To nie pierwszy raz, kiedy wracam do domu z zakupami i zaraz zabieram się za miksowanie koktajlu. Tak już mam! A teraz jeszcze, kiedy przyszła wiosna
Moja smaczna kuchniaDziś taka propozycja na szybką sałatkę, jeśli oczywiście lubicie te z dodatkiem majonezu :) Niedługo na dobre zacznie się sezon na wiosenne, zielone z dużą ilością
Kuchnia w czekoladzieDanie ma 135 kcal. 1 mała bułka grachamka 50 g. 5 g.miękkiej margaryny 4 plasterki cienkiej drobiowej kiełbasy 20 g. 2 liście sałaty 10 g
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKie dy chcemy po dać śnia danie o d serca, zróbmy to dosłownie. Wystarczy chleb tostowy, jajko i ser. Z pewnością taka kombinacją po dbijemy śnia
ChilliJemyOstatnio zdarza mi się piec domowy chlebek, ale to dla mnie za mało. Bo co podać do takiego świeżego chleba? Oczywiście najlepiej domową wędlinkę. I tak
Kuchnia co dniaUwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem postanowiłam upiec coś
Kuchnia w bieguSkładniki: Puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka ugotowane na twardo szczypiorek majonez sól i pieprz Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w drobną
The Sweet DamselMasz ochotę na coś nowego, szybkiego i prostego? Przygotowanie zajmie Ci 15-20 minut. Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno a z
Pora na pora i pomidoraCałe szczęście należę do grona szczęśliwców, których dzieci jedzą (prawie) wszystko i (prawie) bez grymaszenia, a to już duży sukces. Sama jednak w dzieciństwie byłam niejadkiem
CiastkozercyW związku z tym, że nie mogę m.in. glutenu wszystko w moim życiu, czyli kuchni musiało ulec zmianie. Skończył się raj jedzenia wszystkiego. Nadal jednak lubię
Humanistka w kuchniOstatnio polubiłam omlety bez ubijania białek :) Są niezwykle szybkie, a równie pyszne jak te klasyczne. Chociaż sama nie wiem, która receptura jest oryginalna :) Wystarczy zmiksować wszystkie
Chocolate Muffin BlogTakie muffiny z jajkiem to świetny początek każdego udanego dnia. W środku miękkie, ale na zewnątrz chrupiące. Są świetną alternatywą dla zwykłych tostów lub smażonych jajek
Bon appetit mon amieSzynkę należy zamarynować dwa dni wcześniej a następnie upiec w piekarniku. Jej przygotowanie to „samograj”, nie wymaga wielkiego zaangażowania. Smak jest bardzo klasyczny z lekko słodkawą
Pyry na GazDzisiaj szybki wpis z pico de gallo czyli meksykańska salsa. Zaraz po guacamole jest jedną z podstaw meksykańskiej kuchni. Kolorowa, smaczna, delikatnie pikantna, pachnąca kolendrą. Komponuje
PaleoLife