kostkę-najlepiej, żeby były takiej samej wielkości jak kawałki śledzi. W małej miseczce mieszamy majonez razem z olejem, solą i pieprzem. W większej misce mieszamy śledzia z warzywami a następnie mieszamy razem z sosem majonezowym. Gotowy tatar posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnewodą na 10 minut. Odsączamy. Ogórki kroimy w plasterki, papryki w paski. Majonez, śmietanę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Na dnie szklanego naczynia układamy śledzie, następnie cebulę, ogórki i paprykę. Całość zalewamy sosem majonezowym. Sałatkę odstawiamy na pół godziny do lodówki
e-PrzepisyKulinarneMleczko kokosowe, olej, łyżeczkę kurkumy i dwie łyżeczki curry dobrze razem połączyć. Cebulę drobno pokroić posypać solą i cukrem. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Śledzie ułożyć na talerzyku, posypać cebulą i polać sosem. Posypać szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Dodaj do listy blokowanych banerów
Pysznie & Piękniewodą na 10 minut. Odsączamy. Ogórki kroimy w plasterki, papryki w paski. Majonez, śmietanę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Na dnie szklanego naczynia układamy śledzie, następnie cebulę, ogórki i paprykę. Całość zalewamy sosem majonezowym. Sałatkę odstawiamy na pół godziny do lodówki
e-PrzepisyKulinarneŻółtko ma zostać płynne. Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa pokazał nam co zrobić z dziczyzną i kaczką
królestwo garówdodajemy wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy rodzynki i odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem. Przekładamy do słoików lub zamykanego pojemnika. Przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego
Swojskie jedzonkododajemy wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy rodzynki i odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem. Przekładamy do słoików lub zamykanego pojemnika. Przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! ;) Przepis pochodzi ze strony www.gotowaniecieszy.blox.pl
Czerwona PorzeczkaParmezan zetrzyj na tarce i dodaj do brukselki. Orzechy włoskie podpraż na suchej patelni, następnie grubo je posiekaj i również dodaj do miski. Polej składniki sosem i wymieszaj. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwacoś pysznego dzięki czemu nasz wigilijny stół obfitował w tak pyszności jak kanapki z pastą z grochu z wędzonym pstrągiem, pierogi z makiem posypane genialnym sosem z orzechami i skórką pomarańczy w karmelu, śledzie w śmietanie lub z cebulką i chili, kremem piernikowym, struclą makową i roladą czekoladowo-pomarańczową i wieloma innymi pysznymi potrawami. Restauracja uraczyła nas barszczem wigilijnym, zupą
sierotka maRysia w kuchnimajonezu 1-2 łyżki octu ryżowego sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Śmietanę, majonez, musztardę, curry oraz ocet ryżowy mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie korimy w nieduże kawałki i wrzucamy do sosu. Ananasa odsączamy i kroimy w grubą kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, w miarę potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Całość przekłądamy do słoika
DefinicjaSmakuobieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko i cebulę łączymy ze śmietaną i majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Kawałki śledzia układamy na półmisku, a na nie wykładamy sos śmietanowy. Przekąska najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce. Smacznego
KasiekGotujeświeżo mielonego pieprzu.Przygotowanie przystawki, będącej rodzajem prostej sałatki śledziowej zajmuje kilka minut, nie wymaga wielu składników, ale daje znakomity efekt, pozwalający na spróbowanie śledzia w trochę innym wydaniu - ze słodkim akcentem żurawiny i pikantno - słodko - kwaśnym sosem. W celu przygotowania sałatki cebulę pokroiłem w drobną kostkę i dodałem do miski. Do cebuli dodałem 100 gram dość grubo posiekanej suszonej żurawiny(...)całkowitego połączenia się składników i całkowitego rozpuszczenia się miodu. Sos przyprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem. Otrzymany sos dodałem do pozostałych składników i całość dokładnie wymieszałem i odstawiłem na 20 minut do lodówki, aby smaki uległy połączeniu. Po tym czasie śledź był gotowy do podania. Efektowną formą podania przystawki uzyskałem nakładając śledzia do kieliszka do martini i dość mocno
Wyprawy kulinarneinny :) Otóż jeżeli posiadacie w swojej spiżarni np. paprykę marynowaną w sosie pomidorowym lub ketchupie (jak coś to przepis jest tutaj ) lub jakieś inne sosy na bazie pomidorów i papryki - to będzie świetne do marynowania śledzi . Wystarczy otworzyć słoik, zawartość wymieszać ze śledziami, zamarynować jakiś czas i gotowe :) Mega ekspresowo! Ja już wypróbowałam i polecam ten sposób! Pomyślcie tylko
Moja Książka Kucharskalubią obok tradycyjnych dań podać na stole też odrobinę nowości. TATAR ZE ŚLEDZIA Składniki: (2 porcje) 4 płaty śledzia 1/2 pora 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 niepełna łyżeczka wasabi (użyłam w proszku) sok z 1/2 limonki 2 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżki sosu teriyaki Przygotowanie: Płaty śledziowe moczymy w zimnej(...)wodzie pół dnia, odsączamy i kroimy w mała kostkę. Pora koimy na pół,a następnie w kostkę. W misce łączymy obydwa sosy (sojowy i teriyaki), dodajemy wasabi, imbir i sok z limonki. Dodajemy pora i śledzie, mieszamy odstawiamy na około 2 godziny (opcjonalnie można dosłodzić) aby smaki się "przegryzły
Bon appetit mon amie