Moja subiektywna lista: 1. Owsiane z tahiną i malinami / Oat fritters with tahini and raspberries 2. Z powidłem śliwkowym i truskawkami / With
Qlinarnie i QlinarnieMój pierwszy w tym sezonie bób wykorzystałam do sałatki. Większość zamroziłam, więc w najbliższym czasie będą kolejne inspiracje z bobem. Zielony, ugotowany, bez żadnych dodatków już
Moja smaczna kuchniaTak, znowu... wafle ryżowe w roli głównej! Tym razem w omlecie, aby był bardziej puszysty i treściwy. Dzięki odżywce białkowej można tak naprawdę uzyskać dowolny smak
Chocolate Muffin BlogJeżeli często używacie pomidorów, faszerujecie je, lub potrzebujecie samwgo miążu a zostaje środek, nie wyrzucajcie go! ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaPuszysty biszkopt kakaowy...tym razem z patelni;-) Smakuje, jak najlepsze ciasto, a robi się naprawdę łatwo i szybko. Trzeba tylko pamiętać o wcześniejszym wyjęciu jajek
cool and mintyPuszyste i delikatne placuszki z twarożkiem i karmelizowanymi jabłkami. Z chrupiącymi płatkami migdałów i cukrowo-cynamonową posypką. Smaczne i szybkie w wykonaniu. Idealne na śniadanko, nie
cool and mintyPyszny sycący budyń z ugotowanej na mleku kaszy jaglanej. Z dodatkiem karmelizowanych bananów i słodkiego syropu miodowo-waniliowego. Taki budyń jest pyszną i zdrowszą
cool and mintyŁatwe w przygotowaniu i niezawodne naleśniki, które świetnie nadają się na popołudniowy deser. Choć są delikatne i mięciutkie, dzięki zawartości oleju nie przywierają do patelni i
cool and mintyPrzepyszny kokosowy pudding z CHIA, czyli nasionami szałwii hiszpańskiej. Piękno tego deseru polega na tym, że jest bardzo smaczny, zdrowy i właściwie robi się sam
cool and mintyCzasami mamy ochotę na szybki obiad. Lub po prostu niezobowiązującą przekąskę. Wtedy, zamiast wymyślać skomplikowane dania, warto sięgnąć po pyszne pancakes. Ich przygotowanie jest niezwykle ... Post
Pancookhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam różnego typu kotlety i placuszki - z warzyw sera, ryżu, kaszy i szczególnie te wytrawne. Kiedyś podobny przepis zauważyłam
Di gotujeWłoska przekąska na upalne dni, to oczywiście cudowne caprese. Klasyczne połączenie sera mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią, wspaniale orzeźwia i syci. Dodatek oliwy z oliwek
Kuchcik gotujeDanie ma 353 kcal. 1 szkl.płatków kukurydzianych - 30 g. 1 op.jogurtu naturalnego -150g. 1 owoc mandarynki -60g. 1 małe jabłko-60g. 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: bułka (1 szt.) wegański ser żółty (2 plastry) wędzone tofu (100 g) kiełki fasoli mung (1 garść) rzodkiewka (1 szt.) ogórek (kilka plastrów) oliwa lub
Weganka gotuje