syrop z agawy do słodzenia Przygotowanie: Nasiona chia zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny (można też zrobić to na noc i rano mieć dobrze napęczniałe ziarenka np.na śniadanie). Jeżyny miksujemy blenderem, dosładzamy do smaku cukrem lub syropem z agawy.(opcjonalnie do jeżyn można dodać, też trochę malin) Na dno szklanek nakładamy mus jeżynowy, a potem uzupełniamy puddingiem
Bon appetit mon amiemusisz na start mieć pomysłu co chcesz wstawić, zawsze jest kilka(naście?) innych propozycji od dietetyka. (mój ostatni obiad, przepis celowo ucięty gdyż nie można ich rozpowszechniać, jako śniadanie, bo z innego dnia ;) ) Czasem przepisy są beznadziejne, jakby robione przez komputer pod kalorie i nijak się mają do rzeczywistości. Tu radzę uważać zwłaszcza na pulpety, placki, ciastka
W kuchni bez szafeknich w tym sezonie powstał dżem – mój pocieszyciel na czas jesiennych i zimowych dni. Dżem to bardzo uniwersalny proszę państwa, bo nadaje się zarówno do pieczywa na słodkie śniadanie jaki i do kanapki z pieczonym czy wędzonym kurczakiem. Jak najlepiej określić jego smak? Jest lekko pikantny, czuć że rozgrzewa, a smak końcowy porównałabym do rabarbaru, bo w ten właśnie
Karo in the KitchenPodpłomyki! Jedliście kiedykolwiek? Przyznam Wam się, że to mój drugi raz z nimi w życiu i nie wiem dlaczego dopiero drugi bo robi się je w
Czarnawisienkadodając do swoich ulubionych dań i tworząc całkowicie nowe przysmaki dla siebie i bliskich. PIECZONY NALEŚNIK BABY DUTCH Z SELEREM NACIOWYM, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KOZIM SEREM – IDEALNA PROPOZYCJA NA ŚNIADANIE! SKŁADNIKI: – jajko – 3 szt – mleko – 0,5 szklanki – mąka pszenna – 0,5 szklanki – sól – 1 szczypta – masło – 1 łyżeczka DODATKI: – seler naciowy
Ostra na Słodkouznaliśmy, że to znak, by przerzedzić zapasy w zamrażarce i spiżarni. Jeszcze w sobotę w chlebaku był chleb i idąc spać byłam przekonana, że na niedzielne śniadanie wystarczy. Nie wzięłam jednak pod uwagę nocnej aktywności naszego nocnego marka, czyli młodszego Marka. Dość powiedzieć, że o poranku chlebak zawierał wyłącznie okruchy. Jednak przecież to ledwie maleńka
I tu będę miała takie teŚrednie Porcje 10 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 300 kcal Miękkie drożdżówki ze śliwkami i cynamonową kruszonką. Swojskie, płaskie bułeczki z ciasta drożdżowego można zjeść na śniadanie albo podwieczorek. Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 300 g śliwek węgierek 1 jajko od kur z wolnego wybiegu 200 g mąki orkiszowej 100 g mąki pełnoziarnistej 20 g świeżych drożdży
ProstePesto.plDawno mnie tu nie było, ale postaram się wrócić. Mój 9 letni syn zażyczył sobie na śniadanie parówki zawijane w serze z chrupiącą panierką. Nie rad byłam zmuszona coś zrobić. I tak powstały ala krokieciki. Składniki: 2 cienkie parówki 4 plasterki sera żółtego jajko łyżka mąki dwie łyżki bułki tartej szczypta soli olej Przygotowanie: Parówki przeciąć na pół. Każdą
Amatorka kuchennaZdrowe angielskie śniadanie to propozycja na bardzo pożywny posiłek. Warto go przygotować jak budzimy się „głodni jak wilk” albo wiemy, że czeka nas bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Są dni, kiedy mamy ochotę na słodkie śniadanie. Jedynymi z moich ulubionych śniadań są placuszki z serka ricotta, jednak ostatnio trafiłem na przepis na placuszki z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto drożdżowe z cynamonem. Puszyste i pachnące cynamonem ciasto świetnie sprawdzi się z kubkiem mleka lub kakao zarówno na śniadanie, jak i pyszną kolację. Drożdżówka z cynamonem przypomina moje dzieciństwo, które spędzałam na wsi. Pieczenia drożdżówki nie można było nie zauważyć, gdyż w całym mieszkaniu unosił się przyjemny zapach ciasta i cynamonu. Ciasto
Kuchcik gotujeNie zawsze śniadanie musi oznaczać kanapkę z masłem i wędliną (no chyba, że jest to domowa wędlina ). W każdym bądź razie poniżej pokażę Wam przepis na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!była tylko kwestia czasu. Mocno uprażone orzechy, płatki owsiane i słonecznik z dodatkiem miodu i oleju kokosowego to to co lubię najbardziej. Świąteczny klimat czuć u mnie już od śniadania. Uwielbiam! Składniki na duży słoik granoli: 400 gram płatków owsianych górskich 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła orzechowego 4 łyżki miodu 2 łyżki przyprawy do piernika
Mango Papaja