Przepis na : deser
Pyszny pomysł na śniadanie ;) Składniki: 30 dag mąki 8 dag cukru pudru 50 gram oliwy 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 12 dag płatków migdałowych 100 gram miodu pszczelego olej do smażenia Wykonanie: Wymieszać mąkę z cukrem pudrem, oliwą, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wyrobić elastyczne ciasto z odrobiną wody. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 0,5 cm i wycinać literatką krążki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, polać miodem i posypać płatka... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com