składniki mieszamy. Na końcu siekamy drobno natkę pietruszki, wrzucamy ją do sałatki i mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki. Można ją serwować zarówno na śniadanie, do obiadu lub kolacji. Z mięsem, bez mięsa. Opcja zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Smacznego
Kuchnia smakówkawałków masła i pieczecie w temperaturze 200 st. C pod przykryciem przez około godzinę. Możecie podać z sałatką z kaszy gryczanej, ogórka i koperku z łyżką jogurtu lub śmietany przyprawionej solą i pieprzem oraz z puree ziemniaczanym z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKrzepakowym Rapso. Wymieszaj. Następnie dodaj sosu winegret. Dosmacz solą i pieprzem. Wymieszaj. Przed podaniem posyp świeżą bazylią. Sałatka bardzo syta, szybka i przepyszna. Do pracy i na wynos w plener. Szczególnie teraz ,kiedy zawitała wiosna a my potrzebujemy zjeść lekko, ale konkretnie! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniskorupki, pozbyć się pestki, pokroić, dodać do cukinii, w kolejności tuńczyk, oliwki lekko rozgnieść, rozsypać na sałatce, suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki, dodać. Na koniec świeże liście bazylii, odrobina soli morskiej oraz pieprzu. Przed podaniem skropić octem balsamicznym i oliwą. Smacznego
Wino Francja Kuchniadużej miski przełożyć makaron, dodać tuńczyka, szczypiorek, pokrojone w kosteczkę jajka lub starte na siteczku do sałatek, por, odcedzoną z wody kukurydzę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, musztardą, dodać majonez i wymieszać. Odstawić na kilka godzin do przegryzienia smaków. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidzieci, cała rodzina. Internet aż kipi od pozytywnych wieści na temat jaglanki. Tylko ta, właściwie gotowana,będzie smaczna i wartościowa. Ugotowaną kaszę jaglaną można przechowywać kilka dni w lodówce i sięgać po nią do dań słodkich jak wytrawnych, do puddingów, koktajli na sałatkach skończywszy. Kasza jaglana ma dużo łatwo przyswajalnego białka, wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B, jest
Z Kuchni Do Kuchnimoich zbiorach : 1. Prosta, szybka i pyszna sałatka z kurczakiem http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/01/saatka-z-kurczakiem.html 2. Popularna sałatka gyros, wygląda i smakuje wspaniale http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2013/03/saatka-gyros.html Ze słodości polecam : 3. Pyszne, aromatyczne, czekoladowe brownie http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2014/11/pieke-w-weekend.html 4. Wafle, klasyk, ale jaki smaczny: http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/01/wafle-domowe.html Prawdziwy zbiór przepisów na przystawki, bufet imprezowy na blogu Smak Zdrowia
NA MOIM TALERZUproblemu przygotujecie specjały węgierskiej kuchni - od zup przez przystawki, dania mięsne i rybne, po sałatki i surówki, na ciastach i deserach kończąc. Tej pozycji nie powinno zabraknąć w biblioteczce miłośników kuchni, a nie tylko kuchni węgierskiej. Jó étvágyat czyli smacznego :) Książka jest dostępna w księgarni internetowej platon24.pl
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNastępnie wszystkie składniki układamy jedne na drugich, w między czasie w 2 miejscach nakładamy majonez :) Na wierzchu sałatkę posypujemy szczypiorkiem i cebulą. Czekam na Wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam
Parowar Facetastracą fakturę . Tak zamarynowana feta jest wyjątkowym dodatkiem do sałatek . Olej rzepakowy nabierze , dodatkowego smaku i zapachu . Idealny do dresingów , kanapek . Tak zamarynowaną fetę ,często zostawiam na 1 miesiąc. Wystarczy trząchnąć słoikiem i mam smaczne smarowidło zamiast masła
Eli Gotowaniepieczarki konserwowe (grzybki marynowane) i nie wiesz jak je wykorzystać polecam przepis na sałatkę śledziową Sałatka śledziowa z porem (tu kliknij po przepis) . Inspiracją do zrobienia bloku twarogowego na kanapki był dla mnie przepis z książki " Chudnij łatwo i szybko". Smacznego
W kuchni u Monikiplasterki. Całość zasypujemy łyżką soli, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Całość puści sok. Po tym czasie do sałatki wlewamy wcześniej przygotowaną zalewą, mieszamy i pozostawiamy na 30 minut. Wkładamy do słoików i do każdego słoika wlewamy łyżeczkę oleju. pasteryzujemy ok. 20 minut. SMACZNEGO
Smaki Ewydodajemy do cukinii. Wszystkiego składniki zalewy gotujemy. Gorącą zalewą zalewamy warzywa i odstawiamy na 3 godziny. Sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy przez ok. 10-15 min. w garnku wyłożonym ściereczką. Wody w garnku powinno być do ¾ wysokości słoiczków. Smacznego
Passion of Cookingwyjdzie i nie mogłam doczekać się efektu. Zapach jest przepiękny, smak w potrawach niepowtarzalny. Polecam Wam ten smaczny sposób na urozmaicenie wielu potraw :) Kiszone cytryny to przysmak kuchni arabskiej i izraelskiej. Podkręcają smak duszonych mięs i warzyw. Cieniutko pokrojone można dodawać do sałatek. Ich smak kocha się lub nienawidzi. Ja pokochałam je :) z pewnością będą często gościć w mojej kuchni
Codzienna kuchnia niecodziennauświadomi, że wcale tak nie musi być. Konkurs „30 minut z Apetiną" pokazał jak wiele wspaniałych smacznych potraw można przygotować w pół godziny. Dziś przepis na kolejne takie szybkie danie, w którym postanowiłam wykorzystać resztki majonezu ziołowo-cytrynowego od wczorajszej sałatki. Czytaj więcej
Wiem co jem