mlekiem jest poprawne (może lepszą nazwą byłby napój), ale to nie zmienia faktu, że jest pyszne i naprawdę ma dużo zastosowań w kuchni. Ja najczęściej używam go do śniadania. Robię sobie jaglankę lub gryczankę na słodko, bo mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część
Blendmanproste potrawy, jak gzik, ziemniaki gratin, mizeria z miętą czy gazpacho. Jestem też fanką bloga Elizy, więc z chęcią przeczytałam co whiteplate.com ma w szafce i je na śniadanie. Jakie dania gotuje whiteplate.com? Sporo jest jaglanek i owsianek. Wspomnienia z podróży do Indii zmaterializowały się jako przepisy na rozgrzewające napoje. Jest trochę wegetariańskich klasyków typu “steki
Ugotowane pozamiataneOmlet ze szczypiorkiem w wersji light. W zasadzie omlet składa się tylko z jajek i odrobiny przypraw, oraz oczywiście dużej ilości świeżego szczypiorku. Jeśli chcecie zjeść na śniadanie mało kalorii, to w zupełności wystarczy, żeby zaspokoić mały głód. Świetnie pasuje też do świeżego pieczywa
Milion SmakówPlacuszki jabłkowo - kokosowe to pomysł na zdrowe śniadanie. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Składniki na 1 porcje (4 placuszki) 260kcal pół jabłka 1 łyżka wiórków kokosowch 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/4 łyżeczki oleju kokosowego Jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć sok. Rozgrzać olej na patelni. Wymieszać pozostałe składniki ze startym jabłkiem, formować
Biały fartuszekmoich ulubionych deserów, czyli „owsianka” paleo z nasion chia i quinoa z malinami. Prosty i pyszny deser, równie dobrze można go przygotować w miseczce i zjeść na śniadanie lub jako posiłek po treningu (quinoa czyli komosa ryżowa jest dobrym źródłem węglowodanów). Do zrobienia w kilka chwil, smakuje zarówno na ciepło i zimno i jest bardzo sycący. Składniki
PaleoLifeDziś mam do zaoferowania pyszną sałatkę. Jest aromatyczna, smakowita, pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona jest. Oliwki dodałam zielone ale można i czarne. Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś zapraszam Was na bardzo prostą, ale za razem elegancką i bardzo smaczną sałatkę. Będzie idealna na świąteczne śniadanie. Przygotowałam ją na bazie naturalnie słodkiej, wyprodukowanej bez dodatku cukru, kukurydzy Bonduelle. Kukurydza jest chrupiąca i nadaje sałatce dużo świeżości, i co ważne, jest bez GMO. Poza tym taka kolorowa kompozycja pięknie prezentuje się na stole. Serdecznie
Kulinarne przygody GatityMoja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam jej placuszki z miodem , nie nadążyłam smażyć tak jej smakowały , zapraszam do wypróbowania przepisu może i tobie zasmakują . Składniki 1 szklanka mąki otrębowej 3 łyżki mąki ryżowej 3 jajka 1 szklanka
Mój SmakUwielbiam placuszki. Warto zacząć od nich dzień Dziś zapraszam Was na leciutkie placuszki serowe z miodem. Jak zawsze przepis jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu
Słodkie okruszkiBanalnie proste rogaliki z ciasta francuskiego z domowym nadzieniem z żurawiny i śliwek. Do tego gorąca piernikowa czekolada i mamy idealne śniadanie na zimowe poranki! Po przepis wpadajcie na facebook V-mag klik
wegetalerzeosób tego nie wie. Niby nic prostszego nie ma, niby to rzecz oczywista, a jednak nie do końca. Postanowiłem więc w kilku prostych słowach objaśnić jak zapewnić sobie pyszne śniadanie na słodko. Ten blog zawsze promował proste domowe jedzenie, bez zbytniej komplikacji, bez udziwnień. Tak było, gdy prowadziłem go razem z Madzią i tak pozostało, gdy już
Marder&Marder ManufactureGofry z bitą śmietaną i owocami to smak i zapach lata. W tym mroźnym okresie albo czeka się już na święta albo marzy o wakacjach
Czarnawisienkaprzepis na ostatnią chwilę przed świętami. Gdy macie pełne ręce roboty, te rogaliki zrobicie w godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej
moj przepis naórka na chlebie wyszła mi bajecznie wprost popękana i aż żal mi było chleb rozkroić do degustacji :) Wypiek na pewno powtórzę w nadchodzące Święta, żeby przy Bożonarodzeniowym śniadaniu raczyć się jego wybornym smakiem . Składniki na 1 duży , okrągły bochen - oryg inalnie miały być 2 ma ł e bocheneczki : STARTER: ok. 1 g świeżych drożdży 75ml zimnej wody
Grunt to przepis!która wprowadzi Was w świąteczny nastrój, a dodatkowo da dużo siły i energii na kilka godzin! Pyszna i sycąca owsianka piernikowa z dużą ilością bakalii, początek dnia z takim śniadaniem będzie idealny! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść