Poprzedni wieczór uważam za bardzo udany! Uwielbiam spontany, ale wczorajszy był jednym z lepszych. Wracając samochodem z praktyk, stojąc w małym korku, minęło mnie z pięciu
Be Fit Be StrongMuszę przyznać, że stosunkowo rzadko jadamy pieczywo – w świecie roślinnym istnieje tyle wspaniałych, zdrowych, pełnowartościowych wariantów śniadaniowych, tak więc nie ma potrzeby, aby codziennie myśleć, co
Roślinna - blog wegańskiBardzo dobre delikatne naleśniki, a z takim nadzieniem to poezja. Można oczywiście nadzienie zrobić tylko z serka i z owoców, ale moja wersja to już jest
Kuchnia PokoleńWiosna za oknem - wiosna na talerz u! :) Dziś w menu przepis z okazji konkursu Wiosna na talerzu z Green Essence or ga nizowanego u foodmania
Grunt to przepis!Szukałam szybkiego i łatwego sposobu na wykonanie placków. Chciałam, aby były delikatne i puszyste. Idealnie do wykonania placuszków nadaje się mąka ryżowa. Spełniła wszystkie moje wymogi
Truskawkowa FiestaDanie ma 334 kcal. 1 mandarynka 1 łyżka rodzynek 2 - 3 łyżki płatków owsianych 1 kopiasta łyżka orzechów pokruszonych 1 łyżka kopiasta płatków migdałowych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 g masła 6 -7 łyżek miodu opcjonalnie dodatki: cynamon posiekane suszone owoce np. figi, śliwki, morele, rodzynki posiekane orzechy wykonanie: Miękkie
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 szklanka mleka spożywczego 2% 1/2 szklanki kaszy jaglanej 5-6 daktyli 2,5 łyżki kakao 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Kaszę przelać wrzątkiem, a
Prosto i Smacznie z AnetąWiosna w pełni , słonecznych dni coraz więcej, jest zielono i pięknie, także na targach z warzywami i owocami. Świeże, pachnące i kolorowe zachęcają do kulinarnych eksperymentów
Moja smaczna kuchniaFrittata to rodzaj pieczonego omletu z dodatkami. Frittatę można przygotować na 3 sposoby: podsmażyć na patelni wszystkie wymieszane składniki, a potem włożyć do piekarnika i piec
Anioszek w kuchnipyszny pasztet pieczony,bardzo szybki do zrobienia i nie drogi,można go kroić nawet bardzo cieniutko,bardzo delikatny,w sam raz do małosolnego ogóreczka lub pomidorka
Swojskie jedzonkoRicotta to włoski ser, który produkowany jest z pozostałej serwatki po serach podpuszczkowych. Najczęściej wykorzystywany do dań słodkich, najpopularniejszy włoski deser z ricottą to cannolo, czy
Moja smaczna kuchniaW końcu skusiłam się wykonać gofry z mąki orkiszowej! Bardzo rzadko je robię, ale zawsze mi wychodzą, czyja by była to zasługa? Gofrownicę mam średniej jakości
Truskawkowa Fiesta„Zrobiłam ja po raz pierwszy jesienią gdy wyciskałam soki jabłkowe na zimę. Powstaje wówczas spora ilość wytłoczyn jabłkowych, które aż żal wyrzucać. Zazwyczaj wykorzystuję je do
Wiem co jem