wkładkami. Lekkie ciasto jogurtowe i do tego orzechy i jagody goji, czyli chrupiące placuszki. Podałam je z nawłociowym miodem ale tutaj pełna dowolność, co kto lubi. Zapraszam na pyszne śniadanie, podwieczorek czy kolację. Na jaki posiłek najchętniej zajadacie takie placki? Placki z maślanki z jagodami goji i orzechami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJedyna uwaga była, żeby trzepaczką do ubijania piany nie próbować robić ciast typu brownie, bo można spalić silnik, a tak poza tym wszystko pisali na plus. Wracamy do śniadania, znaczy się koktajlu. Składniki na 2 szklanki: duża garść jagód leśnych mniejsza garść malin 200 ml mleka kokosowego duża szklanka jarmużu, ale bez grubych łodyg 1 łyżka miodu wielokwiatowego
Blondynka GotujePyszny, sycący deser i niezbyt słodki - z powodzeniem może zastąpić podwieczorek lub drugie śniadanie. Mamy tu budyń czekoladowy, mleczną warstwę z nasionami chia, zmiksowane truskawki a całości dopełniają pokruszone ciasteczka czekoladowe. Nie dość że świetnie smakuje to jeszcze ciekawie wygląda :) Polecam :) Do przygotowanie tego deserku zainspirowała mnie firma Lidl , od której otrzymałam przepiękny i bardzo funkcjonalny Blender ręczny
Kto ugości moich gości?Dzisiaj mam dla Was propozycję na sałatkę ryżową z szynką. Idealną na śniadanie lub kolację, na imprezy i do lunch box'u. Składniki: 100 g ryżu 200 g szynki konserwowej 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 3 czubate łyżki siekanej natki pietruszki (świeżej lub mrożonej) 4 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól
Smak mojego domuCzyli śniadanie śpiocha! Ma być szybko, smacznie i bez komplikacji! Nie ma to jak Błyskawiczny Piątek :) Poniższa owsianka towarzyszy mi zawsze, w codziennym tygodniu pracy. Nie wymaga gotowania , a tym samym "czatowania" przy rondelku i pilnowania, aby mleko nie wykipiało, czy płatki nie przywarły do denka. Płatki owsiane zalane wrzątkiem cierpliwie czekają, aż skończę poranne ablucje w łazience
Grunt to przepis!pomysł ;) A znalazłam go na blogu Kuchnia Agaty —>KLIK i od razu chętnie wykorzystałam, ponieważ zarówno gofry jak i słodkie tosty należą do naszych ulubionych weekendowych śniadań :)—>KLIK mała chałka 2 jajka ok. 1/4 szklanki mleka szczypta cynamonu odrobina oleju kokosowego do smarowania gofrownicy świeże owoce opcjonalnie lioflizowane truskawki Jajko roztrzepujemy z mlekiem i cynamonem
Mienta blogDeser, śniadanie, kolacja lub obiad. Ryż z truskawkami to co dzieci lubią najbardziej. Mi takie danie kojarzy się z przedszkolem. Uwielbiałam i zawsze wyczekiwałam, kiedy będzie na obiad ryż. Podobne danie w zastępstwie truskawek to ryż zapiekany z jabłkami. Smaki dzieciństwa. Teraz powracam do nich i przekazuję je własnym dzieciom i wnukom. Składniki 400 g ryżu 1 kg truskawek
O kuchni z uczuciemDomowe DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WIŚNIAMI są o niebo lepsze od... Artykuł DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WIŚNIAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESałatki mogą być zarówno zdrowym śniadaniem, obiadem oraz kolacją. Są niezwykle pożywne, sycące i uniwersalne – sprawdzą się przy każdej okazji. W czasach wielkiego boom na zdrowe odżywianie, przedstawiam Wam moje ulubione, sprawdzone przepisy. Smacznego! Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Sałatka grecka
Kuchnia Bazyliijuż klasyczne ciasta drożdżowe. Ja dodałam rabarbar i truskawki - wpasowały się tu idealnie. Soczyste owoce na nieco konkretniejszym cieście drożdżowym świetnie sprawdzą się jako podwieczorek, a nawet późne, weekendowe śniadanie. Cóż, do pełni szczęścia brakuje tylko kruszonki... Waniliowa drożdżówka z rabarbarem i truskawkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) 300 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWakacyjne śniadania to zdecydowanie jest to co lubię najbardziej. Świeże sezonowe owoce i do tego można wybierać w całej gamie pyszności, albo owsianki, jaglanki, placuszki, kanapeczki, zapiekane owoce pod kruszonką bądź gofry. Gofry powiem szczerze dość często robię, wolę je niż naleśniki, bo jakoś mniej pracy przy nich. Ciasto robi się podobne ale już nie muszę myć patelni
SMYKWKUCHNIkrótka. Dania sezonowe, wegańskie, wegetariańskie, bez glutenu i nie tylko. Każdy znajdzie coś dla siebie, a ja miałam ochotę na wszystko z menu :) Znalazło się tu miejsce na śniadania (zarówno na słodko, jak i wytrawne), przekąski, zupy, dania główne i desery. A ceny przyjemnie niższe niż w większości kazimierskich knajpek. Trafiliśmy tam przed południem, bardzo głodni, po kilkukilometrowym spacerze
Mienta blogsię, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie
Milion Smakówdipach lub na słodko w towarzystwie jakiegoś dżemu czy konfitury. Chrupiące, ze smakiem znikną ze stołu. Urozmaicą stół jako smaczna przekąska wśród znajomych i bliskich. Smakują także na śniadanie czy przekąska w ciągu w dnia, szczególnie w pracy. Posypałam je czarnuszką - charakteryzuje się pikantnym aromatem. Smakiem przypomina trochę sezam wymieszany z kminkiem. Stanowi ciekawe dopełnienie paluchów, które same
Zasmakuj Kuchnikanapek. Muffinki s ą wilgotne, pachnące parmezanem i mega zielone, cieszą oko i podniebienie;) Świetnie pasują na śniadanie, kolacj ę lub jako przekąska np. na letni piknik. Smacznego :) **** I muffin agli spinaci sono morbidi, profumano di parmigiano e ovviamente sono simpaticamente verdi
La grande e la piccola cuoca