Jakiś czas temu usłyszałam o zbawiennych właściwościach ostropestu i w końcu trafił on w moje ręce. Staram sie go dodawać do omletów czy owsianek. Pokrótce trochę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMiałam zrobić popularne 2-składnikowe placuszki, ale z 3 bananów jakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich
Kolorowy PrzepisownikRobiłam już różne chleby na zakwasie, używając najrozmaitszych mieszanek mąk, ale do tego chleba wracam ostatnio cały czas, bo jest nie tylko łatwy w przygotowaniu, ale
Passions hobbies lifeSmaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKoktajle to najlepszy sposób na przemycenie dziennej dawki witamin. Ja staram się pić je dość często (mimo że niewiele pomysłów tu publikuję). Jednak zamierzam się poprawić
Fabryka pomysłówKochani, dzień dobry owsianką z bakaliami. Owsianką, którą ugotowałam tak ,jak lubię, czyli "na klej do tapet". Owsiankę podaję w ten sposób moim dzieciom, gdzie jedno
Z Kuchni Do KuchniWiosnę czuć w powietrzu od dawna. A ja dziś na śniadanko podaję pyszną i chrupiącą sałatkę! Co więcej dla tych, którzy nie tolerują laktozy! Składniki (możecie
Z Kuchni Do Kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wiadomo, że dania serwowane w barach szybkiej obsługi - nie są sprzymierzeńcami dla naszej figury, ani tym bardziej dla
Di gotujeMiłego popołudnia! Podaję pyszny koktajl bez laktozy! Mało tego, że dobry, to jeszcze bardzo zdrowy! Składniki 2 jogurty greckie bez laktozy i 1 jogurt naturalny bez
Z Kuchni Do KuchniBardzo proste w przygotowaniu,minimum składników, a zapach i smak skuszą każdego Składniki: 50 dkg mąki 2 dkg drożdży 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oliwy
czarrna od kuchniDla osób które nie jedzą glutenu mamy propozycję na chleb bezglutenowy z mąki kukurydzianej z książki, którą ostatnio recenzowaliśmy tj. „Ciasta drożdżowe słodkie
Kuchenne WariacjeUwielbiam naleśniki. Najbardziej lubię te tradycyjne, lecz gdy nie mam czasu na odpoczywanie ciasta, to wybieram wersję bezglutenową – takie naleśniki można smażyć od razu po
Poezja smakuTe muffinki trzeba jeść koniecznie przekrojone! Zresztą po przecięciu pierwszej chce się sprawdzać od razu wszystkie kolejne - jak wyszły w nich drzewka ;) A jak smakują? Po
zadanie-gotowanieTym razem postawiłam na zwykły pszenny chleb, ale z niezwykłymi nasionami szałwii hiszpańskiej, popularnie zwanych chia. Upiekłam go na święta wielkanocne i z pewnością jeszcze nie
Kuchnia w czekoladzie