Dżem dyniowo-gruszkowy z wanilią

Dżem dyniowo-gruszkowy z wanilią

Dżem dyniowo-gruszkowy z wanilią

Przepis na : śniadanie

Czas wykańczać dynię, którą dostałam jakiś czas temu. Nadal zachwyca smakiem i zapachem melona, nie wiem jak to możliwe. Do tego pyszne gruchy i uzupełniająca całość, wanilia. Nie jestem jakimś entuzjastą dżemów, ale ten wyszedł naprawdę sympatycznie. Z tej ilości składników, wyszły mi 4 bardzo małe słoiki – jak dla mnie w zupełności wystarczy. Przede mną jeszcze jeden przepis z dynią, ale zostanie opublikowany dopiero za miesiąc. Tak coś czuję, że to również będzie COŚ. Składniki: 1 kg obranej dyni 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.