Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl To moja kolejna domowa wędlina wykonana w szynkowarze. Tym razem zrobiłam schab, który wyszedł bardzo smaczny – kruchy i
Marta GotujeDzisiaj na śniadanie serwuję sobie swoje ulubione placki - pełnoziarniste na jogurcie , podane z szybkim sosem owocowym. Prosto, szybko, smacznie. Taki comfort food. Piszę tu do was i oglądam film. placki pełnoziarniste na jogurcie naturalnym z sosem porzeczkowo-malinowym Przepis: własny / 1 duża lub 2 małe porcje/ składniki: 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej (40-50 g)* 150 g jogurtu naturalnego
tost z dżememCzasem są dni kiedy nie zdążymy zjeść śniadania a już prześladuje Nas myśl coby tu zjeść na obiad. Coby tu przygotować.Dziś proponuję takie oto szybkie danie. Przygotowanie zajmuje chwilę, a smakuje wybornie Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki garść makaronu spaghetti 2 marchewki 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz świeże
Z Majeczką w kuchnitakich wynalazków jak później, kiedy na świecie pojawiło się dwóch synów, błyskawiczne kaszki z mlekiem bez gotowania. Teraz, kiedy dzieci są już większe gotuję kaszę z przyjemnością na śniadanie lub robię z niej deser (przepis) Składniki: 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka wiórek kokosowych 1/2 szklanki borówek cukier do smaku lub miód Kaszę mannę wymieszać
O kuchni z uczuciemteż niepotrzebnie długo czekać na złożenie zamówienia Wystrój wnętrza prosty, ascetyczny, nowoczesny , nie przytłacza doznań smakowych podczas jedzenia - to lubię! W menu standardowym można znaleźć zdrowe propozycje zarówno na śniadanie jak i na obiad, w bardzo ciekawych i intrygujących aranżacjach W ramach promocyjnego, urodzinowego menu, serwowano zarówno dania główne , jak i coś na osłodę oraz trunki rozluźniające :) Ekscesy kulinarne
Grunt to przepis!całość zagrzać mieszając. Następnie dodać makaron i całość podsmażyć, mieszając tak, aby koncentrat i cebulka połączyły się z makaronem. Doprawić solą i pieprzem.... Boskie, nadaje się zarówno na śniadanie, jak i kolację albo obiad :D i uwierzcie mi - jest niesamowicie pyszne
Tradycyjna kuchnia inaczejrzadko je robię - były przepyszne! Ale rzadko się zdarza, że zostaje u mnie trochę chleba - zawsze szybko znika... :D Teraz specjalnie zostawiłam kawałek z myślą o tym właśnie śniadaniu. Do śliwek dodałam trochę korzennego aromatu, to chyba przez wczorajszą nieco jesienną pogodę...do 17.00 było słonecznie i gorąco, a potem nagle zaczeło lać i lało baaardzo długo
breakfast of dreamsNie bądźmy w kuchni tacy poważni. Przyda się nieco luzu i uśmiechu. Mama zawsze powtarzała – Nie baw się jedzeniem! Tylko dlaczego nie? Przecież taki oto
Mam To Na Widelcuprzekładamy do naczynia z sałatką. Obsmażonego kurczaka kroimy w paski i również dodajemy do sałatki, a do pojemniczka przelewamy nasz sos. Tak przygotowane drugie śniadanie zrobi na pewno wrażenie na naszych znajomych w pracy czy szkole, a dzięki pojemnikom na lunch z IKEA ich zabranie do torby jest o wiele
cookplpszenne bułeczki - musiałam je upiec! Są mięciutkie, miłe dla oka i dla podniebienia :)) Z lekką nutą tymianku, który uwielbiam. Mięciutki środek i chrupiąca skórka. Perfekcyjne na śniadanie :)) Składniki: (na ok. 11 średniej wielkości bułeczek): 180 g cukinii 30 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki cukru 300 ml letniej wody 600 g mąki pszennej + odrobina
Walijskie PichcenieProste rzeczy najlepiej trafiają do naszej świadomości, dlatego też dzisiejsza propozycja to coś co może odmienić Wasze poranki raz na zawsze. Omawiana już nie raz na
Kuchnia PROzdrowotnaokoło 7-8 cm Na blaszkę wyłożoną papierem układać wykrojone bułeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 10-15 minut. I już mamy wspaniałe bułki na śniadanie Inspiracja donalskehan.com scones bułki z malinami
O kuchni z uczuciemZdrowy pomysł na pyszne śniadanie czy deser :) Ciacho wychodzi niezwykle mięciutki, dość wilgotne i idealnie słodkie. Kruszonka wyszła nieziemsko pyszna! Tak, to prawda nie przypomina typowej kruszonki, ponieważ nie ma charakterystycznych "zlepek". Ale były! :D Tylko podczas pieczenie całość się rozlała, tworząc taką jakby słodką migdałowo-kokosową powłokę. Mimo wszystko kruszonka wyszła niesamowicie przepyszna i świetnie wkomponowuje się
Zdrowie na języku :Plubię czerwone buraczki chętnie wykorzystuję je na różne sposoby. Sałatka z buraczków z mozarellą i wędzonym kurczakiem doskonale nadaje się na popołudniową przekąskę, wieczorne spotkanie z przyjaciółmi albo niedzielne śniadanie. Sos Worcester i słodki krem balsamiczny podkreślają smak użytych składników. Chrupiący słonecznik stanowi kropkę nad „i” w tym delikatnym, a jednocześnie pełnym smaków daniu. Składniki: 3 średnie czerwone buraki
Trzeci talerzwierzch posmarować mlekiem i dodatkowo obsypać przyprawami. Lub też pokusić się o dorobienie kruszonki. Wyrośnięta chała nie spleśniała przez tydzień i doskonale nadawała się do tostera - co polecam na śniadanie razem z miodkiem
Karczma Honorietty