około 200 ml wody,dodać przyprawy i dusić aż cebula zmięknie. Dodać pomidory, dusić jeszcze około 15 minut, doprawić do smaku solą, ewentualnie cukrem. Ostudzić. Zimne śledzie ułożyć w naczyniu i zalać sosem. Sosu musi być dużo :) Odstawić na co najmniej 12 godzin
królestwo garównapisałam Ciasto pomarańczowe z żurawiną Bigos z czerwonek kapusty z owocami Ciasto korzenne z gruszką gotowaną w winie Ciasto migdałowe z polentą i pomarańczami Karp w sosie pomarańczowym Makowiec z kaszą jaglaną Śledź w jogurcie z jabłkiem Łamana beza z kremem amaretto Krucha choinka z kremem Sernik czekoladowy na makowym spodzie Ozdobny wieniec z bułeczek Kruche anioły z mąki razowej
AZgotuj!paski i wymieszaj z cebulą. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zioła, dopraw do smaku pieprzem i solą ( przed posoleniem potrawy spróbuj ją może nie trzeba solić ), wymieszaj. Sos wystudź, dodaj do niego kawałki śledzi i odstaw w chłodne miejsce ( np. do lodówki ) na 1 lub 2 dni, aby nabrały smaku
Przepisy i porady kulinarnekroimy w piórka i na 10 minut zalewamy gorącą wodą. Pietruszkę siekamy. Śmietanę, majonez i musztardę łączymy ze sobą. Dodajemy pietruszkę i pieprz. Odsączoną cebulę i śledzie przekładamy do jednej miski, dodajemy sos śmietanowy i mieszamy dokładnie. Odkładamy na godzinę do lodówki, aby smaki się „przegryzły
e-PrzepisyKulinarnepomidorów Sałatka warzywna z zielonymi pomidorami Porzeczka Żel porzeczkowy Sałatki/ surówki Warzywna w przecierze własnym Warzywna z burakami Warzywna z zielonymi pomidorami Z cukinii i buraków Sos Słodko- kwaśny- relish Szczaw Przecier Śledzie Marynowany w winie W piwno- cynamonowej marynacie Śliwka Ketchup śliwkowy Śliwki z alkoholem Truskawki Konfitura z kiwi Wiśnia W żelu Żurawina Konfitura Z dynią
Tradycyjna Kuchniamieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 4-5 filetów śledziowych - matjasy 1 cebula biała lub czerwona 2 średnie buraki 2 średnie ziemniaki 2 jajka Sos 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu sól, pieprz Natka do podania Sposób przygotowania Śledzie namoczyć w mleku na kilka godzin lub na całą noc. Buraki ugotować w całości. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać. Jajka ugotować na twardo. Warzywa(...)jajka kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Składniki mieszamy i polewamy sosem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/salatka-sledziowa-burakami-ziemniakami-jajkiem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulaurowe -po kilka ziaren pieprzu i jałowca -łyżeczka majeranku -pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej -płaska łyżeczka cukru Śledzie zalać zimną, przegotowaną wodą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Z oleju, soku z cytryny i posiekanego czosnku zrobić sos: do oleju wlewać powoli sok, cały czas mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać czosnku, cukru, wymieszać(...)resztą przypraw. Cebulę pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i wystudzić. Śledzie odsączyć, pokroić w kawałki. W naczyniu lub słoiku układać warstwami: śledzie, cebulę, posypać ziołami, czynność powtarzać do wyczerpania składników. Zalać przygotowanym sosem. Odstawić w lodówce na 2-3 dni. Podawać wyłożone na półmisek z dowolnymi dodatkami. Bardzo dobrze smakują podane tylko z pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaości śledzi staną się miękkie. Następnie odciąłem ogony i płetwy grzbietowe i z tuszek śledzi wykroiłem filety, które pokroiłem w około dwucentymetrowe plasterki. Tak przygotowane śledzie odłożyłem na bok do czasu przygotowania sosu. Jabłko obrałem ze skórki i starłem na tarce o grubych oczkach. Polecam użyć miękkiego słodkiego w smaku jabłka. Starte jabłko umieściłem w miseczce. Połowę białej cebuli pokroiłem
Wyprawy kulinarneŚledziowe eksperymentowanie mam po niej, bo dziś serwuję swoim gościom nawet śledzie z miodem, z suszonymi owocami, marynowanymi warzywami w różnych ostro-słodko-kwaśnych sosach i salsach. Nic mnie już chyba nie zdziwi w temacie śledzi Dziś śledzie w oleju lnianym z czerwoną cebulą i chili z dodatkiem chrupiących i świeżych pestek granatu, z pięknie pasującym (nie tylko kolorem) świeżym
Zasmakuj KuchniDziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały się śledzie z porem, jabłkiem i śmietaną. Tak przygotowane śledzie potrzebują jednak czasu na przegryzienie się, więc jeśli zrobicie je dziś, to na weekend będą w sam raz. Do przygotowania tego dania użyłam
Obiad gotowyeksperymentowanie mam po niej, bo dziś serwuję swoim gościom nawet śledzie z miodem, z suszonymi owocami, marynowanymi warzywami w różnych ostro-słodko-kwaśnych sosach i salsach. Nic mnie już chyba nie zdziwi w temacie śledzi :) Dziś śledzie w oleju lnianym z czerwoną cebulą i chili z dodatkiem chrupiących i świeżych pestek granatu, z pięknie pasującym (nie tylko kolorem) świeżym
Zasmakuj KuchniUwielbiam śledzie pod różnymi postaciami czy to w oliwie,czy w occie,smażone,czy w sosie koperkowym albo w curry.Od wyboru do koloru.Dziś zapraszam na śledzie w oliwie z majerankiem. 500g.filetów śledziowych 5 ząbków czosnku garść majeranku 3/4 szkl.oliwy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę.Śledzie kroimy w kawałki,nacieramy czosnkiem.Układamy w słoiku , zalewając je oliwą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się tłuszczu. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami i warzywami. Doskonale smakują z sosem koperkowym lub pomidorowym. Smacznego ! Artykuł SMAŻONE ŚLEDZIE NA KROMCE CHLEBA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakMajonez mieszamy razem ze śmietaną, solą i pieprzem. Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Aby owoce nie ciemniały szybko wrzucamy je do sosu śmietanowego. Doprawiamy do maku i wykładamy na śledzie. Całość posypałam nasionami chia. Smacznego
Słodki Zakątekcebula strąk żółtej papryki strąk czerwonej małej papryki 5 średnich ogórków konserwowanych 2 łyżki kaparów 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki oliwy pieprz Sos: czubata łyżka musztardy 4 łyżki oliwy tymianek, szczypta Przygotowanie Śledzie osączyłem, pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę, paprykę w paski, a ogórki w pół plasterki. Wymieszałem z fasolą, kaparami, słonecznikiem uprażonym
R'n'G Kitchen