pozbyć się nadmiaru tłuszczu i wody. * to co nam zostanie po zrobieniu roladek doprawiamy suszonymi pomidorami i serem mozzarella i smażymy przez około 3 minuty dodając 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów. Roladki - piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie ubijamy jak na kotlety(...)schabowe. Na każdą pierś nakładamy usmażony z czosnkiem szpinak i obsypujemy to serem mozzarella i zawijamy w roladki. Każdą roladkę obtaczamy w majeranku. Na uprzednio rozgrzanej patelni wraz z 5 łyżkami oliwy smażymy piersi. Tak długo aż będziemy widzieć aż mięso w środku nie jest surowe. Smacznego
ClauditteMissCookingszpinaku (świeżego lub mrożonego) opakowanie sera feta 2-3 ząbki czosnku (w zależności od upodobań) 50 g pestek słonecznika 2 jajka sól i pieprz masło do smażenia ulubiony żółty ser do dekoracji Sposób przygotowania: Mąkę przesiej na blat, dodaj posiekane na małe kawałki masło, żółtka i sól, a następnie rozcieraj masło między palcami tworząc drobną kruszonkę, pamiętając aby zgarniać(...)patelni rozgrzej masło a następnie podsmaż drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy zacznie się rumienić, dodaj do niego szpinak i smaż do momentu odparowania zbędnej wody. Odstaw do przestudzenia. Następnie dodaj do tego posiekany ser feta, pestki słonecznika oraz jajka i przyprawy. Wymieszaj i wyłóż na upieczony spód. Piecz w 180 stopniach C. przez kolejne 25 minut. Podawaj
Słodkie Przyjemnościpojedyncze piersi z kurczaka 20 dag brukselki 1 łyżka posiekanej pietruszki 10 szt. średnich pieczarek łyżka masła do smażenia pieczarek 1 cebula 250 ml bulionu łyżka mąki 10 dag drobno startego żółtego sera Dzisiaj pomysł na danie główne dla miłośników brukselki... do których akurat ja należę :) Potrawa wyśmienicie smakuje zarówno z ryżem jak i z ziemniakami. Brukselkę zagotować(...)minut. Zalać całość letnim bulionem, dosypać tarty żółty ser i łyżkę mąki (najlepiej przesianej, ponieważ wtedy nie zrobią nam się grudki w sosie). Zamieszać i kontunuować smażenie do momentu aż ser nam się ładnie rozpuści (około 8-10 min.) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnigazowanej; - 2 jajka; - 250 g mąki pszennej; - duża szczypta soli, pół łyżeczki cukru; - łyżka oleju do ciasta; Farsz: - 40 dag pieczarek; - 1 duża cebula; - 15 dag żółtego sera; - sól, pieprz; - olej do smażenia - jajko i bułka tarta do panierowania Wykonanie: Cebule drobno siekamy, podsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię z cebulą i wszystko razem smażymy(...)farsz stygnie, przygotowujemy ciasto na naleśniki. Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i miksujemy na gładką jednolitą masę. Ja zawszę odstawiam ciasto na 30 minut przed smażeniem. Do wystudzonego farszu dodajemy starty żółty ser i doprawiamy wszystko solą i pieprzem do smaku. Smażymy naleśniki. Na każdy układamy porcję farszu i zwijamy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty
dom-agi.plmoje dzieciaki mogły by je jeść praktycznie co dziennie, więc od czasu do czasu serwuję im taki frykas. Składniki: parówki ( po dwie sztuki na osobę) 10 dag żółtego sera tłuszcz do smażenia ketchup do polania Wykonanie: Parówki obieram ze skórki. Najpierw kroję wzdłuż na na pół, każdą połówkę kroję na połowy i każdy koniec nacinam do 1/4 długości(...)Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam pokrojone parówki i smażę kilka minut, aż końce się odwiną na boki. Ser ścieram na tarce. Na talerz nakładam porcję parówek, gorące posypuję tartym żółtym serem, by się lekko rozpuścił i od razu polewam ketchupem. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenmąki 250 g margaryny 2 żółtka 4 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cząbru szczypta pieprzu farsz pieczarkowy: 2 cebule 350 g pieczarek masło do smażenia sól pieprz ser żółty do posypania babeczek farsz z łososiem i mascarpone: 1 opakowanie sera mascarpone 1 opakowanie wędzonego łososia kilka kaparów pieprz farsz z indykiem (wystarczy zrobić z ½ porcji): ½ piersi(...)pieczarek: Pieczarki obrać i pokroić w plastry, cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż cały płyn odparuje. Do babeczek nałożyć farsz pieczarkowy, posypać startym serem i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180 o C. Farsz z mascarpone i łososiem: Odkroić kilka pasków łososia i odłożyć do dekoracji babeczek. Pozostałego
Mama GotujePuszyste, delikatne pączusie – u mnie placuszki na bazie sera, jajek i mąki. Przepis na pączusie serowe smażone na głębokim smalcu – u mnie na oleju, nie głębokim, bardziej placuszki niż pączki, ale co tam! Z tego przepisu zrobicie pyszne pączusie. Moje placuszki zniknęły spakowane na marszu 11 listopada w raz dwa trzy! Pączki serowe angielskie, u mnie placuszki smażone(...)mnie 2 łyżeczki cukru pudru szczypta soli cukier puder do podania, owoce, konfitury smalec do smażenia, u mnie olej rzepakowy PRZYGOTOWANIE: W misce roztrzepuję jaja, dodaję ser i suche składniki. Mieszam do połączenia. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Odsączam na papierowym ręczniku, gotowe obsypuję cukrem pudrem. Te zjedzone w domu podałam z konfiturą i kandyzowaną czarną
Zasmakuj Kuchniłyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki masła 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku 300 g sera tarkowanego gouda (jak ktoś lubi) sos beszamelowy: 500 ml mleka 100 g masła 1/3 szklanki mąki pszennej sól Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy, dodajemy pomidory, bazylię, oregano, pokrojone w kosteczkę chili, słodką paprykę i dwa przeprasowane ząbki czosnku. Wszystko(...)pięknie zgęstnieje. W naczyniu przeznaczonym do pieczenia dno smarujemy oliwą, układamy warstwę makaronu, połowę sosu pomidorowego z mięsem, posypujemy odrobiną sera. Następnie układamy warstwę makaronu przekładamy smażonymi pieczarkami i posypujemy odrobiną sera, układamy warstwę makaronu, warstwę szpinaku i posypujemy serem. Wszystko to przekładamy makaronem, drugą częścią sosu pomidorowego z mięsem, posypujemy odrobiną sera i wszystko przykrywamy pierzynką z sosu beszamelowego
Niezły Młynektarce 1 puszka pomidorów pellati pokrojonych ½ szklanki bulionu ½ łyżeczki tymianku i bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżka sosu chilli Sól, pieprz, cukier do smaku Masło i olej do smażenia 10 dag ser żółty Farsz ze szpinaku. 25 dag szpinak w liściach 2 ząbki obranego i posiekanego czosnku 1 duża pokrojona w drobną kostkę cebula 15 dag. ser feta najlepszy(...)grecki pokrojony w kostkę 1 jajko roztrzepane 5 dag masło Olej do smażenia i masło sól ,czarny pieprz Naleśniki. 1 szkl. mąki przesianej 2 jajka 0,5 szkl. mleka 0,5 szkl. wody mineralnej ½ łyżeczka soli. Dodatkowo. 1 jajko 1 łyżka startego sera Wykonanie. Farsz mięsny- Na oleju przesmażyć mięso na małym ogniu do czasu uzyskania
Kulinarny karnet Christopherapóźniej też trzeba było coś zjeść ... tym razem z żółtym serem ,szybkie w wykonaniu i co najważniejsze pyszne ... Składniki: ugotowane młode ziemniaki mała cebulka olej do smażenia przyprawa do pizzy sól żółty ser Ziemniaki pokroić w ćwiartki, większe w ósemki ,smażyć na oleju aż staną się złociste, wtedy dodać pokrojoną cebulkę , szczyptę soli i przyprawy do pizzy. Smażyć jeszcze
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniabazylii 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu worcestershire (lub nieco więcej do smaku) sos tabasco (lub inny ostry sos, do smaku) sól, pieprz 2 garście żółtego sera olej do smażenia Biały sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki listek laurowy pół łyżeczki gładkiej musztardy szczypta gałki muszkatołowej 300ml mleka garść startego żółtego sera Jak zrobić zapiekankę makaronową(...)sosu: W niedużym garnku roztopić masło i dodać liść laurowy, dodać mąkę i chwilę smażyć aż powstanie gęsta pasta. Stopniowo dolewać mleka ciągle mieszając, aby rozprowadzić mąkę. Sos powinien być dość gęsty, półpłynny. Zdjąć z ognia, dodać gałkę muszkatołową, musztardę i garść żółtego sera, wymieszać aby ser się rozpuścił. Wyłowić liść laurowy. Przygotowanie zapiekanki: Zapiekankę makaronową z mięsem
Codzienne Gotowaniemięskiem drobiowym. Polecam. SKŁADNIKI 1 duży płat ciasta francuskiego lub dwa pojedyncze 1 podwójny filet z kurczaka opakowanie szpinaku rozdrobnionego 10 dag. sera koziego pół opakowania sera fetta 2 ząbki czosnku sól. pieprz do smaku przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju 1 łyżka oliwy 1 cebula pasta z suszonych pomidorów ( nie musi być) WYKONANIE Mięso płuczemy, każdy płat(...)łyżkę oleju. Dodajemy cebulę,smażymy na małym ogniu , aż będzie złocista, mieszamy od czasu do czasu. Do cebulki dodajemy odciśnięty szpinak doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokruszony ser, czosnek. Chwilę smażymy. Mięso drobiowe obsmażamy na 1 łyżce oliwy, lekko, delikatnie do ścięcia. Płaty ciasta francuskiego dzielimy na cztery kawałki. Każdy smarujemy pastą z pomidorów, na każdy kładziemy
W kuchennym oknie EwyOczywiście dla dbających o linię bez sosu. 1 brokuł 200 g fasolki szparagowej zielonej 500 g kurczaka Przyprawa do gyrosa 2 pomidory 1 ogórek 150 g sera feta Olej do smażenia Sos: 4 łyżki keczupu 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Brokuł kroimy na mniejsze różyczki. Fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Filet(...)kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora oraz ser feta kroimy w kosteczkę, ogórka w pół plastry. Wszystkie warzywa, kurczaka oraz ser feta mieszamy ze sobą, polewamy sosem z keczupu, majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku
VioletoweKucharzeniekawą. Składniki (na 2 porcje): 1 mango 1 gruszka 1 łyżka miodu garść pistacji niesolonych 100 gram malin 200 gram sera halloumi szczypta cynamonu oliwa do smażenia Gofry: 4 łyżki sproszkowanego korzenia maca 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli szczypta cukru szczypta proszku do pieczenia oliwa(...)cynamonem posiekaną drobno gruszkę oraz część pistacji przez 4-5 minut. Mango obieram, miksuję na mus a następnie duszę w garnku aż stanie się bardzo gęste. Ser kroję w plastry i smażę na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. Pozostałe pistacje siekam, maliny myję i osuszam. Jeżeli chcesz to danie podać tak jak ja to przygotuj
Mango Papajażeby ciasto nie było za gęste. farsz: cebula pieczarki sos sojowy sól, pieprz kukurydza papryka czerwona i zielona żółty ser parówki A jak to zrobić: Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju TYLKO(...)JEDNEJ STRONY. Wszystkie składniki farszu oprócz sera i parówek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Naleśniki odwracamy tak, aby można było farsz układać na stronie która była smażona. Na starty żółty ser układamy trochę podsmażonego farszu i parówkę, a następnie zwijamy w rulon. Tak przygotowane naleśniki maczamy w mleku i bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju
Kuchnia w opałach