Nadchodząca wiosna i ciepłe powietrze inspiruje mnie do tworzenia pięknych i kolorowych przepisów. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie przepyszną i szybką sałatkę. Wyjątkowa, bo po raz pierwszy
Moja smaczna kuchniaKolorowa, sycąca, pikantna i bardzo smaczna! Taka właśnie jest zupa meksykańska z mięsem mielonym. Z listy składników wygląda, że jest trudna do zrobieni, ale tak
Kuchnia ŁukaszaSurówka z pora. Ja osobiście nie przepadam na surowym porem. Ale dzisiaj był dzień na eksperymenty ponieważ pogoda sprzyjała siedzeniu w kuchni i pichceniu. Postanowiłam zrobić
Tanio smacznie i prostoDziś taka propozycja na szybką sałatkę, jeśli oczywiście lubicie te z dodatkiem majonezu :) Niedługo na dobre zacznie się sezon na wiosenne, zielone z dużą ilością
Kuchnia w czekoladzieCzy wyobrażacie sobie kuchnię bez makaronu? Ja nie. Zupy, sałatki, sosy, zapiekanki... makaron jest jednym z podstawowych składników. Sięgam po niego również ze względu na możliwość
Słodkie okruszkiTrochę lata znowu zamknęłam w słoikach żeby zimą mieć po co sięgnąć. Zwykle do obiadu przygotowuję świeże warzywa w różnej postaci, ale lubię mieć też jakieś
Smaczna PyzaWprawdzie, to nie sezon "bobowy", ale nie możemy się oprzeć. Na szczęście jest mrożony, równie smaczny i zdrowy :-)) Składniki: 500 g bobu 2 jajka ugotowane 3
Anioły w kuchniNajlepsze muffiny na świecie! Bardzo mięciutkie, pulchniutkie i smaczne, a przy tym łatwe w przygotowaniu i momentalnie znikają ze stołu. Także zdrowe, bo ciasto jest bez
Kuchnia ŁukaszaKrem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a
Kuchnia ŁukaszaFioletowy kalafior wciąż zachwyca mnie swoim kolorem. Smakuje jak ten zwykły, biały, ale dania z takim kolorowym warzywem wyglądają intrygująco. Po Surówce z pomidorami i mozarellą
Smaczna PyzaDziś przepis na pyszną i szybką surówkę obiadową z kapusty pekińskiej z nutą musztardy. Spróbujcie. Przygotowuje się ja naprawdę prosto. Z podanych składników otrzymacie miskę pysznej
Słodkie okruszkiprzygotowaniu, ja jednak pakuję je do słoików i przechowuję w chłodnym miejscu na zimę. Do buraczków można dodać 5-7 czerwonych papryk pokrojonych w kostkę, będzie bardzo smacznie :) Ja zawsze przygotowuję obie wersje. Spróbujcie Sami, polecam przepis! Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: na 12 słoiczków po 250ml 3 kg buraków ( ugotowanych, obranych i startych na dużych oczkach) 5 cebul ( mogą(...)wlałam ocet i dodałam starte buraczki, doprawiłam mielonym czarnym pieprzem doprowadziłam do wrzenia - gorącą sałatkę nałożyłam do czystych i wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręciłam i odstawiłam do góry dnem przykryte czystą ściereczką do wystudzenia. Gotowe przeniosłam w chłodne i ciemne miejsce na przechowanie. Można zapasteryzować. Smacznego
Moja Książka Kucharskamieszamy energicznie aż oba sosy się połączą. Sos wyszedł naprawdę smaczny. Intensywność keczupu została złagodzona cebulowym smakiem i powstał aksamitny sos idealnie pasujący do żeberek. Lekko pikantny od keczupu, lekko słodki od duszonej cebuli. Dla prawdziwych mężczyzn żeberka podajemy z frytkami a dla prawdziwych kobiet z zieloną sałatką :) Keczup zalecamy zrobić samemu według tego przepisu . Jest niesamowity w smaku(...)stać przy garach. Rozumiemy to :) A wkrótce kolejne przepisy z użyciem tych esencji. W kolejce czekają: do potrawki z kurczaka, do sosu pieczarkowego, do sosu pieczeniowego jasnego i ciemnego. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder ManufactureObserwując liczbę wyświetleń wpisów na blogu zauważyłam, że bardzo lubicie wszelkie sałatki i lunch boxy. Ja też :) Do pracy zawsze muszę być dobrze zaopatrzona. Otóż pracuję w kamienicy dokładnie nad barem z domowymi obiadami. Możecie sobie wyobrazić jak cały dzień, przez otwarty balkon wpadają zapachy od których od razu robię się głodna i to nic, że godzinę temu zjadłam całkiem(...)pachnie jedzeniem od razu jest smaczna (nie szufladkując, jedna będzie smaczna, inna nie). Po co kupować coś , na czym ktoś przydusił każdy możliwy grosz. Obliczył każde ziarenko soli, każdy gram mięsa, nie pożałował za to glutaminianu i Bóg wie czego jeszcze. Lepiej nie wiedzieć. Lepiej zrobić sobie wieczorem sałatkę, niczego jej nie pożałować i cieszyć się pysznym lunchem i kolacją
Cook&LoveSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!