Omlet biszkoptowy z owocami 176Składniki (na 1 porcję) - 2 jajka (ok. 100 g), - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - pół opakowania jogurtu naturalnego (ok
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 289Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej
Humanistka w kuchni
Śniadaniowa sałatka ziemniaczana na ciepło 206Tą wersję sałatki ziemniaczanej zdecydowanie lubię najbardziej- podana na ciepło, na /lub z świeżym pieczywem. Szczególnie sprawdza się, gdy pozostały nam ziemniaki z obiadu z dnia
Tradycyjna Kuchnia
Konfitura z aronii 208Uważacie, że aronia jest kwaśna i mało soczysta? To prawda... Artykuł Konfitura z aronii pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Sałatka meksykańska z tuńczykiem i czerwoną fasolą 269Pyszna sałatka z tuńczykiem którego uwielbiam do tego fasola,papryka ,kukurydza,ogórki ... pycha-polecam! Składniki: puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej tuszka tuńczyka (w oleju lub sosie
Swojskie jedzonko
Zapiekanka z jajkami i parówką i serami 243Tak, tym razem raj dla mojego męża Wszystkie składniki, które uwielbia, myślę, że innym też może posmakować Czytaj więcej »
Pasja tworzenia
Zapiekanka ze smażonymi pomidorami mozzarellą i ziołami 227Tak- dzisiaj coś dla mnie, bezmięsne z zieleniną, Tak- dzisiaj MONSZ je coś innego ;-) on miał wczoraj Pierwotnie miały być z suszonymi pomidorkami, ale okazały się
Pasja tworzenia
Placuszki bananowo- jogurtowe (bezglutenowe) 204Banany lubię te jeszcze zielone- ale kiedy owoc dojrzeje to znajduje swoje zastosowanie w placuszkach bananowo - jogurtowych . To wersja bezglutenowa. Dodajcie mąki jaką lubicie. banan 1
AZgotuj!
Kanapki z burakiem, fetą i rukolą 298Burak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Omlet z kurkami 250Składniki: 250 g kurek 1 cebula 6 wiejskich jaj 2 łyżki masła sól i pieprz Przygotowanie: Kurki oczyścić. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać grzyby i masło
czarrna od kuchni
Wysokobiałkowa Owsianka a’la snickers 215Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pszenne Bułeczki Śniadaniowe z Makiem (na Drożdżach) 206Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach, pszenne bułeczki z makiem to idealny sposób na świeże, domowe pieczywo. Bułeczki śniadaniowe są dziecinnie proste w przygotowaniu dzięki czemu
Słodka Strona
GRANOLA CZEKOLADOWO - MIGDAŁOWA 175Składniki: 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 łyżki migdałów w płatkach 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju rzepakowego 1 duży jogurt naturalny
Prosto i Smacznie z Anetą
Sorbet jeżynowy 194Jeżynowe szaleństwo trwa, wykorzystuję ten czas na 100%. Większą ilość zawsze mrożę, robię koktajle, sorbety i musy. Ostatnio przygotowałam np. przepyszny dżem jeżynowo - czekoladowy z chia
Moja smaczna kuchnia
Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia 129Wczorajszy dzień rozpoczął się od dostawy jeżyn, pachnących, nagrzanych słońcem, słodkich i soczystych. Na deser przygotowałam bardzo orzeźwiający mus, z dodatkiem nasion chia i kokosu, które
Moja smaczna kuchnia