morza. Dzisiaj dzielę się z Wami pierwszym przepisem i gorąco zachęcam do odwiedzenia tego sklepu. Produkty z najwyższej półki w bardzo atrakcyjnych cenach. Składniki: 2 śledzie korzenne iwasi 2 konserwowe ogórki 6-8 marynowanych grzybków 1 szalotka kilka plasterków papryczki chili 1,5 łyżeczka musztardy francuskiej 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka soku z cytryny pieprz do smaku(...)Sposób przygotowania: Śledzie, obrać ze skóry i ości. Pokroić w małą kosteczkę, dodać pokrojone w taka samą kostkę szalotkę, ogórki i grzybki. Dodać musztardę, olej i sok z cytryny, wymieszać. Doprawić pieprzem. W przepisie nie ma soli, bo śledzie są wystarczająco słone, a nie były wcześniej moczone, żeby nie pozbawiać ich pysznego korzennego smaku. Podawać z ulubionym pieczywem. Gorąco polecam
Gosia gotujełyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżeczki kaparów 2 ogórki konserwowe 5 sztuk pieczarek konserwowych 2 wiązki szczypiorku świeżo mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie około 1 godziny. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. Doprawiamy szczyptą soli. Śledzie kroimy w dzwonki, układamy na półmisku i przykrywamy
Qchnia po prostuŚledzie w sosie tatarskim z jajkami to pyszna przystawka, która idealnie nadaje się na Święta czy inne uroczyste okazje. Składniki: 500 g filetów śledziowych 0,5 l mleka Sos tatarski: 3 średnie ogórki konserwowe 1/2 szklanki marynowanych grzybków mała cebula gałązka natki pietruszki 3 jajka 4 kopiaste łyżki gęstej śmietany 12% 4 kopiaste(...)łyżki majonezu łyżeczka musztardy 1/3 łyżeczki cukru brązowego łyżka soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy w mleku przez około 12 godzin. Następnie osuszamy i kroimy w paski o szerokości około 5 cm. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka, ogórki, cebulę i grzyby kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Składniki przekładamy do jednej miski. Majonez, śmietanę, musztardę
e-PrzepisyKulinarneŚledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazie ketchupu i musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia, będą również smaczną przekąską na rodzinnych spotkaniach. składniki na 3 porcje 500 g filetów śledziowych solonych 4 średnie ogórki konserwowe 1 duża cebula 3/4 szklanki ketchupu(...)olejem dodajemy ketchup i ciągle mieszamy do momentu aż sos będzie jednolity, całość doprawiamy pieprzem. Cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w małą kostkę, pokrojone składniki dodajemy do sosu i wszystko razem mieszamy. Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie dodajemy do sosu i delikatnie wszystko łączymy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki
Smakowite Daniaznam, dla mnie to efektowna przekąska na imprezę i bardziej kojarzy mi się z karnawałem . Przygotowanie rolmopsów można znacznie skrócić używając gotowych śledzi z tacki zamiast solonych z beczki. Składniki: 6 filetów śledziowych 1 mała cebula 1 ogórek konserwowy 1 wędzona śliwka 1 duży pomidor soszony z zalewy Składniki na marynatę: 1,5 szklanki wody 100 ml octu(...)śledzi solonych z beczki wymocz je przez kilka godzin, zmieniając w międzyczasie wodę na czystą. Śledzie z tacki osusz na papierowym ręczniku posiekaj drobno cebulę i przelej wrzątkiem na sitku zagotuj wodę z octem i przyprawami, cukrem i solą. Odstaw do przestudzenia pokrój ogórka, śliwkę i pomidora w słupki filety ułożyć skórą do dołu. Rozłożyć cebulkę, posypać pieprzem. Na jednym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki:4-5 ziemniaków 4 ogórki konserwowe4 matiasypół cebulisól, pieprzsos tatarski - przepis znadziecie tutaj Wykonanie:Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Ugotowane kroimy w gubą kostkę. Wymoczone śledzie kriomy w paski. Ogórki w półtalarki. Cebulę- bardzo drobno w paseczki. Wszystkie składniki łączymy- dodajemy 3-4 łyżki sosu tatarskiego .Solimy I pieprzymy do smaku I sałatka gotowa :)Smacznego
Smaki Edytyinnych rodzajów śledzi. Mam nadzieję, że zdążę się wszystkimi z Wami podzielić jeszcze przed świętami ;) Dziś zapraszam na śledzie w sosie pomidorowym z dodatkiem cebulki i ogórków konserwowych. Bardzo smaczna alternatywa do zwykłego śledzia, zapewne dobrze Wam znana. Może skusicie się na mój przepis?:) Składniki: 0,5 kg filetów śledziowych 2 cebule 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście(...)kroimy w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy resztę oleju, ocet, liście laurowe i ziela angielskie, ogórki, wodę, koncentrat pomidorowy i cukier, dokładnie mieszamy. Wszystko dusimy około 15 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Śledzie odsączamy na papierowym ręczniku, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do rondelka z sosem. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia
Czerwona Porzeczkawielu smakach jakie tylko nam wpadną do głowy. Śledzia bardzo chętnie zjem zawsze. Jest to bardzo zdrowa ryba, zawiera cenne kwasy omega 3 . Składniki : 8 płatów śledzia niesolonego 3 ogórki małosolne 2 cebule średnie 2 jajka pieprz czarny mielony do smaku sól do smaku olej odrobina do wymieszania składników sok z 1/2 cytryny. Wykonanie : Gotujemy najpierw jajka
Różowa kuchniaŚledzie to prawdziwe morskie skarby. Zawierają bardzo dużo kwasów omega-3, fosforu, cynku, potasu, jodu, witamin A,D,E. Powinniśmy jeść je przynajmniej dwa razy w
Przepisy Aleksandryświątecznym szaleństwie pora na sylwestrowe popisy kuchenne. Dla miłośników śledzi i ciekawych przystawek proponuję śledzia w wersji tatara. Nieskomplikowana, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przystawka.SKŁADNIKI3 płaty śledziowe matias1 ogórek kiszony6-8 marynowanych pieczarek1 szalotka albo 1/2 cebulikilka gałązek zielnej cebulki1 papryczka pepperoni6 jajek przepiórczychłyżka oliwy z oliwek łyżka soku z limonki mleko do namoczenia(...)pieprz do smakuPRZYGOTOWANIEPłaty śledziowe dokładnie płucze i namaczam w mleku na kilka godzin. Przed przygotowaniem płaty śledziowe dokładnie odsączam z mleka i osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję śledzia w drobną kostkę. Ogórka kiszonego, pieczarki i szalotkę również kroję w bardzo drobną kostkę i dodaję do ryby. Papryczke przekrawam na pół i oczyszczam z pestek i drobno siekam, dodaję do pozostałych składników
Magiczna kuchnia DariiBardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie. 2 płaty śledzia marynowanego 1 puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu 1 ogórek zielony ½ pęczka natki pietruszki Pieprz Na dnie miseczki rozsmarowujemy 2 łyżki majonezu. Następnie rozkładamy odsączona z zalewy kukurydzę. Kolejną warstwa jest pokrojony w paseczki i obrany ze skóry śledzik(...)Delikatnie oprószamy go pieprzem. Na śledziu rozsmarowujemy resztę majonezu. Na wierzchu układamy pokrojonego w kosteczkę ogórka oraz posiekaną natkę pietruszki. Górę możemy przyozdobić kukurydzą
VioletoweKucharzeniemnie za dużo] 150 ml oleju 3 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru Śledzie wymoczyć poprzedniego dnia, zmieniając kilkakrotnie wodę.Następnie płaty pokroić na części.Cebulę pokroić w półkrążki, ogórka w plasterki a marchew zetrzeć tarce jarzynowej na dużych oczkach.Cebulę przełożyć na sitko i zalać wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzić.Wodę, listki laurowe(...)gotować jeszcze 2 minuty.Zdjąć garnek z ognia i wlać ocet. Wymieszać zalewę i wystudzić.W słoju lub pojemniku układać część cebuli, następnie warstwę śledzi, delikatnie oprószyć pieprzem i położyć kilka plasterków ogórka i zalać 2 łyżkami oleju.Na wierzchu rozłożyć cebulę i wszystko zalać wystudzoną zalewą.Odstawić do lodówki na 24 godziny
Moje domowe kucharzeniewęgiersku. W krajach, od których zapożyczyły nazwy, nikt nawet nie słyszał o takich daniach. Filety śledzi, jajka ugotowane na twardo (1 jajko na dwa filety śledzia), cebula, cukier, papryka w proszku, ogórki kiszone lub konserwowe, majonez, groszek konserwowy do przybrania, kilka gałązek natki pietruszki, Proporcje dobieramy do smaku... W Leksykonie sztuki kulinarnej z 1986 roku, tak opisany jest śledź(...)kupowało się gotowych filetów śledzi już w oleju, a jedynie śledzie z beczki), oczyścić z ości i skóry. Połówki ugotowanych na twardo jajek owinąć filetem śledzia i ułożyć na półmisku na warstwie plastrów ogórków kwaszonych lub konserwowych, posypanych plastrami cebuli* wymieszanej z papryką i cukrem. Całość przybrać majonezem, zielonym groszkiem i gałązkami naci pietruszki.” *Pokrojoną cebulę mieszamy z cukrem
królestwo garówprzekąski, sałatki i małe słodkości, które warto wpisać w imprezowe menu! Słodko-pikantna przekąska z ciecierzycy Roladki z ciasta francuskiego - a'la pizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem Sałatka "Król
Lena Gotuje