Naleśniki z serem to klasyka. Chyba każdy pamięta je z dzieciństwa. Ja robię je rzadko, ale jak już zrobię to wiem, że to jest błąd i
Polska ZupaZielone warzywa bardzo często goszczą w moich przepisach. Najchętniej używam ostatnio rukoli, z której robię przeróżne sałatki, łączę z makaronami, ale i miksuję w koktajlach, których
Moja smaczna kuchniaRAZOWE PANCAKES są alteratywą dla tradycyjnych kanapek i świetnie się... Artykuł RAZOWE PANCAKES Z BANANAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki ciemne pieczywo wędzony łosoś szynka szwarcwaldzka Fresca Fetta salami aux noix suszone pomidory rukola gorgonzola dolce camembert krakersy boczek ze spiżarni ser kozi
Gaździnka warzy(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki 1 szczypta soli dodatkowo: masło klarowane do smażenia ulubiony dżem, konfitura, cukier puder do podania wykonanie: Żółtka
Domowy Smak JedzeniaPrzeczytałam ostatnio artykuł o tym co sklepowe płatki mają w sobie... dobrze nie jest! U nas granola się skończyła i były grane corn flakesy (właściwie z
Dzieje kuchennej WiewióryPieczona pierś z kurczaka - wcześniej zamarynowałam ją w oliwie z oliwek z dodatkiem ziół, czosnku i soku z cytryny. Czasami to dosyć istotne, żeby obiad można
Kraina Tysiąca SmakówRyż jest bardzo uniwersalnym produktem, doskonale pasuje zarówno do dań obiadowych jak i deserów. Na słodko częściej jest spożywany przez dzieci, ale warto o nim nie
Kuchcik gotujeDżemy to owocowe przetwory uzyskane z owoców całych lub rozdrobnionych ugotowanych w dużej ilości cukru. Niestety, najczęściej spotykane dżemy na półkach sklepowych zawierają, poza dużą dozą
Anioszek w kuchniLepiej odpowiadające oczekiwaniom współczesnych konsumentów, nowoczesne i bardziej naturalnie wyglądające opakowanie Gorącego Kubka Knorr jest tylko jedną z kilku wprowadzonych zmian. Zmieniona kompozycja produktu, bazująca na
Z Kuchni Do KuchniUwielbiam awokado. I nie dlatego, że jest modnym superfood. :) Jadłam je już dawno, bo moja mama robiła z nim pyszne sałatki. Moim faworytem od zawsze było
Smakuje zdrowoUwielbiam rabarbar. Ten wiosenny, zielony kolor, lekko kwaskowaty smak... Nic tylko cieszyć się i jeść go póki jest. Dziś zapraszam Was na pyszne, wiosenne danie z
Słodkie okruszkiDrożdżówki uwielbiam i zjadam. Oczywiście te domowe, bez wszelakich ulepszaczy i polepszaczy. Dziś upiekłam bułeczki z budyniem. Zostały zjedzone jeszcze cieplutkie. Potrzebujemy: - 400 d mąki - 1
WYSPA SZCZĘSLIWAPotrzebujemy (na około 8 sztuk): 100g masła 2 szklanki mąki 5 łyżek oleju lub oliwy 1 jajko 1 łyżka proszku do pieczenia 2 duże łyżki jogurtu
WYSPA SZCZĘSLIWAKupujecie płatki śniadaniowe swoim dzieciom? Przyznam się, że mi się to zdarza. Oczywiście wybieram te najmniej słodkie i dawkuję z umiarem lecz i
WYSPA SZCZĘSLIWA