanilii, olej, wyciśnięty z owoców sok oraz skórkę pomarańczową i cytrynową, wszystko krótko wymieszać- składniki mokre przełożyć do składników suchych, krótko wymieszać do uzyskania w miarę jednolitej masy  - do formy na muffiny włożyć papilotki, nałożyć

Smakołyki Bereniki
Ciasto marchewkowe z kremem 340

szklanka cukru1 szklanka oleju rzepakowego2 szklanki tartej na drobnych oczkach marchewki2 łyżeczki sody2 łyżeczki cynamonuKrem biały:250 g serka mascarpone300 ml śmietanki 30%cukier puder do smakuaromat cytrynowy Warstwa pomarańczowa:1/2 litra soku typu Kubuś1 budyń śmietankowy1 galaretka pomarańczowaSposób wykonania:1. Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem na przemian z olejem. Na koniec

Kuchnia domowa Ani
Zupa jarzynowa z burakiem 206

taką do kawy, tak nie powinna się zważyć).Z dodatku octu można zrezygonować (choć nie powinno się, bo on zapewnia kolor z buraków), lub zastąpić go sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Zabielany barszcz czerwony zagęszczony warzywami 272

przepisu:Z podanych składników wychodzi około 2 litrów zupy.Razem z cebulką można podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek i takimi skwarkami polać ziemniaki.Ocet spirytusowy można zastąpić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Muffinki intensywnie cytrynowe 171

Dzisiaj przepis na muffiny o intensywnie cytrynowym smaku, bo z dodatkiem soku oraz skórki cytryny. Miękkie, wilgotne, pyszne! Doskonałe zarówno jako deser, jak i słodkie śniadanie, np. z dżemem i kawą, czy szklanką mleka :) Składniki: 150 g masła 0,5 szklanki cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka skórki z cytryny 0,5 szklanki mleka

Taste Of My Day
Babka cytrynowa 174

Czas na prawdziwy klasyk wśród bab...dla mnie najlepsza...Zdecydowanie polecam... Składniki; kostka masła, 6 jajek, szklanka cukru pudru, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 budynie o smaku cytrynowym, 3 łyżki mąki tortowej, sok i skórka otarta z dużej cytryny, kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie; ucieramy masło z cukrem pudrem. gdy skłądniki sie połączą dodajemy po jednym, żółtka, sok oraz

Anioły w kuchni
Serniczki z truskawkami 281

Ostudzić, po czym ciasto przekroić wzdłuż na 2 plastry.     Masa serowa: 200g półtłustego twarogu, 450g śmietanki 30%, 100g mlecznej czekolady, 600g truskawek, 2 łyżki galaretki cytrynowej, 100g cukru, 2 łyżki soku z cytryny, cukier waniliowy, cukier puder do oprószenia.     Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze. Posmarować nią jedno ciasto. Truskawki umyć, usunąć szypułki, przepołowić

Z miłości do słodkości
Dżem malinowy jak u babci ;-D 158

kanapki. Wykonanie jest proste lecz pracochłonne ale warto ;-)Składniki:4 kg malin3kg cukru4 opakowania dżemixu (jeżeli używacie innego środka zwróćcie uwagę czy w składzie ma kwas cytrynowy, jeżeli nie, to dodajcie soku z cytryny do malin, wtedy ich kolor będzie zachwycał również zimą) Przygotowanie:Maliny myjemy pod bieżącą wodą.Słoiki wyparzamy wrzątkiem, zakrętki również, wycieramy do sucha.Maliny przekładamy do dużego

SMYKWKUCHNI