śniadanie - 17689 przepisów (strona:379/1180)

Koktajl jagodowo-bananowy z mlekiem kokosowym 126

poprzednim urządzeniu). Cóż, latem surowizna owocowo-warzywna smakuje zdecydowanie lepiej. A to jeden z moich ulubionych, bardzo pożywny koktajl, który wyśmienicie może zastąpić latem śniadanie lub kolację. Fioletowy, gęsty i nie za słodki. Pycha! Składniki: • 1 szklanka jagód • 1 puszka mleka kokosowego • 1 duży jogurt • 2 banany • 4 łyżki miodu • 1/2 szklanki mleka • szczypta

To co kocham
Smoothie pomarańczowo-brzoskwiniowe 139

Bardzo szybki przepisik na szybki weekend, bo mój jest krótki z powodu pracującej soboty. Błyskawiczne smoothie pomarańczowo-brzoskwinoiwe, gęste, słodkie i sycące. Znakomicie zastępuje drugie śniadanie lub podwieczorek. Składniki: • 2 szklanki soku pomarańczowego z miąższem • 2 duże dojrzałe brzoskwinie Wykonanie: • Brzoskwinie przekroić na połówki, wyjąć pestkę i pokroić miąższ

To co kocham
Zupa krem kalafiorowy z dynią 109

jesiennej odsłonie z dynią to moja następna propozycja na aksamitną zupę-krem. Taka zupa doskonale rozgrzewa i syci. Monika zjada ją na śniadanie, ja na kolację.   Składniki: • 1 mały kalafior • kawałek dyni, ok. 2 szklanek kostki dyniowej • 1 marchewka i pietruszka • 1 cebula • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • 1/2 szklanki śmietanki

To co kocham
Parówkowe serce w cieście francuskim 114

Superszybkie śniadanie lub kolacja walentynkowa. Zapewniam, że każda Walentynka uśmiechnie się, gdy poczęstujecie ją parówkowym sercem. Bo przecież jak mówi stare porzekadło… przez żołądek do serca! Składniki: • 1 opakowanie miniparóweczek • 1/4 opakowania ciasta francuskiego Wykonanie: • Ciasto francuskie pokroić na 1×10 cm paski. • Owinąć każdym paskiem jedną paróweczkę. • Ułożyć na blasze wyłożonej

To co kocham
Biała kiełbasa ze śliwkami i jabłkiem 114

posmakowała. Taka zapiekana ze śliwkami i jabłkami jest smaczna na ciepło i na zimno. Samo zapiekanie zajmuje mało czasu, można więc przed samym śniadaniem wielkanocnym wstawić do piekarnika wcześniej przygotowaną. Składniki: • kilka kawałków białej kiełbasy parzonej • po 1/4 jabłka zielonego i czerwonego • kilka śliwek suszonych • oliwa do skropienia Wykonanie: • Kiełbasę

To co kocham
Wiekanocne bułeczki drożdżowe 101

wielkanocne śniadanie polecam słodkie bułeczki drożdżowe połączone w dużą pisankę. Bułeczki udekorowane są bitą śmietaną udającą biało jajka i morelami – żółtkami. Niby proste drożdżowe bułeczki, a podane w ten nietypowy sposób ucieszą domowników i gości. Częstujemy więc bułeczkami i wszystkim czytelnikom bloga życzymy zdrowych, spokojnych i smacznych Świąt Wielkanocnych! Składniki

To co kocham
Zupa kalfiorowa z marchewką 123

Letnią porą mogę jeść same zupy warzywne, które praktycznie gotuję na okrągło. Jem na obiad i na kolację, a czasem nawet na śniadanie. Tym razem powstała kalafiorowa z dużą ilością marchewki i zieleniny. Latem gotuję zupy niezabielane śmietaną, tylko czasem dodaję odrobinę mleka dla uzyskania jaśniejszego koloru. Składniki: • 1 kalafior • 4 ziemniaki

To co kocham
Sałatka z jarmużem i cieciorką 137

megadawką witamin. Jadłam ją na zimno i na ciepło. Sałatka jest idealna do zapakowania sobie na wynos do pracy. Można ją jeść na śniadanie, kolację, czy jako przekąskę między posiłkami. Składniki: • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak • 1 puszka cieciorki • 1 marchewka • 4 łyżki ziaren słonecznika • 4 liście jarmużu Sos • 4 łyżki oliwy

To co kocham
Zapiekanka z czerstwych bułek 424

zapiekankę serowo-jajeczną. Zrób remanent w lodówce i zobacz, które sery nadają się recyklingu, by po niedługim czasie cieszyć się pachnącą zapiekanką na leniwe niedzielne śniadanie albo kolację. Składniki: – 3 bułki czerstwe – 1 kula mozzarelli – kawałek sera żółtego, ok. 3 łyżek po starciu – 3 jajka – kilka plasterków wędliny

To co kocham
Zupa chlebowa z jajkiem 176

chociaż nie znałam wtedy zupy chlebowej. Bardzo często u mnie w domu rodzinnym gościł biały barszcz, a serwowany był o dziwnej porze, bo na śniadanie. Pamiętam ten smak rozpuszczonego chleba, który każdy drobił sobie do barszczu, zupełnie taki sam smak jak w mojej zupie. Składniki: – 2 cebule małe

To co kocham
“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 180

moim problemem, bo dyżur miał ktoś inny. Było to znacznie wydajniejsze i szybsze, niż robienie zakupów, zmywanie i gotowanie codziennie dla siebie. Zwłaszcza że byłam wtedy singlem i na śniadanie był jogurt, a kolacje jadłam na mieście. Kolejnym plusem takiego systemu było integrowanie się i wspólne rozmowy, bo nie jadłam wtedy sama przed komputerem, nie odzywając się do nikogo

Ugotowane pozamiatane
Bananowe placuszki z nutą cynamonu 153

Któż z nas nie lubi placuszków. Słodkie, z owocami są idealnym pomysłem na zdrowe śniadanie. Oto przepis na bananowe placuszki z nutą cynamonu. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 16 placków. Produkty 2 banany, 2 jajka, 5 łyżek mąki owsianej, 1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie), 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka cynamonu. Przygotowanie Banana obierz ze skórki

Fit&Fast Kitchen
Wegańska marcepanowa babka 134

kratce, i to co wyrosło podczas pieczenia zapadło się i pięknie spłaszczyło :-). Upiekłam tą babkę wczoraj rano (po wystudzeniu zawinęłam w filę aluminiową, a konsumowałam dopiero dziś na śniadanie. Smacznego! Artykuł Wegańska marcepanowa babka pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Świąteczne tosty cynamonowe 105

krokami zbliżamy się do grudnia , dla mnie to magiczny miesiąc , wystawy sklepowe aż kipią , lampeczki w oknach , uwielbiam to , więc pomyślałam że czas przygotować moje świąteczne tosty na dzisiejsze śniadanie , moja córka je uwielbia , z dodatkiem cynamonu , czekolady , mniammmm , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób ) 6 kromek chleba tostowego  2 jajka  1 łyżeczka cynamonu

Mój Smak
Omlet zawijany śmietanowy, delikatny i puszysty 164

Bardzo delikatny, puszysty omlet. Śmietana powoduje, że omlet jest jeszcze bardziej delikatny. Z tej porcji powstaną Wam dwa omlety na dużej patelni. Przepis na thermomix na

Kuchnia Pokoleń