Kolejna propozycja śniadania do łóżka :) ciekawe ile panów skorzysta z tego pomysłu? :-PSkładniki na 1 porcję:1 duża, okrągła bułka razowa1 - 2 jajka (w zależności od wielkości bułki)2 plasterki szynkićwiartka pomidoramożna dodać dowolny sersól, pieprzszczypiorBułce ścinamy "kapelusz" i delikatnie wydrążamy miąższ. Do Środka wbijamy jajko (lub 2 jajka
Bon Appetit MałgorzatySzwecji podczas adwentu a szczególnie na dzień św. Łucji wypadający 13 grudnia. Są pachnące, złociste i pyszne. Przyznam, że trochę przekręciłam przepis jaki podano w akcji Wypiekanie na śniadanie. Po pierwsze większość składników zmniejszyłam o połowę bo potrzebowałam tylko kilku bułeczek. Po drugie użyłam mniej cukru żeby bułki nie były specjalnie słodkie a poza tym zamiast części mleka dodałam
Smaczna PyzaŚniadanie funkcjonalne, czyli takie, które wspomaga leczenie. Miód ma między innymi właściwości bakteriobójcze, a siemię lniane rozpuszczone w jogurcie doskonale nawilża śluzówkę gardła. Poza tym całe śniadanko było przepyszne ;D~ Jogurt naturalny z siemieniem lnianym, miodem, pyłkiem pszczelim i suszonymi morelami ~Składniki:250g jogurtu naturalnego2-3 łyżki świeżo mielonego siemienia lnianegołyżeczka miodu+ pyłek pszczelikilka suszonych moreliJogurt mieszamy z miodem
Kuchenny Skrawek NiebaPyszne bułeczki, które mogą zastąpić nam drugie śniadanie w szkole, czy w pracy. I dalszy dzień stanie się jeszcze radośniejszy :DSkładniki: (ok. 30 sztuk)Ciasto:1 kg mąki3 jajka2 żółtka4 łyżki cukru80 g drożdży + łyżka cukru1,5 szklanki letniego mleka150 g masłaMasa serowa:350 g twarogużółtko4 łyżki cukrucukier waniliowyDodatkowo:białko do smarowania bułeczekWykonanie:Ciasto:Mąkę przesiać do dużej
Moje pyszne gotowanieakurat w domu miałam kolorową paprykę, postanowiłam ją również wykorzystać. Bułeczki naprawdę świetnie smakują z żółtym serem i pomidorem - mówię Wam, nikt się nie oprze. Idealne na leniwe śniadanie we dwoje.Ciasto nieco się klei - ja odrobinę podsypywałam mąką, ale moim zdaniem nie warto dodawać jej więcej do ciasta - dzięki temu bułeczki będą lżejsze i bardziej puszyste. Pszenno-żytnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzezachowanie Waszego piekarnika, pozostaje już tylko eksperymentowanie. Do bułeczek bowiem można dodać niemal wszystko, i zawsze będą pyszne. Na słodko i wytrawnie, z dodatkami czy bez sprawią, że śniadanie będzie przeżyciem dużo ciekawszym
Pożeraczka, czyli raz adobrzecynamon. Nie wiem , może to tęsknota za Świętami już?Brakuje mi też kolorów w tych ostatnich szarych dniach na minusie.Czas to zmienić, przynajmniej w diecie!Składniki na mocno kolorowe śniadanie na jutrzejszą niedzielę!Cynamonowy Raj od Ziarenkowo- gotowa mieszanka prażonych ziarenjogurt owocowybananjabłkobiałe winogronomandarynkakiwiDo swojego ulubionego jogurtu wsypałam sporo ziaren Cynamonowy Raj, wymieszałam.Na talerzu poukładałam kolorowe owoce.Jeszcze tylko kilka
Z Kuchni Do Kuchniszkoły na dworze panowała jakaś nawałnica było by idealnie. Ale co tam, złość z czasem przeszła, a na twarzy pojawił się uśmiech, mamy weekend, za rogiem wizja świąt, a śniadanie zjadłam chyba z całą blogosferą, jest dobrze
More food, love and dreamsowsiankomanna z jogurtem z mascarpone, płatkami migdałowymikarmelizowanym rabarbarem i borówkamiW śniadaniu znajduję kompromis, a na przecenie borówki. Mama zaskakuje mnie czereśniami w lodówce, a ja samą siebie. I w końcu słońce się pokazało. Tak więc wieczorem grill, gdzieś... sama nie wiem gdzie, wiem jedynie, że do domu na noc nie wrócę
More food, love and dreamsŚniadanie proste, pełne smaku i aromatu. Zdrowe. Użyłam do niego parówek classic Polsoja. To tradycyjne parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można
Z Kuchni Do Kuchniminut w cieple do podrośnięcia ciasta ciasto piec w 200C około 40 minut i zostawić w foremkach do ostygnięcia - ostudzone posypać pudrem cukrem taka drożdżówkę lubimy na śniadanie do mleka, kawy zbożowej i piekę ją wieczorem i na rano jest przepyszna.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDrożdżowe bułeczki zawijane z owocami. Idealne na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy. Celowo ciasto przygotowane bez mleka dla wszystkich nietolerujących laktozy lub białka. Są pyszne i słodkie a do nadzienia możemy wybrać sezonowe owoce lub ukochany dżem. Składniki: 0,3 kg mąki 0,3 szklanki cukru 1-2 żółtka pół szklanki wody 0,3 szklanki
prawdziwe jedzenieAvocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, zanim coś podam rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny. Składniki. 1 awokado 2 małe
Kulinarny karnet ChristopheraCiepły budyń sprawdza się świetnie zwłaszcza w pochmurne jesienne i zimowe poranki. Składniki: kasza jaglana ugotowana na miękko 1 szklanka mleko ryżowe, sojowe lub
głodny alergikmaturami, to właśnie dzięki tym kilku promieniom słońca pojawiła się we mnie iskierka nadziei na lepsze jutro :) Jak widać na zdjęciach, pogoda zainspirowała mnie do stworzenia egzotycznie promiennego śniadania ^^ ~ Kasza jaglana z siemieniem lnianym, cukinią, jogurtem naturalnym, mandarynką, cynamonem i "czarnym złotem" ~ Składniki: 30g kaszy jaglanej 10g siemienia lnianego 150g jogurtu naturalnego pół małej cukini łyżeczka cynamonu
Kuchenny Skrawek Nieba