sledzie z cebula w oleju - 509 przepisów (strona:8/34)

Warstwowa sałatka śledziowa 242

wilgotna . Jest po prostu pyszna ! Inne przepisy na sałatki TU . Warstwowa sałatka śledziowa - przepis: Składniki: 5 średnich ziemniaków 6 jajek 5 średnich marchewek 1 średnia cebula 2 łyżeczki octu 7 filetów śledzi w oleju (użyłem kupowanych ze słoiczka) 8 Łyżek majonezu (najlepiej domowego ) Sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki i marchew w różnych garnkach, nie obierając ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie(...)oleju i kroimy w średnią kostkę. Polecam użyć dobrej jakości śledzi ze słoika, bo te tańsze zepsują nam sałatkę. Kiedy mamy już przyszykowane wszystkie składniki, każdą porcję składników dzielimy na 3 części. Rozpoczynamy zbieranie sałatki. Najlepiej użyć przezroczystej miseczki, wtedy sałatka będzie lepiej się prezentowała. Układamy sałatkę następującymi warstwami: Utarte ziemniaki. 1 łyżeczka majonezu Śledź. Marynowa cebula. 1 łyżeczka majonezu

Kuchnia Łukasza
matiasy na szybko... 152

Składniki: śledzie w oleju 5 sztuk, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, jabłka 1 sztuka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, ocet 10 % 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki matiasy filety w oleju pokroić na 2 cm kawałki do miski dodać pokrojone cebule, jabłko ze skórką w kosteczkę posypać pieprzem cukrem, skropić octem, wlac olej rzepakowy

W Mojej Kuchni Lubię
Filety z zielonego śledzia w zalewie pomidorowej 182

przecieru pomidorowego]i użyłam oleju z ryżu ..Mam nadzieję, że pamiętacie??... Czytelnicy bloga , którzy zrobią zakupy wHurtowni Oliwy otrzymają .........25 % zniżkę... 2 kg filetów z zielonego śledzia mąka olej- do smażenia Zalewa: 3 cebule 5 szklanek wody 6 łyżek cukru 2 małe koncentraty pomidorowe ( 2 x 200 g ) [ u mnie 1 szkl.pomidorów rozdrobnionych ] 1,5 łyżki Vegety(...)łyżeczki soli ziele angielskie, liście laurowe 10 łyżek oleju z ryżu 0,5 szkl. octu Śledzie pokroic na kawałki, panierować w mące i smażyć na oleju.Zalewa:Cebulę pokroić w kostkę, następnie usmażyć na złoty kolor.Przesmażoną cebulę zalać wodą, dodać przecier pomidorowy i pozostałe przyprawy. Całość zagotować. Po zagotowaniu do zalewy dodać ocet i gotować całość przez 2 minuty

Moje domowe kucharzenie
Śledzie a'la milanówek 143

przeszkadza. Pyszne śledzie w pomidorowej, lekko słodkiej zalewie z cebuli i koncentratu z dodatkiem przypraw: Śledzie należy odstawić do lodówki na kilka dni by smaki się przegryzły. Dodatkowo można je przechowywać w lodówce do dwóch tygodni od przyrządzenia. Składniki: 300 gram śledzi a'la Matjas w oleju lub w słonej zalewie 300 gram cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/4 szklanki(...)ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżeczki gorczycy 2 łyżki cukru 2 łyżki octu balsamicznego szczypta soli i pieprzu Śledzie moczę w wodzie lub mleku przez kilka godzin, co jakiś czas wymieniam wodę. Cebulę kroję w piórka i smażę na oleju przez 5-8 minut, cały czas mieszam. Dodaję przyprawy oraz koncentrat pomidorowy, cukier i ocet balsamiczny. Całość duszę

Mango Papaja
ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I OGÓRKIEM W OLEJU 52528

łyżeczek musztardy sarepskiej- świeżo mielony pieprz- odrobina soli- olej z pestek winogron , słonecznikowy lub rzepakowy+ dodatkowo : naczynie do ułożenia śledzi ( u mnie słoik)Śledzie przepłukać w czystej, zimnej wodzie. Wodę wylać , zalać następną i odstawić na kilka godzin ( conajmniej 2-3) , by się wymoczyły.W międzyczasie można ją jeszcze raz zmienić .Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Odrobinę posolić ( dosłownie(...)kęsy.W słoiku lub misce układać na przemian: trochę cebuli, na to kawałki śledzi, następnie plastry ogórków ( tyle, by przykryły wszystkie śledzie) , na nie pokrojona cebula, którą posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Całość zalewamy olejem. I tak na przemian do wyczerpania składników. Na samej górze przykrywamy całość warstwą cebuli, posypujemy pieprzem i zalewamy olejem. Słoik dokładnie zakręcamy i chowamy do lodówki

Smaczne Zdrowe
164. Śledzie w zalewie miodowo-musztardowej 180

Uwielbiam śledzie,  podane na słodko są obłędnie pyszne. Do poniższego przepisu użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno, olej ten ma delikatną nutę i aromat słoneczników. 400g filetów śledziowych a'la matjas 2 cebule 2-3 kiszone ogórki 1-2 pomidory 3 łyżki musztardy 2 łyżeczki miodu 5 łyżek oleju słonecznikowego Przygotowanie: Śledzie moczymy aby pozbyć się soli. Następnie(...)kroimy je w kawałki grubości około 1cm. Cebulę kroimy w piórka, ogórka w plasterki a pomidora w półplasterki. Musztardę mieszamy z miodem i olejem, dodajemy śledzie i warzywa, mieszamy.  Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. UWAGA: Panie, które stosują w kosmetyce oleje do pielęgnacji cery, zachęcam do wypróbowania oleju słonecznikowego. Ja do tej pory stosowałam jojoba, rycynowy

Jadło i czytadło
Śledzie z grzybami 164

godz), obrać ze skóry, usunąć ości i pokroić na małe kawałki. Gotowe śledzie ułożyć na półmisku. Wymoczone grzyby drobno posiekać, przesmażyć z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju i posolić. Obłożyć śledzie grzybami, udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego

charlotte gotuje
Śledzie z miodem i cebulą-ulepszone! 144

również na inne okazje. To fajna potrawa, bo można ją przygotować 2-3 dni przed wieczerzą.( zdjęcie później) ŚLEDZIE Z MIODEM I CEBULĄ SKŁADNIKI: 4 matijasy 4 średnie cebule 2 łyżki koncentratu 1 łyżkę miodu 2 łyżki octu 1/2 szkl. oleju rodzynki 1/2 p. małej   kilka suszonych śliwek ewentualnie przyprawy: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, odrobinę chili(...)piórka, na patelnie wlać olej, rozgrzać, włożyć cebulę lekko podsmażyć. Następnie dodać miód, koncentrat, ocet, rodzynki (wcześniej namoczone w wodzie), śliwki pokrojone i przyprawić. Umyte śledzie ułożyć w słoju, przekładając cebulą, zalać resztą oleju z przyprawami z patelni

Kuchnia Beaty
Śledzie w zalewie ketchupowej 500

łyżka musztardy 2 łyżki octu winnego 5 łyżek oleju łyżeczka cukru kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie Śledzie moczymy 3-4 godziny w wodzie, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy chwilę na oleju. Ogórki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą i mieszamy dokładnie. Na dnie szklanego naczynia układamy

e-PrzepisyKulinarne
Warsztaty kulinarne z pysznym śledziem od SEKO i 10 przepisów na śledzie. Świąteczne inspiracje z SEKO. 196

niewielką ilość pieprzu. Mieszamy i dodajemy olej lniany. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy. Podajemy, wykładając wszystko w następującej kolejności: placki ziemniaczane, śledzie i jabłko ze śmietaną 2. Śledzie piernikowe  4 filety śledziowe a’la Matjas SEKO  3-4 kruche ciasteczka piernikowe  1 cebula ⅓ szklanki rodzynek  2 pomarańcze(...)laurowe  1 ziele angielskie  1 cebula do skropienia olej z orzechów laskowych  Wódkę, cukier, wodę oraz przyprawy zagotowujemy. Do gorącej zalewy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Kiedy marynata wystygnie zalewamy nią koreczki śledziowe i odstawiamy do lodówki, aby całość się przegryzła. Podajemy skropione olejem.  10. Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą

SMYKWKUCHNI
Śledzie po kaszubsku. 194

kilku innych blogach, nieco je zmodyfikowałam do naszych potrzeb i wyszło pysznie. Polecam!!! Składniki na Śledzie po kaszubsku: 800 g śledzi (matiasów) 4 obrane cebule pokrojone w półcentymetrowe ćwierć plasterki 200 ml oleju 1 łyżka cukru 4 łyżki octu 5 łyżek koncentratu pomidorowego 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy (pominęłam) 2 łyżki sparzonych rodzynek(...)Śledzie moczymy ponad 3 godziny (ja moczyłam całą noc) zmieniając dwukrotnie wodę. Cebule smażymy na rozgrzanym oleju 5 minut, następnie dodajemy cukier, ocet, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 5 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy gorczycę, odsączone rodzynki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.       Śledzie kroimy

Rozpustne gotowanie
Śledzie po cygańsku 184

śledzi solonych 7 ogórków konserwowych  4 cebule 1 papryka czerwona 1 szklanka ketchupu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu olej (wedle uznania) pieprz Sposób Śledzie wymoczyć ok. 2 godziny, pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wszystko wrzucić do miski.W osobnym naczyniu przygotować sos. Miód wymieszać z ketchupem i musztardą, przyprawić pieprzem

Kuchenne aromaty
Śledzie z cebulką 341

Składniki : 4 płaty śledziowe 2 cebule świeżo zmielony pieprz czarny sok z cytryny natka pietruszki olej Wykonanie: Śledzie myjemy przedkładamy do miski zalewamy zimną wodą zostawiamy najlepiej na całą noc. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, możemy pokroić też w cieniutkie piórka. Cebulkę zaparzamy w przegotowanej wodzie, następnie przecedzamy przez sito i zalewamy ją olejem. Śledzie kroimy w paski, dodajemy pokrojoną

kgwjanczewo
Śledź w śmietanie 164

wiele sposobów,marynować, podawać z ziemniakami, albo w sałatce ( przepis ). A poniżej znajdziecie przepis na śledzie w śmietanie. ŚLEDŹ w ŚMIETANIE Składniki: 3-4 płaty śledzia marynowanego lub w oleju 1 cebula 1 jabłko 2-3 ogórki kiszone sos śmietanowy: 1/2 szklanki śmietany kremowej 18%  np. Zott Natur 1 łyżka majonezu 1 szczypta kawsku cytrynowego 1 szczypta soli

Bon appetit mon amie
Śledzie z cebulką na chiński sposób! Na wigilijny stół! 140

się je z dodatkiem sosu sojowego o aromacie goździka i pomarańczy. Sos jest bardzo smaczny. Śledzie znikają od razu ze stołu ;-)SKŁADNIKI:- 10 dobrej jakości filetów śledzi- 2 cebule białe- 5 łyżek oleju- 4 łyżki sosu sojowego z nutą pomarańczy i goździka (do kupienia w sklepach z kuchniami świata)- łyżka sosu sojowego jasnego- chili świeże- 1 jabłko pokrojone w kostkę(...)gruszka pokrojona w kostkęwykonanie:Na patelnię wlej olej, dodaj pokrojoną cebulę, duś na oleju. Cebula nie może się zrumienić!Dodaj chili i owoce. Duś pod przykryciem 15 minut. Dodaj przyprawy duś kolejne 10 minut. Podlej sosem sojowym. Duś 3 minuty bez pokrywki.Wystudź całkowicie masę.Śledzie wypłukuj pod wodą (dobrze jest je moczyć w zimnej wodzie co najmniej godzinę

SMYKWKUCHNI