Przepis na letni obiad? Arbuz, feta i czarne oliwki, do tego oliwa z oliwek i świeże zioła. Tyle wystarczy by nieco orzeźwić się! Sałatka z arbuzem
Moja smaczna kuchniaCzy próbowaliście takiego połączenia? Bo ja do teraz nie. Nie zdawałam sobie sprawy jaki smaczny może być seler naciowy. Zdecydowanie częściej będę go używać. I Was
Smaki EwyI kolejna książka zasiliła moją domową biblioteczkę. Tym razem jest to zbiór polskich przepisów na pyszne potrawy. Książkę otrzymałam od Troy . "Polska książka
Zrób to smacznieNajpopularniejsze warzywo późnej jesieni i zimy! Marchewka z dodatkiem ananasa to bardzo smaczna surówka. Pomarańczowy kolor dodatkowo napawa optymistycznie, a podana razem
To co kochamMięta jest na lato, upały idealna. Orzeźwia, chłodzi i smakuje. Dodajemy ją do deserów, sałatek czy chłodzących napoi. Ja postanowiłam przygotować sos do sałatki na
Szybko Tanio SmacznieTak bardzo lubię kasze, ostatnio chyba nawet bardziej od makaronów, że gdy tylko mam okazję i czas, przygotowuję pyszne sałatki, ale nie tylko. Na blogu znajdziecie
Moja smaczna kuchniaPrzedstawiam Wam wspaniałą i bardzo smaczną przekąskę, która idealnie nadaje się na Wielkanocny stół, ale także na każdą inną imprezę. Smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo ciekawie
Codzienne GotowanieŚwięta się zakończyły, trzeba wrócić do formy. Koniec z bezkarnym, nadmiernym jedzeniem ( było smaczne J ). Dzisiaj proponuję surówkę z sałatą lodową i kiełkami. To na dobry
Smaki EwyChyba jeden z najlepszych serników na zimno jakie jadłem. Po prostu pycha! Bardzo smaczny, nieco trudny w przygotowaniu, ale jak go zrobicie i spróbujecie , będziecie bardzo
Kuchnia ŁukaszaOd czasu do czasu robię na obiad (lub obiadokolację) tortillę. Jest to danie proste, smaczne, no i małe szkodniki zjedzą swoją porcję surowych warzyw bez marudzenia
Gotuj z Misiemsosem winegret, to danie pyszne, zdrowe i kolorowe. Idealne na lekki obiad lub wczesną kolację. Smaczne i wyglądające bardzo apetycznie. Polecam dla osób, które nie przepadają za wątróbką. Polecam inne przepisy z mango: Roladki a’la Sushi w kapuście pekińskiej z mango i surimi Sałatka z owocami Dietetyczny koktajl z mango i truskawką Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem(...)świeżo zmielonym pieprzem. Pomidorki kroimy na pół. Na talerzach rozkładamy porcje sałaty skropionej sosem, układamy kawałki wątróbek, posypujemy kostkami mango i połówkami pomidorków. Doprawiamy pieprzem i podajemy od razu. Smacznego! The post Smażona wątróbka z mango i pomidorkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcebulą i czosnkiem, a do tego jeszcze dorzucicie trochę oliwek i ziół, to powstaje naprawdę smaczna kompozycja. Mięso jest miękkie i soczyste, z łatwością odchodzi od kości. Pomidory są mocno skoncentrowane w smaku i lekko się rozpadają, a oliwki pozostają jędrne. Oprócz tego sałatka jest już zbędna ze względu na ilość warzyw towarzyszących kurczakowi, a idealnym dodatkiem jest kasza(...)soczysty i miękki. Powinien bez problemu odchodzić od kości. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty, można dodać jeszcze trochę wody. Jeżeli będzie zbyt rzadki dusimy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Smacznego
Pełny talerzUbóstwiam pieczone pomidory, a choć ich przygotowanie zajmuje nieco więcej czasu niż zwyczajne wkrojenie świeżych do sałatki, to smak, jaki nadają daniom wart jest każdej minuty, spędzonej przez nie w piekarniku. Pomidorki polane octem balsamicznym nie tylko wyjątkowo zyskują na słodyczy, ale dzięki pieczeniu są również bogatsze w niezwykle cenne antyoksydanty. Do tego ulubiony pełnoziarnisty makaron, garść oliwek, świeży szpinak(...)mniejsze kawałki). Przed jedzeniem słoik kilka razy odwrócić, a po otwarciu składniki delikatnie wymieszać. Smacznego! Zamiast oliwy możesz użyć gotowego pesto bazyliowego (najlepiej jest wymieszać je z makaronem przed przełożeniem do słoika). Dodając je możesz pominąć już orzeszki i bazylię. Jeśli masz ochotę, sałatkę możesz wzbogacić kostkami fety lub mozzarellą. Danie świetnie smakuje również na ciepło – wystarczy świeżo ugotowany makaron
Even Better Foodwłaśnie placki warzywne z mięsną wkładką, wyszły smaczne, chrupiące a dzięki Vegeta natur z pikantnym chili bardzo dobrze doprawione. Placuszki są idealne i nic nie tłuste , smażone praktycznie bez oleju na samej natłuszczonej patelni, można je podać i na obiad i na kolację. Nam najlepiej smakowały z samą sałatką polane łagodnym ketchupem. W tym przypadku jest(...)dnem rozprowadzić 2 łyżki oleju, rozgrzać, nabierać łyżką ciasto formując zgrabne kotleciki. Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto. Podawać gorące z ketchupem i ulubioną sałatką. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Pyszne jedzenie z ostrą naturalną nutą… To jest właśnie atrybut Vegety Natur Pikantnej z chili • Niepowtarzalne i wyjątkowe połączenie naturalnych składników: papryki, oregano, czosnku, ziół, warzyw
Wanilia i KardamonSałatki są dobre zawsze, wystarczy kilka składników, lekki sos i możemy zajadać. Idealnie sprawdzają się na imprezach domowych czy nawet w pojemnik i do zabrania ze sobą do pracy, szkoły. Moja dzisiejsza propozycja to coś z mięskiem i warzywami, a całość z dobrym makaronem - więc syta będzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego! Składniki : * pół brokuła * pierś z kurczaka * ulubione
Magiczne Życie Martyjeszcze przez około 5 minut *** *** Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką oraz opcjonalnie cukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemczekać. Wychodzimy na mniejsze i większe imprezy, lub zostajemy na domówkach i wtedy szykujemy przekąski, przystawki, sałatki. Nie może zabraknąć również poczciwego tatara, który dobrze przygotowany ucieszy podniebienie. Wszystkim moim czytelnikom, życzę szampańskiej zabawy Sylwestrowej do białego rana. Niech będzie wesoło i smacznie. Składniki: 500 g mięsa wołowego 1 łyżka wody 2 łyżki przyprawy do zup w płynie
Z Majeczką w kuchnipodana inaczej, bo na wykałaczkach. Przekąska na raz. W mailach często pytacie mnie o sałatki, które można zaserwować inaczej niż tradycyjnie. Dziś właśnie taki pomysł, bardzo prosty, przy okazji zbliżającej się imprezy Sylwestrowej polecam taką przekąskę na stół, „na ząb” Smaczna, klasyczna, ciekawie podana, pasuje na każdą domową biesiadę Nam w domu taka wersja odpowiada, każdy sięga
Zasmakuj Kuchnirazie produkty dostępne są tylko w sklepie internetowych u producenta i TUTAJ (klik, klik) ich szukajcie. Smaczna Pyza poleca bo to dobry produkt! Te mieszanki to baza do klasycznego risotto lub kaszotto, ale można je wykorzystać też w inny, dowolny sposób. Zróbcie sałatkę, zapiekankę czy jeszcze coś innego. Ja zrobiłam kotlety i podałam je z sosem ze świeżo zebranych grzybów
Smaczna PyzaDokładnie wszystko wymieszać i smażyć jeszcze krótką chwilę. →Bataty Bataty obrać i gotować około 30 minut. →Sałatka 1.Sałatę poszarpać na kawałki. 2.Pokroić w kostkę paprykę, pomidora i oliwki. 3. Wszystko wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Kuchenne innowacjeoleju lub w śmietanie Teraz czas na sałatki: Oczywiście nie może zabraknąć barszczu białego: a teraz czas na słodkości: Korzystając z okazji życzę Wam zdrowych, rodzinnych, ciepłych oraz słonecznych Świąt Wielkanocnych. Niech będzie smacznie :) Paapilotkaa
paapilotkaapolać tak przygotowanym sosem sałatkę. Na końcu na wierzch posypać poszatkowaną kapustą pekińską. Tak przygotowaną sałatkę wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Możecie ją podawać warstwową lub przed samym podaniem wymieszać. Pozostawiam Wam dowolność, gdyż w obu wersjach smakuje świetnie. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówoliwę. Wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do szklanej miseczki, udekorowałam paseczkami papryki i podałam na stół Taka sałatka świetnie smakuje o każdej porze. Doskonale sprawdzi się na lunch, albo na przystawkę na każdej imprezie. Dajcie się namówić, zróbcie nawet dzisiaj. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiidealnie pasującymi do nich dodatkami! ) Teraz będę mieć pewność, że oprócz tego, że będzie smacznie – będzie też zdrowo! No bo zboże wiele może! A co może? Możecie poczytaj tutaj – http://comozezboze.pl/ Fajne zarówno na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, dodatek do sałatek, ale także dodatek np.do ciast czy panierek do dań obiadowych! Dają tak wszechstronne możliwości
Ostra na SłodkoKapusta pekińska bardzo fajnie komponuje się w sałatkach i surówkach. Dzisiaj mam dla Was przepis na klasyczną surówkę z kapusty pekińskiej. Przyprawiłam ją pieprzem ziołowym, octem winnym i oliwą z oliwek. Prosta, lecz smaczna surówka. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 średnia cebula czerwona sól i pieprz do smaku pieprz ziołowy do smaku 2 łyżeczki
Smak mojego domusałatkę do słoików, pasteryzuj przez 15 minut. Gotowe. P rzechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. P odawaj z ziemniakami i mięsem. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnetakim placku? Już spieszę z wyjaśnieniem: Przygotowuje się go w 5 minut. Chlebek naan jest smaczny, chrupiący na brzegach, a w środku miękki. Jego największą zaletą jest ogrom możliwości i przepisów jakie przed nami otwiera. Zastosujemy go jako dodatek do mięs, sałatek, zup, sosów, dipów lub wykorzystamy jako pizze lub naleśnika. Przyprawiając go np. czosnkiem lub curry, nadamy mu dodatkowego
PaleoLifeznana sałatka z kotletem schabowym. Niestety sałatki były troszkę suche, dodałabym do nich więcej sosu. Po sałatkach na stół wjechały wrapy zielone ( z ciecierzycą, z mozzarellą i z kurczakiem) i wrapy czerwone (z kurczakiem, ze schabowym i z wędzonym łososiem). Wrapy były smaczne, ale też nieco za suche. Następnie pojawiły się naleśniki z twarogiem i zielonym groszkiem
Kulinarne przygody Gatityplasterki po zgrillowaniu. Warzywa drobno kroję, delikatnie solę i mieszam. Wrapy smaruję ketchupem, wykładam 2 łyżki sałatki i polewam sosem czosnkowym. Na warzywa wykładam pokrojone mięso i jeszcze raz warzywa. Składam wrapa tak, aby warzywa z sosem nie wypadły. Zapiekam w tosterze. Smacznego
ChilliJemysosu czosnkowego i wymieszaj. Placki tortilli przekrój na pół,każdą połówkę zwiń w rożek i napełnij sałatką. Gotowy rożek zepnij wykałaczką aby podać. Sos czosnkowy : czosnek zetrzyj na małych oczkach tarki, dodaj majonez i jogurt. Dopraw solą i pieprzem, Przechowuj w lodówce. Smacznego
Mechanik w kuchniogórki. Powędrowały również do miski. W drugiej miseczce wymieszałam składniki do sosu. Polałam nim sałatkę. Można nie mieszać składników w misce, jeśli nie chcecie aby wszystko się zlepiło w jedną masę. Wszystkie produkty ułożyłam na talerzu i polałam sosem. Polecam! Smacznego
potrawyregionalneeksperyment z jajecznicą. Jajecznicę jadłam już z różnymi dodatkami, ale takiej kombinacji jeszcze nie było. Od sałatki z konserwowanego selera zostało mi kilka plastrów ananasa, i tak sobie stały na stole, gdy przygotowywałam tę jajecznicę i pomyślałam: jajecznica z szynką jest bardzo smaczna, a szynka i ananas to wyborne połączenie, dlaczego więc nie połączyć tego wszytkiego w zgrabną całość
Codzienne Gotowaniefermentacji, wykorzystuje się kwas solny, który uszkadza szkliwo naszych zębów. 6. Ocet balsamiczny świetnie wzbogaca smak sałatki. Niestety kombinacja koloru brązowego i używanych do jego produkcji kwasów rewelacyjnie wzbogaci potrawę jak i nasze białe zęby , ale w plamy . 7. Sos pomidorowy jest smaczny, ale to nie jest przyjaciel białych zębów. 8. Napoje gazowane zawierają bardzo dużo cukru , który prowadzi
IzaGotujemarchewki i amarantus. Dodajemy pokrojone daktyle, rwiemy na małe kawałki liście bazylii i również dokładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam
Parowar Facetaszybka i smaczna przekąska. Możesz ja zrobić z dowolnym farszem, wszystko zależy od tego co lubisz :) Moje dzisiejsze paszteciki, zabieram ze sobą do pracy. Będą stanowiły dodatek do sałatki. Mniam kolacja zapowiada się smakowicie. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 10 pieczarek 1 czerwona papryka kilka plasterków salami 1 cebula sól pieprz sos sojowy 1 żółtko olej do smażenia
Kuchnia w opałachPrzepisów na sałatki nigdy za wiele, dlatego dziś podam przepis na kolejną, tym razem z tuńczykiem. Jeśli ktoś go lubi to zapraszam. Jest szybka w wykonaniu i jakże smaczna. Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju (bądź w sosie własnym) kapusta pekińska 1 czerwona papryka czerwona cebula 5 ogórków konserwowych 4 jajka majonez, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kroimy kapustę pekińską, tuńczyka
upichciczdjęciu na górze). Smażyć na patelni grillowej lub prawdziwym grillu :) Kiedy jagnięcina będzie gotowa, doprawić sałatkę, dodać do cebulki pietruszkę. Podawać z chlebkami pita i jogurtem. Każdy może sobie zrobić mini kebaby wkładając do chlebka porwane mięso, sałatę, cebulkę i jogurt. Smacznego
W kuchni wieczorembazylii, ewentualnie posypać ziołami prowansalskimi. Całość przyprawić opcjonalnie solą i pieprzem i wymieszać. Warto, by sałatka przegryzła się choć przez 20-30 minut. Ale jeśli nie masz czasu na wcześniejsze jej przygotowanie, to podana prosto po zrobieniu też jest przepyszna. Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Anielegancko. Wkładamy do piekarnika na 200-220 stopni i pieczemy do miękkości żeberek. Podajemy z sałatką jaką chcemy. Obiad ma genialny smak , który zachowal się dzięki duszeniu w sosie własnym i pod liściem kapusty, który zobaczcie co się z nim stało! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni