Uwielbiam bułeczki drożdżowe! Jak zresztą cała moja rodzinka, toteż często u nas bywają :-). Tym razem zamarzyły mi się puszyste, delikatne buchty, nadziane
Rozpustne gotowanieJagodzianki to moje ulubione bułeczki drożdżowe! Pamiętam, że jak byłam małą dziewczynką dziadek odbierał mnie ze szkoły i zawsze szliśmy do cukierni, na
Rozpustne gotowanieTak naprawdę miały być z truskawkami, ale świeże jagódki tak mnie zaczarowały, że nie mogłam się im oprzeć. I dobrze!!! Bo wyszły o
Rozpustne gotowanieBurek to danie popularne w krajach śródziemnomorskich oraz arabskich. Jest to cienko rozwałkowane ciasto filo, nadziane, zwinięte lub zrolowane i następnie upieczone. Coś
Rozpustne gotowanieMięciutkie, pachnące bułki drożdżowe wypełnione po brzegi farszem z mięsa i cebuli, doprawione majerankiem i szczyptą papryki już od dawna goszczą w mojej
Rozpustne gotowanieNajlepsze jagodzianki jakie jadłam! Oczywiście ciasto jest takie samo jak w klasycznych jagodziankach , bo jest najlepszym, sprawdzonym ciastem, ale nadzienie to już
Rozpustne gotowanieZnowu rogale :) Tym razem zupełnie inne ciasto. Przyznam się szczerze, że trochę się obawiałam co z niego wyrośnie i jak będzie smakowało, ale
Rozpustne gotowaniePyszne bułki pszenne, niesamowicie mięciutkie, z chrupiącą skórką skradły nasze podniebienia. Są tak dobre, że od dłuższego czasu nie kupujemy bułek. Wolę sama
Rozpustne gotowanieMój Mąż jest Zasłużonym, Honorowym Dawcą Krwi, co wiąże się z tym, że często oddaje krew. Za to dostaje czekoladę i dość sporą
Rozpustne gotowaniePyszne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Nasze ulubione. Polecam ;) Składniki na gofry biszkoptowe 3 jajka szczypta soli 2
Rozpustne gotowanieJest to bardzo uniwersalne ciasto, o pysznym, ziołowym smaku (którego nadaje mu dodatek oregano). Z jednej porcji mogą powstać 2 średniej wielkości pizze
Rozpustne gotowanieDziś na obiad upiekłam tartę. Była tak pyszna, że gdy chciałam zrobić zdjęcia, okazało się, że został tylko jeden kawałek :). Rodzinka była zachwycona
Rozpustne gotowanieOstatni już przepis z wykorzystaniem naszych węgierek. Pyszne, puszyste ciasto drożdżowe z soczystymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta, który
Rozpustne gotowanieDziś coś z kuchni staropolskiej, a mianowicie smalec z cebulą. Nieczęsto gości w naszym menu, ale gdy zbliża się zima przygotowuję kilka
Rozpustne gotowanieDziś przepis na klasyczną pieczeń, według przepisu mojej babci. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i smaczne. Idealne na obiad, a po wystudzeniu na
Rozpustne gotowanie