Biała kiełbasa cieszy się największą popularnością w okresie świąt Wielkiej Nocy. Jest ona niezastąpionym dodatkiem do żurku. Podajemy ją również na ciepło z dodatkiem musztardy, chrzanu
Danka PichciMiękkie, puszyste a jabłek dałam dwa razy. Całe jabłko poszło do ciasta a do tego jeszcze smażone jabłka z cynamonem ze słoika. Składniki: 200 gram
AZgotuj!Sałatki makaronowe to jedne z moich ulubionych sałatek. Dzisiejszą zrobiłam z makaronu w kształcie ryżu. Bardzo lubię dodawać go do sałatek, jest drobny i doskonale
Kuchnia z widokiem na ogródPieczeń rzymska to klops z mięsa mielonego z różnymi dodatkami, pieczony w piekarniku w keksówce. Tradycyjnie pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonej wieprzowiny i najczęściej nadziewa
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na jajka faszerowane wędzoną makrelą. Pyszna przystawka na co dzień i od święta, którą dość łatwo można przygotować, nawet wspólnie z dziećmi. Mało składników, a
Kuchcik gotujeZdrowa jajecznica ze szpinakiem dla niektórych z Was może wydać się dość dziwnym połączeniem. Ale nie wiem czy wiecie, liście szpinaku są bogate w witaminy i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj polecam bułeczki czosnkowe jako dodatek do sałatek. Składniki: 500gmąki opakowanie suchych drożdży 300 ml letniej wody 1 łyżeczka soli szczypta cukru 3 ząbki czosnku 3
Pomysłowa kuchniaJak wiadomo, jajka to obowiązkowa pozycja na każdym wielkanocnym stole. Podajemy je na wiele różnych sposobów. U mnie najpopularniejsze są jajka w majonezie oraz jako dodatek
Danka PichciNaleśniki z parówkami i serem zapieczone w piekarniku to świetny pomysł na szyki obiad, czy kolację. Świetnie sprawdzą się też na wynos do pracy czy
Kuchnia z widokiem na ogródPyszne, proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane szynką, groszkiem z chrzanem i majonezem. Smakują wyśmienicie, idealne nie tylko na świąteczny stół ale i na imprezową
Blog kulinarny S9.PLKto z nas nie ma wspomnień z dzieciństwa. Ja mam i to najczęściej z chałką, a w zasadzie z samą kruszoną. Bo kto nie wyjadał samej
Gotowanie z pasjąZabrałam się za przepisy, które zalegają w moim roboczym zeszycie już od dłuższego czasu. Jest tu kilka perełek, których nie publikowałam, a i zdjęcia są na
Kuchnia w czekoladzieKto z nas nie ma wspomnień z dzieciństwa. Ja mam i to najczęściej z chałką, a w zasadzie z samą kruszoną. Bo kto nie wyjadał samej
Gotowanie z pasjąBabka kawowa po irlandzku Pokazywałam wam ostatnio jedną z moich ulubionych kaw – kawę po irlandzku . Mniam Lubicie? Jako, że Wielkanoc tuż tuż i oczywiście babki
Dorota Smakuje