zioła do sałatki pieprz czarny, sól (opcja) Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem). Surówkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem, mieszamy aby składniki się połączyły. Surówka z marchewki i białej rzodkwi SMACZNEGO
peggiwkuchnisałatki czy innego dania, zawsze wygląda i smakuje idealnie, co dla mnie jako blogerra, który fotografuje swoje potrawy ma ogromne znaczenie. No i pytanie czy już próbowaliście nowej gamy "na parze?" Ja już częściowo tak, ale cieciorkę kupiłam po raz pierwszy bo zazwyczaj sama gotuję. I powiem Wam tylko tyle, ta cieciorka na prawdę jest bardzo bardzo smaczna. I dużo(...)czas formę. I co tu dużo gadać już nie będę gotować, a wcześniej moczyć cieciorki. Bo ta jest po prostu lepsza w smaku. Dlatego sprawdźcie sami i się przekonajcie. Sałatka, którą dzisiaj Wam prezentuje, oprócz cieciorki na parze w roli głównej, ma bardzo fajną sałatę, którą odkryłam nie dawno u Pana na ryneczku. Jest to mizuna japońska- sałata bardzo popularna
SMYKWKUCHNIZainspirowana kupnym sosem, który był dodany do łososia postanowiłam sama zrobić sos musztardowo miodowy. sos jest prosty i szybki w przyrządzeniu. Idealny zarówno do sałatek jak i do mięsa. W przepisie nie podaję proporcji, bo smak będzie zależał od produktów które dodamy, jeden miód będzie słodszy inny mniej, musztardy tez mają różne smaki ostrości i kwasowości, więc najlepiej samemu dorobić(...)jeżeli mamy tylko 1 w domu sos też wyjdzie nam bardzo smaczny :) Składniki: musztarda dijon, musztarda francuska, miód, olej lub oliwa z oliwek (ja dałam z orzechów włoskich). Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu wkładamy do miseczki i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Sos ten był wykorzystany do sałatka z makaronu fety łososia wedzonego
Państwo Wojtczuk gotująZdrowe i smaczne śniadanko. Moje ulubione owoce: maliny. W małych ilościach można sobie pozwolić na dosładzacz,bo inaczej jaglanka byłaby niedobra :) Śniadanie i deser w jednym
Karola gotujeMięso ze strusia - zdrowie na talerzu Od setek lat ludzie polowali na strusie ze względu na ich wyjątkowo delikatne i smaczne mięso, pióra i skóry
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBardzo szybka i smaczna przekąska. Dobra alternatywa na kolację (oczywiście raz na jakiś czas). Składniki na parówki zapiekane z serem żółtym i prosciutto (5 sztuk): 5
Karola gotujeMarynowane grzybki wyjada u nas przeważnie starszy Żarłoczek. Uwielbia je i słoiczek na miejscu to normalka. Ja wolę grzyby pod inną postacią, ale marynowane chętnie dokładam
Smaczna PyzaOd początku tygodnia przygotowuję ciekawe przepisy z cieciorką w roli głównej. Jeden z nich powstał specjalnie dla organicvilllage.pl Już teraz serdecznie zapraszam po przepis: sałatka z
Moja smaczna kuchniaDzisiaj spełniłam swoje marzenie i kupiłam dwa słoiczki quattro stagioni, znalazłam słodkie i bardzo tanie pomarańcze i na deser przygotowałam przepyszną i szybką sałatkę, płatki owsiane
Moja smaczna kuchniaDzisiaj kolejna inspiracja na upalne dni , tym razem z młodymi ziemniaczkami, które w takiej formie, czyli w mundurkach wprost uwielbiam. Zimą przygotowuję bardzo często sałatkę żydowską
Moja smaczna kuchniaDzisiaj kolejna inspiracja na upalne dni , tym razem z młodymi ziemniaczkami, które w takiej formie, czyli w mundurkach wprost uwielbiam. Zimą przygotowuję bardzo często sałatkę żydowską
Moja smaczna kuchniaKto nie grilluje, a chciałby poczuć podobny smak, to polecam przygotowanie niezwykle aromatycznych pieczonych żeberek w marynacie z dodatkiem miodu. Dla równowagi kalorycznej proponuję podać je
Kuchcik gotujePancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię
Kuchnia ŁukaszaPancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię
Kuchnia Łukaszamieszanką serów i jogurtem smakuje nie gorzej niż w sałatce. Zapiekankę z pora możecie podać jako danie obiadowe lub jako dodatek do dania obiadowego. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania pieczonych porów. 4 średniej wielkości(...)pieczenia, polać dokładnie masą z misecki i posypać po wierzchu bułką tartą z masłem. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopi Celsjusza na 40 minut. Zapiekany por Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując zapiekane pory. Zapiekany por Kiedy myjecie pora upewnijcie się, iż liście są dokładnie umyte. Często pomiędzy liśćmi może zalegać ziemia. Odetnijcie i wyrzućcie jakieś 4 centymetry
mecooks