W ostatnim przepisie napisałam, że skórki ściągnięte z udek kurczaka możemy wykorzystać do innej potrawy. I tak się stało. Nadziałam je mielonym mięsem drobiowym z pistacjami
Salonik smakówlimonki. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wszystko miksujemy na jednolitą konsystencję. PRZYGOTOWANIE sałatki: Na talerzu układamy porwane liście sałat oraz rukolę. Na niej układamy pokrojone w półksiężyce mango i awokado. Dodajemy krewetki i pokrojone pomidorki daktylowe. Wszystko polewamy dresingiem miętowo-limonkowym. Smacznego
kulinarnyJanaszej wyobraźni. Świetnie pasuje do mięs i serów, może być bazą sosu do sałatki, można smarować nim chleb i tworzyć dzięki temu wspaniałe kanapki... Albo pójść na łatwiznę i połączyć je z makaronem, o tak: A Wy jakie macie pomysły na wykorzystanie pesto? :) Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaNajlepsze naleśniki tak jak i u wszystkich robią babcie. Miękkie wewnątrz, ale lekko chrupiące zewnątrz. Smaczne i szybkie w przygotowaniu, a z konfiturą lub śmietaną są
Kuchnia ŁukaszaSos pieczarkowy jest sosem uniwersalnym. Ten właśnie przepis jest bardzo szybki w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczny! Składniki: 200 g pieczarek 100 ml śmietanki 30
Kuchnia ŁukaszaBardzo często pozostaje nam serwatka i zawsze szukamy ciekawego pomysłu jak ją wykorzystać. Oto właśnie przepis! Pyszne, smaczne, pulchne placuszki na serwatce, które są bardzo
Kuchnia ŁukaszaWszyscy z mojej rodziny bardzo lubią serniki i ostatnio bardzo nam do gustu przypadł sernik wiedeński, który jest bardzo smaczny, pulchny, leciutki jak chmurka no
Kuchnia Łukaszazaserwowałam jak widać w taki sposób, że kuskus przełożyłam warstwami. Obok ułożyłam mięsko i sałatkę. Podczas jedzenia i tak to wszystko wymieszałam, jak widać na zdjęciu na dole, ale dla mnie forma podania ma znaczenie. Cóż ja na to poradzę, tak mam i już :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeA właściwie kurczak z kurkami i na dodatek z pieczonymi ziemniaczkami - pyszności po prostu ! Jak komu za ciężko czy za tłusto to proszony jest uprzejmie o
Smaczna Pyzawcześniejszego mojego wykonania. Wyszły inne niż wszystkie, ale bardzo smaczne. Nadzienie z botwinki i serka to był trafiony pomysł. Ja swoje roladki upiekłam w worku do pieczenia, dzięki czemu wyszły lekkie, ale i soczyste, idealne dla osób dbających o linię. Dodatkowo podałam je z lekka sałatką i kaszą. Takie obiady lubię najbardziej. W sezonie używam świeżej botwinki, natomiast(...)uciekł w trakcie pieczenia. Gotowe roladki umieścić luźno w worku do pieczenia, piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Podawać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówkiedyś małą rybą. To rzecz, której nie da się obejść. Z powodzeniem za to można zamienić jedne gatunki ryb na inne. Znacie je wszystkie? A może nie wiecie, jak smaczny jest czarniak czy makrela (w innej postaci, niż wędzona)? Zanim podejmiecie decyzję, spróbujcie. To z pewnością się Wam przyda: A teraz kilka słów o samych warsztatach :) Na początku było drętwo(...)danie - makrela, napoleonka z cukinii z chrzanowym twarożkiem i kawiorem z alg oraz sałatka z jabłka i marchewki z sojonezem. Całość wykończona dodatkowo marynowaną gorczycą. Czarniak na kaszy owsianej :) Mam nadzieję, że zachęciłam Was do zainteresowania się akcją WWF. Dajcie znać, co tym myślicie. A tymczasem... Smacznego i do napisania wkrótce! :) źródła: Greenpeace
Życie zamknięte w smakukiszona kapusta współgrają tu znakomicie, dodatkowo grzybowo-warzywny sos nadaje niezwykłej głębi całej potrawie. Sarma, czyli chorwackie gołąbki ze sporą przewagą mięsa nad ryżem w farszu, też były smaczne, jednak jeśli mam jeść gołąbki to zdecydowanie wolę tradycyjne. Jako dziecko nie lubiłam sarmy, a robiło się ją u mnie w domu i w całej rodzinie bardzo często; zapas był(...)sosem grzybowo-warzywnym i sałatką z gotowanych buraczków lub ćwikłą z chrzanem. Zaznaczam, że kiszona kapusta w takich gołąbkach będzie twardsza niż w zwykłych i dłuższe gotowanie nie wpłynie na jej wyraźne zmięknięcie, niemniej jest naprawdę smaczna i idealnie pasuje do kaszy, mięsa
Kuchnia Prezydentowejzōłzōm i sie biercie za jedzynie. Do grilla bydzie tyn szałołt idealny… smacznego 1 nudzi 2 lina 3 statkach 4 pobrudzić 5 garść 6 dziecka 7 pomidory 8 wystarczy 9 łyżka 10 przejmujcie 11 przysmażyć 12 za dużo 13 obierzcie Artykuł Szałołt ze granatym (Wybuchowa sałatka ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniciepło jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z OCTEM I CUKREM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY
Blog z Apetytemgroszkiem z puszki ale tak stał i "patrzył" na mnie więc musiałam go zużyć. Dorzuciłam parę składników, które miałam pod ręką. W takim sałatkowym towarzystwie wyszedł całkiem smaczny. składniki: 1 puszka groszku 1 duży słoik marynowanych pieczarek 5 jajek 200 g żółtego sera 1 mała puszeczka młodej marchewki majonez Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić(...)pokrojonych jajek. Ser żóty również pokroić w kostkę. Pieczarki osączyć z zalewy, moje były małe więc przekroiłam tylko na pół. Małe marcheweczki osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do sałatki dodałam też marchewkę z marynowanych pieczarek (było jej kilka plasterków). Wszystkie składniki wymieszać. Połączyć z majonezem
Monia miesza i gotuje