gramach tego produktu znajduje się około 550-600 kcal (jedna łyżeczka to aż 95 kcal). Biorąc pod uwagę, że są to zdrowe kalorie warto je dodać np. do śniadania. Trzeba jednak pamiętać, aby nie traktować masła orzechowego jako cudownego pokarmu i nie nadużywać go. Zachowajmy umiar a wszystko będzie w porządku. Masło orzechowe – domowe czy ze sklepu
Ciasna Kuchniamożna, ale smaku się tym nie podkręci. sałatki z pieczonymi warzywami dają wiele możliwości, są bardziej sycące od surówek, więc spokojnie mogą trafiać do lunchboxów na drugie i trzecie śniadania. zwykle winegret robię na bazie octu winnego, tym razem zastąpiłam go sokiem pomarańczowym. oprócz delikatnie kwaskowatego smaku dało to też cytrusowy aromat. w ogóle bardzo bogata smakowo jest
Eksperyment sobotniLetnia sałatka warstwowa to świetna propozycja na śniadanie lub kolację, może również stanowić pyszny dodatek do potraw z grilla. Kolorowe warstwy warzyw idealnie komponują się z serkiem wiejskim i tworzą pyszną całość. Składniki na 4 porcje : 2 duże ogórki szklarniowe 2 pęczki rzodkiewek 500 g serka wiejskiego 2 czerwone cebule 3 pomidory pęczek szczypioru z dymki czosnek
Smakowite DaniaFaza sałatkowa trwa! Najbardziej lubię wrócić z pracy do domu i zamiast obiadu pożreć miskę sałatki! Ostatnio kolega z pracy przyniósł na śniadanie sałatkę ziemniaczaną (w wersji wegańskiej, wg Marty Dymek) . Bardzo mi smakowała, odkryłam na nowo ziemniaczaną i postanowiłam zrobić ją po swojemu, "na oko" i z dodatkowym składnikiem. Sałatka
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj coś w wersji fit, bez soli, bez tłuszczu i innych zbędnych dodatków. Same wartościowe i zdrowe składniki Sama nie mogę wyjść z podziwu, że z
NiePieprz.plwlewam jogurt naturalny,dodaję owoce następnie dodaję płatki owsiane i miód. Wszystko blenduję. Przelewam do kubka. Wkładam do lodówki. Podaję z kostkami lodu albo bez. Taki koktajl jem zamiast śniadania albo kolacji.Smacznego
Gotowanie PatkiUwielbiam placuszki. Zwłaszcza te z delikatną nutą kokosa. Ostatnio zaniedbałam moją kochaną poranną czynność smażenia placuszków. Było dużo szybkich, owocowych owsianek, płatków ryżowych itd. Jednak dziś
Słodkie okruszkiOstatnio ciągle "plackuje" :D Moje śniadania to przeważnie przeróżne placuszki, z różnych mąk i dodatków. Można napisać, że z codziennej owsianki przerzuciłam się na placki :) Poniższe są wykonane z mąki owsianej , certyfikowanej jako bezglutenowa, słodzone erytrolem , a główny dodatek stanowią czereśnie . Jeszcze nie tegoroczne, a zeszłoroczne, mrożone :( Ale i tak były pyszne :) Placuchy wychodzą bardzo mięciutkie, delikatne
Zdrowie na języku :PChyba wszyscy choć raz w swoim życiu jedli naleśniki :) Jest wiele wariacji na ten temat począwszy od naleśników z owocami, warzywami czy mięsem. Ja dziś
Tagebuch po polskuNajlepsza domowa, wiesz co jesz:) Posmaruj nią swoje bułeczki na śniadanie, kolację, potraktuj jako zdrową owocową przekąskę w ciągu dnia gdy brakuje Ci energii. Jest pyszna, lekko słodka, nie warto się zasładzać. Dodałam do niej szczyptę kardamonu, ma piękny korzenno-cytrusowy zapach, nada smakowity aromat naszej konfiturze. Składniki: 2 banany 4 kiwi 2 gruszki 2 łyżki żurawiny ze słoiczka
Zasmakuj KuchniOstatnio w mojej kuchni króluje niepodzielnie duet: truskawki i świeży, młody szpinak. Mogłabym się tym zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Na deser też. Jeśli o mnie chodzi, jest to duet idealny. Przekonałam się o tym robiąc naleśniki ze zmiksowanym szpinakiem z dodatkiem truskawkowego musu. W środku był waniliowy ryż, który podkreślał te dwa wyjątkowe smaki
Codzienna kuchnia niecodziennakubki smakowe. kawa Lubię aromat kawy o poranku Poranna kawa Piję sobie kawę z ranka obok mleczko i śmietanka gdy o świcie wcześnie wstanę to nie tęsknię za śniadaniem Wodę już w czajniku grzeję a za oknem noc widnieje myśląc sobie o pogodzie powolutku kawę słodzę Myślę co mnie dzisiaj spotka może wygram w totolotka miło jest sobie
Gotowanie jest łatweDelikatne puszyste, słodkie i tak przepięknie pachnące! Idealne na śniadanie lub podwieczorek, szczególnie jedzony na świeżym powietrzu. Uwielbiam :) 2 garście płatków róży kopiasta łyżka cukru trzcinowgo 2 jajka 3 łyżki twarożku (nie musi być mielony) 3/4 szklanki maślanki szklanka mąki owsianej bg łyżeczka proszku do pieczenia truskawki olej kokosowy do smażenia syrop klonowy do polania Umyte i odsączone
Mienta blogśledzie można podawać całorocznie. Pasują nie tylko na każdy świąteczny stół, polecam także na śniadania, kolacje, czy przekąski w ciągu dnia. Śledzie można podawać z jabłkiem i jogurtem, w pomidorach, w oleju, z grzybkami, czy z czymkolwiek smacznym chcecie. Dziś zaprezentuję Wam śledziki w suszonych pomidorach i chili. Najlepiej smakują te domowe, więc zapraszam do przygotowania;) Składniki
Zasmakuj KuchniKoktajl to mój ulubiony smak na podwieczorek lub śniadanie. W zależności od tego jakie dodatki wybierzemy może nas zaskoczyć smakiem i dawką energii, którą nam dostarcza. Pijmy koktajle dla witamin, które zawierają owoce i warzywa w nich zawarte. Dziś sezonowy smak truskawek, połączony z mango, będzie towarzyszył mi przez cały dzień. Pamiętajcie! Jeżeli owoce są słodkie
ChilliJemy