Pasta z awokado i suszonych pomidorów 202Pasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku
MamaOskarka
Dżem dyniowy 196Zastanawiałam się , od czego rozpocząć i padło na mój ulubiony dżem dyniowo-pomarańczowy . Dżemy to ulubione przetwory owocowe jedzone zimą przez nas :) Z pewnością ten przepis
Aromatyczne Podróże
Hummus z dyni 206hummus z dyni Hummus z dyni to smak, którego jeszcze nie znałam, ale że uwielbiam eksperymenty w kuchni , a do tego od jakiegoś już czasu jestem
Aromatyczne Podróże
Sałatka warstwowa - GYROS 230Sałatka Gyros Niedawdno moja Babcia obchodziła 83 urodziny, w związku z tą okazją całą rodziną przygotowaliśmy dla niej prezent - niespodziankę, a dokładniej wydrukowane na płótnie i
Aromatyczne Podróże
Irlandzki chleb na sodzie oczyszczonej 203Irlandzki chleb na sodzie oczyszczonej Przepis na chleb pochodzi z książki: "Wypieki", oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nieco nie zmodifikowała :-) Chleb ten rośnie dzięki
Aromatyczne Podróże
Hummus 161Hummus Hummus - puszka ciecierzycy (przeważnie 250g) lub ugotowanej , - 1/4 szklanki płynu z odsączonej ciecierzycy lub wywaru z ugotowanej ciecierzycy, - sok z połowy cytryny
Aromatyczne Podróże
Racuchy drożdżowe z jabłkami 167Drożdżowe racuchy RACUCHY Z JABŁKAMI (siostry Anieli z Anielskiej Kuchni ) Składniki: 50 dag maki 1 szkl. mleka 4 łyżki cukru 2 jaja 2
Aromatyczne Podróże
Brioszka z konfiturą morelową 215Brioszka z morelowym nadzieniem Od zawsze uwielbiam wszelkie wypieki drożdżowe, a zapach unoszący się w całym domu ciasta drożdżowego już zawsze będzie mi się
Aromatyczne Podróże
Pasztet z soczewicy 186Pasztet z czerwonej soczewicy według przepisu Agnieszki Kręglickiej Idealne urozmaicenie wielkanocnego stołu, banalnie prosty do wykonania , przy czym bardzo zdrowy. Polecam wykonać go z czerwonej soczewicy
Aromatyczne Podróże
Sałatka z tuńczyka 256sałatka z tuńczyka Składniki: czerwona papryka 4 ugotowane jajka 4-5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka tuńczyka w zalewie własnej pęczek zielonej pietruszki kilka łyżek
Aromatyczne Podróże
Pasztet domowy 239pasztet domowy Pasztet pieczemy z moim narzeczonym regularnie od ubiegłego roku. Zawsze staramy się przygotować go więcej, a po upieczeniu i wystudzeniu porcjujemy i większą część
Aromatyczne Podróże
Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym 177Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym Składniki: 80 dkg filetów matjasów 1 cebula 4-5 ząbków czosnku mały jogurt naturalny
Aromatyczne Podróże
Domowa wędlina :Gotowana szynka 203Czas na domową wędlinę: gotowana szynka Składniki: 1-1,5 kg mięsa szynki (najlepiej kawałek tzw. kulki) 2l wody 1/3 szklanki soli kuchennej 1
Aromatyczne Podróże
Najlepsze rogaliki drożdżowe 192Moja lampa imitująca światło dzienne, której używam do doświetlania ciemnych jesiennych i zimowych zdjęć, wyzionęła ducha. A raczej, ktoś jej w tym pomógł. Choć sprawcy nie
Posadzone i zjedzone
Bułeczki pszenne na serwatce 206Pyszne, mięciutkie bułeczki na serwatce zamiast wody. Przerobiłam przepis na chleb na serwatce , dodałam trochę domowego mussli i już po kilku godzinach mogliśmy się delektować domowymi
Posadzone i zjedzone