Śledzie w sosie tatarskim

Śledzie w sosie tatarskim

Śledzie w sosie tatarskim

4 płaty śledziowe matias 1 cebula 3 jajka 2 łyżki kaparów kilka grzybków marynowanych pół ogórka kiszonego mały słoiczek majonezu ok 200g Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były słone. Jajka ugotować na tardo. Majonez przełożyć do miseczki, dodać drobno posiekane dwa jajka, grzybki, ogórek i kapary. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Śledzie pokroić w paseczki, ułożyć na dnie naczynia, pospać drobno posiekaną połówką cebuli. Całość przykryć sosem tatarskim, udekorować cebulą krojoną w piórko, kaparami i j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.