sosem tatarski. Sos ten jest świetnym dodatkiem do jajek oraz wędlin ale także doskonale komponuje się ze śledziami. Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki 1 mała czerwona cebula 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej(...)się słonego smaku. Do miski przełożyć majonez, jogurt, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszać. Ogórki kiszone i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki
Monia miesza i gotujecałości, można dać z marchewką i gorczycą z marynaty), cebulę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ogórki, liście laurowe, ziele angielskie. Oprószamy pieprzem cytrynowym, skrapiamy olejem, bardzo delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska
mojewypiekiinietylkocałości, można dać z marchewką i gorczycą z marynaty), cebulę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ogórki, liście laurowe, ziele angielskie. Oprószamy pieprzem cytrynowym, skrapiamy olejem, bardzo delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska
mojewypiekiinietylkośrednim ogniu przez 2 minuty. Ogórka również pokroić w kosteczkę. Na patelnię dodać ogórki, koncentrat oraz ketchup i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać około 10 łyżek oleju. Wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Przygotować średniej wielkości słoiczki i układać w nich warstwami (na przemian) śledzie z sosem pomidorowym. Przechowywać w lodówce. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchniwodzie i rozłóż na ścierce kuchennej.Przykryj drugą ścierką i lekko dociśnij,aby odsączyć nadmiar wody. Przygotuj dużą miskę. Potnij filety na paski. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z nadmiaru soku. Dołóż do śledzia. Następnie jaja, cebulę pokrój w kostkę, wsyp do miski. Kukurydzę, groszek, czerwoną fasolę wysyp na sito i odsącz z wody, wrzuć
Z Kuchni Do Kuchnistole mamy prawie wszystko z rybki :) Polecam wam prostą sałatkę warzywną z marynowanymi płatami rybki. Składniki: 4 płaty marynowanego śledzia groszek konserwowy 1 puszka kukurydza konserwowa pół puszki marchew ugotowana 3 spore sztuki ogórki kiszone z 8 szt ziemniaki 6 szt majonez tyle aby starczyło nam do wymieszania składników sól i pieprz do smaku koperek
Różowa kuchniazrób z cebulą, którą następnie dodatkowo rozgnieć na desce przy pomocy widelca. Razem ze śledziem przełóż do miski, dodaj musztardę, olej i ocet. Dopraw pieprzem. Składniki dokładanie wymieszaj i odstaw do lodówki minimum na kilka godzin, aby wszystko się przegryzło. Podawaj z drobno pokrojonym ogórkiem kiszonym lub konserwowym (my akurat mieliśmy małosolne), marynowanymi grzybkami – mogą być pieczarki – oraz
Kulinarna Polskakurczaka: Kotlety z kurczaka i pieczarek , Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , kotlety z kurczaka i ogórków. Te proste w wykonaniu placuszki z kurczaka na pewno kojarzy każdy, kto od początku śledzi mój blog i moje wpisy – a pozostali pewnie natknęli się na ten przepis, kiedy szukali pomysłu na szybki i pyszny obiad
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzdecydowany kwaśny smak, dlatego nie potrzebowałam żadnego dodatkowo kwaśnego składnika, żeby przełamać smak smarowidła do chleba. W razie, gdybyście mieli w domu śledzie w oleju i właśnie z nich chcielibyście przyrządzić taką pastę śledziową, dodajcie do niej ogórka kiszonego pokrojonego w kosteczkę i 1/2 cebuli posiekanej w drobną kostkę. Wioleta Gargula
MamaOskarkarozłóż na ścierce kuchennej.Przykryj drugą ścierką i lekko dociśnij,aby odsączyć nadmiar wody. Przygotuj dużą miskę. Potnij filety na paski. Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z nadmiaru soku. Dołóż do śledzia. Następnie jaja, cebulę pokrój w kostkę, wsyp do miski. Kukurydzę, groszek, ciecierzycę wysyp na sito i odsącz z wody, wrzuć do miski.Dodaj rodzynki
Z Kuchni Do Kuchniróżnego rodzaju spotkania. To wykonanie nie jest skomplikowane i przygotowuje się je dość szybko a przy tym te śledzie są bardzo smaczne. Smak tkwi w prostocie przecież :) Składniki: * 4 płaty śledziowe a'la matias * 4 średniej wielkości ogórki kiszone * 1 duża cebula * 1/4 szklanki octu * 1/3 szklanki oleju * 1 liść laurowy * 2 kulki ziela angielskiego * 1 łyżeczka cukru(...)misce wymieszałam ocet z olejem, dodałam cukier liść i ziele. Cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam w gorącej wodzie przez kilka sekund. Ostudziłam i dodałam do zalewy. Zalałam zalewą śledzie, zakryłam naczynie i wstawiłam do lodówki na dobę. Notatki: * octu można dodać oczywiście mniej lub więcej - wedle własnego smaku * nie gotowałam tej zalewy * w miarę potrzeby można posolić
Pieprzyć z Fantazjąbrakowało mi efektu skruszenia ości, który uzykuję dodając do wody nieco octu. Następnym razem zrobię po swojemu Śledzie po żydowsku z pomarańczami 60 dag solonych filetów śledziowych 3/4 szkl mleka 1 pomarańcza 1 cebula 1 duże winne jabłko 1 duży kiszony ogórek 3-4 łyżki gęstego majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, cukier Filety śledziowe dokladnie opłukać, moczyć(...)odstawić ponownie na 2-3 godziny. Pomarańczę, ogórka i cebulę obrać i pokroić w drobniutką kostkę (jabłka natychmiast skropić odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniały). Majonez wymieszać z resztą soku z cytryny i przyprawić szczyptą soli, pieprzem i odrobiną cukru. Połączyć z pokrojonymi owocami i warzywami, dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, zwinąć i spiąć wykałaczką
Pieguskowa Kuchniasłone i tak mie potyn suszōło, że żech myśloł, że ogupieja. Na moczynie słonych śledzi potrza połra godzin! Potyn idzie już szybko. Trza drobno pokrajać cebula, łogórki, jajca i śledzie, dać łeżeczka mostrichu, trocha pieprzu i fertich. Kebyjście chcieli, to przed podaniym mogecie jeszcze dać łeżka majōnezu, ale jak go niy mołcie, to sie przeca 21 nic niy stanie. Hekele(...)kilka 4 domu 5 podobno 6 powiedziała 7 przygotować 8 jej 9 coś 10 koleżanka 11 od 12 musztardy 13 dużo 14 krojona, siekana 15 kawałki 16 ugotowane 17 ogórki 18 w tym przypadku 19 mniej 20 przepłuczę 21 przecież 22 kromkę 23 zjedzą Państwo
Chop w kuchnigroszami za jedną porcję. A tu śledzie - dyszkę za 650 gramów, plus włoszczyzna i puszka groszku. Porcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów) 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu(...)szczypta soli Marchew, seler i ziemniaki gotujemy W tym czasie odcedzamy i przekładamy groszek do salaterki Ogórki kiszone kroimy w kostkę - przekładamy do groszku Ze słoika wyjmujemy cebulkę (wszystko co tam jest) i kroimy ją na mniejsze kawałki - przekładamy do salaterki Śledzie kroimy w kwadraciki - przekładamy Jabłko również kroimy w kostkę Ugotowane warzywa odcedzamy i kroimy najpierw w plastry
Szczęśliwa kuchniagroszami za jedną porcję. A tu śledzie - dyszkę za 650 gramów, plus włoszczyzna i puszka groszku. Porcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów) 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu(...)szczypta soli Marchew, seler i ziemniaki gotujemy W tym czasie odcedzamy i przekładamy groszek do salaterki Ogórki kiszone kroimy w kostkę - przekładamy do groszku Ze słoika wyjmujemy cebulkę (wszystko co tam jest) i kroimy ją na mniejsze kawałki - przekładamy do salaterki Śledzie kroimy w kwadraciki - przekładamy Jabłko również kroimy w kostkę Ugotowane warzywa odcedzamy i kroimy najpierw w plastry
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com