śniadanie - 17689 przepisów (strona:545/1180)

.1036. zapowiadam wiśnie 123

pudding ryżowy gotowany z wiśniami podany z gorzką czekoladą~ Tato przywiózł mi caaaaałe wiadro wiśni więc będzie wiśniowo...Zaczęłam już od śniadania :D A teraz idę drylować pozostałe 5kg i robić dżemy oraz nalewkę... Wczoraj pogoda dopisała i wsiadłam na rower :) Razem z kolegą troche pojeździliśmy - 1,5h i 18km, nieźle ;) Szkoda tylko że mam niezbyt wygodne siodełko

breakfast of dreams
Jajecznica z kurkami 177

Jajecznica z kurkami to najlepsze śniadanie jakie można sobie wymarzyć o tej porze roku. Potrawa znana i lubiana w Polsce od stuleci. Jajecznica to domena prostej kuchni i nie wymaga umiejętności kulinarnych, kojarzy się najczęściej z "kawalerskim" gotowaniem. Dość kaloryczna i pożywna stanowi świetny starter na początek dnia. U nas tradycyjnie gości w każdy niedzielny poranek. Lato w pełni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z roszponką, mango, pomidorem i grillowanym ananasem 189

Poniższa sałatka będzie idealna na lekkie śniadanie jak i późną kolację. Połączenie roszponki, pomidora, mango i grillowanego ananasa - smak doskonały. Sałatka prosta i szybka w przygotowaniu. Najlepiej wygląda i smakuje od razu po przygotowaniu (składniki sałatki już po 1-2 godzinach od zmieszania puszczają sok).  Składniki: 100 g roszponki 1 pomidor 1/2 świeżego ananasa 1/4 mango 2 łyżki

Ugotować
Konfitura śliwkowa z nutą mięty - domowe przetwory 148

minuty. Całość ostrożnie przelewamy do przygotowanych słoiczków. Zakręcamy je dokładnie i pasteryzujemy 20 minut lub odwracamy do góry nogami "aby załapały" bez pasteryzacji. Konfitura nadaje się zarówno na śniadanie do wafli ryżowych, kanapek, jak również jako dodatek do ciast, ciasteczek lub naleśników, a także do różnych deserów. Niektóre przykłady jej wykorzystania już niedługo na blogu. * Przepis podaję dla ułatwienia

Słodkie okruszki
Sałatka z ogórków małosolnych, jajek i szczypiorku + film 472

prosta sałatka z ogórków małosolnych,  jajek ugotowanych na twardo i szczypiorku idealnie komponuje się z daniami przygotowanymi na grillu , świetnie smakuje jako samodzielna przekąska w sam raz na śniadanie lub kolację. składniki na 4 porcje 5 ogórków małosolnych 6 jajek ugotowanych  na twardo 3 pęczki szczypioru z dymki 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy szczypta soli czarny

Smakowite Dania
Racuchy drożdżowe jak pączki 152

wewnątrz nie dosmażą). Gotowe przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe jak pączki – lekkie, puszyste z chrupiącą skórką. Na śniadanie, obiad, deser, czy też kolację. Dzieci uwielbiają takie potrawy, ale dorośli również nimi nie pogardzą. Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 racuchów. Do obiadu z zupą dla 3 osobowej

mojewypiekiinietylko
Maślane bułeczki z morelami i kokosem 147

śniadanie! Pyszne maślane bułeczki z suszonymi i świeżymi morelami oraz kokosem. Kupiłam ostatnio kokosowe chipsy, ekologiczne och raw i muszę przyznać, że tak pysznych chipsów dawno nie jadłam. Kokosowe chipsy w pełni naturalnie słodkie, do tego kokosowy cukier palmowy…tak, tak te słodkie bułeczki obudzą każdego. Maślane bułeczki z morelami i kokosem Składniki: na 24 bułeczki

codojedzenia
Rogaliki drożdżowe do herbaty 193

Pyszne, mięciutkie rogaliki drożdżowe ! Idealnie pasują do herbaty, na śniadanie czy też jako przekąska. Składniki: ½ kg mąki, 3 dag drożdży, 1 szklanka mleka, 5 dag masła, 5 dag cukru, 2 jajka, sól do smaku, 1 łyżka maku, marmolada (najlepiej ze swojej spiżarni). Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka, dodać trochę mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe

Tradycyjna Kuchnia
Wegański makaron w buraczanym purée i sezamem 225

materii, a wszystko za sprawą głównego składnika jakim są buraki! Obiad jest szybki w przygotowaniu, lecz dopiero wtedy, gdy mamy już upieczone lub ugotowane buraki, także warto np. po śniadaniu zacząć ich przygotowanie, by później mieć obiad w try miga. Na koniec warto posłużyć się sezamem, gdyż idealnie komponuje się z burakiem. Smak moim zdaniem jest nie do przebicia

Be Fit Be Strong
Chleb pszenno - żytni razowy na drożdżach 95

przepisem na pyszny, domowy chlebek. Dla mnie to strzał w dziesiątkę. Bardzo długo zachowuje świeżość, z chrupiącą skórką i mięciutkim miąższem. Pysznie smakuje z białym twarogiem i miodem. Śniadanie idealne! Składniki: 200g mąki pszennej razowej 200g mąki żytniej razowej 100g mąki pszennej chlebowej 30g drożdży 400 ml letniej wody łyżeczka soli łyżeczka cukru dowolne ziarna: słonecznik, dynia, czarnuszka, siemię

Cakes By Kejt
Miniserniczki z malinami i białą czekoladą 131

Kocham maliny. Z niecierpliwością czekam na sezon malinowy i kiedy już nastąpi, mogę jeść te małe, niepozorne owoce na śniadanie, obiad i kolację. W zanadrzu mam jeszcze kilka przepisów na malinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie

Cakes By Kejt
Granola z orzeszkami ziemnymi, śliwką i rodzynkami 197

wykorzystałam chorwackie figi i suszone śliwki, ale możecie użyć żurawiny lub większej ilości rodzynek. Spróbujcie się powstrzymać przed wyjadaniem granoli jeszcze ciepłej z blaszki! Najlepsza z jogurtem na śniadanie :) Składniki : 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki orzeszków ziemnych 1/2 szklanki nasion słonecznika 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki bakalii (suszone figi, śliwki, rodzynki) 1/2 szklanki miodu lub syropu daktylowego

Chocolate Muffin Blog
.1034. po trzech miesiącach 136

tofucznica z wędzonego tofu z koperkiem, wafle ryżowe~ Wytrawne śniadanie jadłam ostatnio ponad trzy miesiące temu...Nie zaprzeczę, że po stokroć wolę te słodkie, ale i słony przerywnik jest czasem potrzebny ;) I miałam taką ochotę dodać tu szczypiorku! Nawet poszłam do sklepu, ale jak zobaczyłam kilometrową kolejkę wrociłam do domu i zadowoliłam się koperkiem... ;) Wczoraj pogoda strasznie mnie wkurzyła

breakfast of dreams
Dietetyczne pizzerinki 133

Pyszna przekąska dla osób dbających o linię. Idealne na syte śniadanie. Jedna pizzerinka ma około 170 kcal. Składniki (na 6 pizzerinek): 4 jajka po 4 kopiaste łyżki otrębów pszennych i owsianych 4 łyżki maki żytniej pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia Ponadto: sos pomidorowy (2 łyżki koncentratu, łyżka wody, łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól

e-PrzepisyKulinarne
Mus rabarbarowy 126

też nada do ciasta drożdżowego. [ opinia:   przekąską owsiano-orkiszowa ToPfit jest chrupiąca i dość słodka, dlatego dobrze smakuje w połączeniu z kwaśnym musem. Można też ją jeść na śniadanie jak zwyczajne płatki z mlekiem

Kuchnia co dnia