Przepis na : śniadanie
Warzywa strączkowe są bardzo ważne w naszej diecie. Pasztet z zielonego grochu jest zdrowy, smaczny i ma piękny kolor. W wersji dla wegan można użyć odpowiednie produkty zastępujące jajka np. siemię. groch zielony łuskany 1 szklanka pestki dyni 3/4 szklanki cząber, kmin, kolendra, majeranek po jednej łyżeczce białka z 3 jajek pieprz i sól do smaku olej ok. 50 ml korzeń pietruszki mały 3 szt. seler mały 1 szt. liść laurowy 2 szt. ziele angielskie 3 szt. Dodatki: kiełki, musztarda, chrzan, og... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...