Na wielkanocnym stole oczywiście nie może zabraknąć jajek. W moim rodzinnym domu jajka z koszyczka wędrowały do wielkanocnego żurku , ale i tak razem z mamą przygotowywałyśmy
W kuchni KatiePrzepis na szakszukę pochodzi z kuchni Bliskiego wschodu, a dokładniej z Tunezji, choć Izraelici również uznają się za twórców tego dania. W dosłownym tłumaczeniu szakszuka to
W kuchni KatiePasztet jajeczny z poniższego przepisu smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło, podany na kanapce w formie grubych plastrów, czy rozsmarowany… Pasztet jajeczny spełni
NiePieprz.plPlacuszki kokosowe smakują wspaniale, do tego przygotowałam twarożek bananowo cynamonowy, owoce i posypkę z kakao. Idealne na każdą porę dnia Placuszki z mąki kokosowej z twarożkiem
Mój pomysł naAleż smakowity chlebek upiekłam! Lekko słodkawy, z chrupiącymi płatkami orkiszowymi i pestkami dyni. Idealny z dodatkiem masła i miodu, masła orzechowego, czekoladowego lub białego serka i
Mój pomysł naW końcu zmobilizowałam się do zrobienia domowego pieczywa! Tak się złożyło, że na jakiś czas mam zakaz jedzenia pieczywa pszennego, słodzonego, a na sklepowych półkach wszędzie
Mój pomysł naWitajcie :) Dzisiaj prosty przepis na prosty pszenny chleb. Nie potrzeba tu zakwasu, ale ugotowanych ziemniaków (najlepiej z poprzedniego dnia). Dzięki nim chlebek dłużej zachowa świeżość. Jak
Pełny talerzBiałe kiełbaski pieczone w piwie mogą być podane na wielkanocny stół ale równie dobrze sprawdzą się jako gorące danie w menu imprezowym, zaserwowane z bagietką, ogórkiem
Codziennik KuchennyNie wiem jak Wy, ale ja uważam jajka przepiórcze za niezwykle urocze i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Najczęściej pojawiają się jako dodatek do żurku
FlymetothespoonPyszna pasta w świątecznym-wielkanocnym wydaniu z chrzanem i rzeżuchą. W sam raz na śniadanko lub jako farsz do kruchych babeczek. składniki: 500 g białego sera
Monia miesza i gotujeSkładniki: jajka + trochę mleka ser szynka szczypiorek koperek sól, pieprz starta na tartce cukinia pieczarki papryka 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy razem z
NA MOIM TALERZUSkładniki: jajka + trochę mleka ser szynka szczypiorek koperek sól, pieprz starta na tartce cukinia pieczarki papryka 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy razem z
Na moim talerzuZimna, kolorowa przystawka z galaretki w kształcie świątecznej babeczki, z delikatnym kurczakiem, jajkiem i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie efektowną ozdobą Wielkanocnego
Szalona Kuchnia EwelinyWieki nie jadłam kotletów jajecznych. W dzieciństwie robiła je często mama. Mama kotlety jajeczne przygotowywała zawsze na obiad, z dodatkiem ziemniaków i surówki. Kotlety poza
Moja smaczna kuchnia