W upalne dni najczęściej przygotowuję lemoniady i oczywiście koktajle. Lubię eksperymentować z nowymi smakami i muszę przyznać, że za każdym razem wychodzi inny koktajl, każdy przepyszny
Moja smaczna kuchniaW końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem
Truskawkowa Fiestahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku. Danie to jest bardzo
Di gotujePlacki z białego sera, smażone na oleju na patelni. Podaję je z dodatkiem sosu np. truskawkowego lub świeżych owoców. Można również posypać cukrem pudrem. Serniczki są
BullioTruskawki są smaczne na ciepło i na zimno. Jednym z moich ulubionych deserów na ciepło jest crumble z truskawkami, czyli truskawki pod warstwą kruszonki. Podane z
Moja smaczna kuchniaW weekend poszalałam trochę i wypróbowałam parę nowych przepisów. Niektóre są do poprawy, ale na pewno się nimi z Wami podzielę. Dostałam od znajomej sporo młodej
Zakątek rozkoszy kulinarnychskładniki: 135 g mąki orkiszowej 250 ml mleka 2 jajka (osobno żółtka i białka) 20 g masła 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2
Domowy Smak JedzeniaNa śniadanko polecam pyszny omlecik. Mamy sezon sparagowy więc w omleciku rolę główną grają zielone szparagi z dodatkiem fety i suszonych pomidorów. składniki: 3 jajka 4
Monia miesza i gotujeHej :)) Dzisiaj popularne placuszki, ale tym razem z ricottą . Moje dziecko tak ogólnie jak zapytam, co by chciał na obiad, to zawsze odpowie, że pancakes , naleśniki
kruche babeczkiObiad nie zawsze musi być słony. Naleśniki to jeden z rzadziej spotykanych obiadów na słodko. Przedstawię Wam więc dziś prosty przepis na naleśniki z odrobiną słodkości
Proste-przepisy.plMiały być owsiane ciastka bananowe ( o te - LINK ), ale w trakcie przygotowywania masy stwierdziłam, że warto spróbować czegoś innego. Trochę pokombinowałam i...chyba wyszło fajnie
TetiisheriKto z Was lubi rybę po grecku? Ja lubię. Bardzo. Problem w tym, że zanim trafi na talerz, trochę trzeba się koło niej "nachodzić". Tradycyjny przepis
Z Kuchni Do KuchniTak podaną jajecznicę pokochają wszyscy Składniki: - 50 g masła - 100 g łososia wędzonego - 9 jajek - 3 croissanty - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Croissanty kroimy
Kulinarne życie