Chyba się myliłam bo i te grube też bywają nazywane parówkami. Mimo problemu z nazewnictwem dzisiaj przedstawiam pastę parówkową ( czy serdelki czy parówki nie ma znaczenia ) na kanapki. Do śniadania pasowała idealnie. Składniki: 2 grube parówki 1 spora łyżka majonezu light ½ małego pęczka szczypiorku Pieprz Wykonanie: Parówki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy mikserem/ blenderem. Dodajemy majonez, przyprawiamy
Smaki EwyKoktajl malinowo-kokosowy to napój idealny zamiast drugiego śniadania. Szybki i prosty do przygotowania :) Jeżeli szukacie inspiracji na koktajle to zajrzyjcie tutaj . Składniki na 2 porcje: 1 duży jogurt naturalny + ewent. odrobina mleka 150 g malin 2 łyżki zwykłego cukru 3 łyżki wiórek kokosowych Maliny umyć, osuszyć. Do kielicha blendera wsypać maliny, dodać jogurt naturalny, cukier
Ugotowaćbiałka 15,2 g tłuszczy 28,5 g węglowodanów ogółem 4,75 g błonnika IG**=38 (niski) Ładunek glikemiczny porcji = 8,8 (niski) Takie śniadanie zawiera wysoką dawkę: wit. C 53 mg/75 mg *** wit. B3 1,4 mg/14 mg *** wit. B6 0,24 mg/1
Vroblewska-fitlifedomów paczki, a w nich znajdowało się sławne dziś tiramisu. Deser podaje się bardzo silnie schłodzony najczęściej do kawy espresso. Tradycyjne tiramisu spożywa się we Włoszech na drugie śniadanie - zwłaszcza w upalne dni. Składniki: biszkopty podłużne (28 sztuk) 3 - 4 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra
Ciastka - domowe słodkościprzydatne podczas miksowania koktajli. Książka, opatrzona w przejrzysty spis treści i obszerny indeks, podzielona jest na działy tematyczne. I tak znajdziemy tu m. in.: koktajle na śniadania, odchudzające, oczyszczające, pobudzające czy deserowe. Ciekawą propozycją jest rozdział dotyczący lodów przygotowanych na bazie koktajli. Atrakcyjności publikacji dodają fantastyczne fotografie z koktajlami w roli głównej. No i to co najważniejsze
Czary - gary w kuchniJajecznica z boczkiem i jarmużem to ciekawa oraz smaczna propozycja na sycące i pożywne śniadanie. Wysmażony boczek, dodatek cebulki oraz jarmużu pełnego witamin, doskonale komponuje się z usmażonymi jajkami i tworzy spójną całość, to świetny pomysł na urozmaicenie zwykłej jajecznicy. składniki na 2 porcje 100 g wędzonego boczku 1 duża cebula lub 2 mniejsze 2 garście pokrojonego jarmużu
Smakowite Daniaprzepisami, te od babć lub prababć, trzymamy mocno schowane w zeszytach tak aby nigdy ich nie utracić. A moje dzisiejsze placuszki robiłam w domu rodzinnym, sobie i mamie na śniadanie. Tak jak zawsze, niezmienny przepis od 30 lat ;-) SKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki maślanki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki cukru
SMYKWKUCHNIProste i szybkie SMOOTHIE Z ARBUZA, czyli idealnie chłodzący i... Artykuł SMOOTHIE Z ARBUZA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETakie muffinki to doskonała propozycja na efektowne śniadanko :) Są niezwykle sycące i z pewnością dodadzą nam energii na cały dzień! Do dzieła! Składniki: (na 8
Taste TherapyDelikatny, aromatyczny, mięsny. Do smarowania na kanapki. Idealne śniadanie czy kolacja z dodatkiem ogórka czy pomidora. Można podać go na Wielkanoc. Składniki: 1 kg zmielonej łopatki lub karkówki 300 g wątróbki indyczej główka czosnku 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe 2 średnie cebule przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, cząber, papryka słodka i ostra łyżka vegety natur
Zasmakuj Kuchnisię potrawą z ryżu i jogurtu, która łagodzi ostrość piekących, ostrych potraw. Do ostrych potraw podaje się również pachami- przyprawiony jogurt podobny do raity podawanej w północnych Indiach. Na śniadanie podaje się dosa (naleśniki z mąki ryżowej), placki z różnych mąk z dodatkiem chutney i sambar (mieszanka ostrych przypraw smażona z czarną fasolą lub soczewicą) oraz ostrą zupę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizrobić na śniadanie, głowiłam się i wpadł mi pomysł do głowy- no tak zrobię sałatkę z jaja i coś dorzucę :) Składniki: jaja 4 szt ziemniaki 3 szt ogórki kiszone 4 szt papryka czerwona połowę jak jest duża sól do smaku pieprz biały mielony do smaku majonez 4 łyżki' musztarda miodowa 1 łyżka Wykonanie: Gotujemy ziemniaki w mundurkach
Różowa kuchniablogu, fp i instagramie. Wczesno letni wysyp owoców i mój apetyt na nie sprawił,że nie mogłam się od nich oderwać. Tworzyłam proste, smaczne i pyszne kompozycje. Śniadania, desery, przekąski... Wiem,że bardzo się podobały, bo dostałam od Was wiele ciepłych słów, pytań o składniki i zdjęcia. Ponieważ sezon na pyszne owoce w pełni, w lipcu również zagoszczą małe
WYSPA SZCZĘSLIWADzisiaj kolejna propozycja na sałatkę makaronową. Sałatka makaronowa z pomidorami, mozzarellą i grillowaną cukinią jest idealna na śniadanie, kolację, czy imprezki. Prosta, lecz ciekawa w smaku. Zachęcam wszystkich, którzy lubią cukinię. Nie będziecie zawiedzeni :) Składniki: 100 g makaronu farfalle (kokardki) 1 mała cukinia 12 pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli 1 czubata łyżeczka siekanych świeżych listków bazylii 2 łyżki słonecznika pieprz
Smak mojego domuSmoothie to idealne śniadanie w letni dzień, kiedy nie chce nam się robić nic specjalnego. Możemy je zrobić z wykorzystaniem tylko owoców lub dodać sok, mleko czy jogurt. Za każdym razem w zależności od naszej inwencji możemy otrzymać coś innego. Mój mąż tak polubił smoothie, że planuje kupno do pracy blendera…swoją drogą jestem ciekawa, ile razy
Mieszam w Garnku