substancji: bromeliny. Substancja ta prócz wspomagania min. przemiany materii działa przeciwbólowo, wspomaga pozbywanie się nadmiaru kwasu moczowego oraz jest pomocna przy zapaleniu stawów. Polecam sałatkę na lekkie i pyszne śniadanie a także jako zdrowa przekąska popołudniem po obiedzie. Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 10 kulek wyżłobionych kulek z oczyszczonego z pestek melona Galia 8 jeżyn przekrojonych
Kuchnia PROzdrowotnanajbliższy weekend 05-06.09 w godzinach 10:00 - 12:00 będę dla Was gotować na żywo! Zapraszam na ŚNIADANIE NA TRAWIE do CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej! Do zobaczenia
Moja smaczna kuchniaDziś na śniadanie wzięło mnie na jajka i przypomniał mi się stary przepis na jajka faszerowane w skorupce. Składniki: (porcja na 1 osobę) 2 jajka, garść natki pietruszki, sól, pieprz, łyżka masła, tłuszcz do smażenia, bułka tarta. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie - nie gotować dłużej niż 10min. Pietruszkę umyć i osuszyć. Ugotowane
W kuchni u MonikiPierogi z truskawkami to danie, które szczególnie pamiętam z czasów dzieciństwa. Nie bez powodu tak utkwiły mi w pamięci. Ich robienie zaczynało się wczesnym rankiem. Całą rodziną wstawaliśmy, jedliśmy śniadanie, ubieraliśmy i wychodząc z domu zabieraliśmy dość sporo kobiałek. Tak, tak. By zjeść tak pyszny obiad, należało najpierw pójść na pole i nazbierać owoce. Uwielbiałam zbiory. Zawsze było dużo
W kuchni u MonikiPomidor ze świeżą bazylią może być dodatkiem do śniadania, obiadu i kolacji. Również można zrobić sobie taką sałatkę jako lekką przekąskę. Prosto, szybko i smacznie :) Składniki: (na jedną porcję) 1 dojrzały, duży pomidor, 1/2 małej cebuli, listki świeżej bazylii, sól, pieprz, łyżeczka oliwy extra virgin. Przygotowanie: Pomidora pokroić w grubą kostkę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Do pomidorów
W kuchni u MonikiCzasem nachodzi ochota na coś niewielkiego, ale w innej formie. Składniki identyczne, a jednak inaczej oko cieszy. To nawet nie jest przepis. Raczej pomysł… Potrzebne
Mam To Na Widelcuściereczką,żeby troszkę wyrosły i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st na ok 15- 20 minut. Bułki są mięciutkie i śmiało można je zjeść na drugi dzień na śniadanie
Kuchnia w czekoladzielubię marnować jedzenia. Nawet chleba, więc gdy został mi cały bochenek "z przed dwóch dni" postanowiłam nafaszerować go mięskiem i zapiec. Taka kanapka to smaczne rozwiązanie na śniadanie czy kolację:) Składniki: 1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm 30 dkg mięsa mielonego po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz
Kuchnia w czekoladzieSzklanka soku świeżo wyciśniętego, podana do śniadania pobudzi i sprawi, że z uśmiechem zaczniesz dzień :) Składniki: 4 pomarańcze 2 jabłka 2 gruszki 1/2 owoców granatu kilka gałązek mięty Sposób przygotowania: Owoce dokładnie myjemy. Pomarańcze obieramy ze skórki. Podobnie jabłka i gruszki. Z połówki granatu delikatnie wyjmujemy ziarenka. Owoce przepuszczamy przez sokowirówkę, w międzyczasie dodajemy kilka listków mięty. Powstały
Kuchnia w czekoladziejemu posmakowały :) Dzięki małej wadze, a także dzięki możliwości podziału jednej paczki na 3 części, można je śmiało zmieścić nawet w kopertówce (przynajmniej mojej). Są doskonałym uzupełnieniem śniadań- zarówno tych w domu jak i zabieranych do szkoły i pracy. Dietetyczna przekąska, z udziałem której możemy stworzyć kanapki czy desery. Ja przegryzałam nimi owocowe gazpacho, przygotowałam śniadaniowe kanapeczki z twarożkiem
Kuchnia w czekoladzietego nie pamiętam. Dziś więc zapraszam Was na moją wersję, mocno owocową i słodką, która spasuje niejednemu dziecku. I nie tylko na obiad ale i na śniadanie lub podwieczorek. Składniki: Na ok 25 racuchów (o śr. ok 6-7cm): 325g mąki pszennej 2 jajka 40g drożdży świeżych 300ml mleka 3.2% 40g cukru trzcinowego np. Diamant
Kuchnia w czekoladzieniedawna była to pałka do ucierania mas, ale odkąd mam mikser, stawiam na wałek… Ulubiony program kulinarny? Top Chef chyba najbardziej przypadł mi do gustu. Pomysł na niebanalne śniadanie do pracy/szkoły? Raczej niebanalne to to nie jest, ale sałatki pod wszelkimi postaciami z chęcią sama bym zjadała. Jakiej potrawy nigdy nie weźmiesz do ust? Czerniny… Jeśli miałabyś okazję
Kuchnia w czekoladziesałata skropiona sosem winegret. To danie ma tę zaletę, że jest równie smaczne (lub nawet bardziej) następnego dnia. Łatwo je zabrać np. do pracy na drugie śniadanie. Smacznego głodomorki
Smakuj życie!Bruschetty chyba wszyscy znają, ale zapewne nie wszyscy robili. Są to przepyszne włoskie grzanki z pomidorową salsą, które idealnie nadają się na leniwe śniadanie, przekąskę czy też kolację. Proste połączenie, niby nic nadzwyczajnego, a jest to przysmak, od którego ciężko się oderwać. Ja do pomidorków oczywiście dodaję ukochany czosnek, świeżą bazylię i jeszcze odrobinę parmezanu – taka wersja
Ostra na Słodko