śledzie w sosie - 1086 przepisów (strona:38/73)

Tatar ze śledzia 151

kostkę-najlepiej, żeby były takiej samej wielkości jak kawałki śledzi. W małej miseczce mieszamy majonez razem z olejem, solą i pieprzem. W większej misce mieszamy śledzia z warzywami a następnie mieszamy razem z sosem majonezowym. Gotowy tatar posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Warstwowa sałatka śledziowa z papryką 147

wodą na 10 minut. Odsączamy. Ogórki kroimy w plasterki, papryki w paski. Majonez, śmietanę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Na dnie szklanego naczynia układamy śledzie, następnie cebulę, ogórki i paprykę. Całość zalewamy sosem majonezowym. Sałatkę odstawiamy na pół godziny do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Śledzie w sosie curry 145

Mleczko kokosowe, olej, łyżeczkę kurkumy i dwie łyżeczki curry dobrze razem połączyć. Cebulę drobno pokroić posypać solą i cukrem. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Śledzie ułożyć na talerzyku, posypać cebulą i polać sosem. Posypać szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Warstwowa sałatka śledziowa z papryką 313

wodą na 10 minut. Odsączamy. Ogórki kroimy w plasterki, papryki w paski. Majonez, śmietanę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Na dnie szklanego naczynia układamy śledzie, następnie cebulę, ogórki i paprykę. Całość zalewamy sosem majonezowym. Sałatkę odstawiamy na pół godziny do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Tatar z jelenia 132

Żółtko ma zostać płynne. Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa pokazał nam co zrobić z dziczyzną i kaczką

królestwo garów
Pyszne śledzie wigilijne 1170

dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy rodzynki i odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem. Przekładamy do słoików lub zamykanego pojemnika. Przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego

Swojskie jedzonko
Najlepsze śledzie wigilijne 76833

dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy rodzynki i odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem. Przekładamy do słoików lub zamykanego pojemnika. Przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! ;) Przepis pochodzi ze strony www.gotowaniecieszy.blox.pl

Czerwona Porzeczka
Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi 134

Parmezan zetrzyj na tarce i dodaj do brukselki. Orzechy włoskie podpraż na suchej patelni, następnie grubo je posiekaj i również dodaj do miski. Polej składniki sosem i wymieszaj. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierwsza Wigilia Lubelskich Blogerów Kulinarnych 177

coś pysznego dzięki czemu nasz wigilijny stół obfitował w tak pyszności jak kanapki z pastą z grochu z wędzonym pstrągiem, pierogi z makiem posypane genialnym sosem z orzechami i skórką pomarańczy w karmelu, śledzie w śmietanie lub z cebulką i chili, kremem piernikowym, struclą makową i roladą czekoladowo-pomarańczową i wieloma innymi pysznymi potrawami. Restauracja uraczyła nas barszczem wigilijnym, zupą

sierotka maRysia w kuchni
Śledzie curry z ananasem 189

majonezu 1-2 łyżki octu ryżowego sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Śmietanę, majonez, musztardę, curry oraz ocet ryżowy mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie korimy w nieduże kawałki i wrzucamy do sosu. Ananasa odsączamy i kroimy w grubą kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, w miarę potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Całość przekłądamy do słoika

DefinicjaSmaku
Śledzie z jabłkiem i cebulą w śmietanie 130

obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko i cebulę łączymy ze śmietaną i majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Kawałki śledzia układamy na półmisku, a na nie wykładamy sos śmietanowy. Przekąska najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce. Smacznego

KasiekGotuje
Wigilijny śledź po szwedzku 245

świeżo mielonego pieprzu.Przygotowanie przystawki, będącej rodzajem prostej sałatki śledziowej zajmuje kilka minut, nie wymaga wielu składników, ale daje znakomity efekt, pozwalający na spróbowanie śledzia w trochę innym wydaniu - ze słodkim akcentem żurawiny i pikantno - słodko - kwaśnym sosem. W celu przygotowania sałatki cebulę pokroiłem w drobną kostkę i dodałem do miski. Do cebuli dodałem 100 gram dość grubo posiekanej suszonej żurawiny(...)całkowitego połączenia się składników i całkowitego rozpuszczenia się miodu. Sos przyprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem. Otrzymany sos dodałem do pozostałych składników i całość dokładnie wymieszałem i odstawiłem na 20 minut do lodówki, aby smaki uległy połączeniu. Po tym czasie śledź był gotowy do podania. Efektowną formą podania przystawki uzyskałem nakładając śledzia do kieliszka do martini i dość mocno

Wyprawy kulinarne
KORECZKI ŚLEDZIOWE PO GIŻYCKU - na imprezę 190

inny :) Otóż jeżeli posiadacie w swojej spiżarni np. paprykę marynowaną w sosie pomidorowym lub ketchupie (jak coś to przepis jest tutaj ) lub jakieś inne sosy na bazie pomidorów i papryki - to będzie świetne do marynowania śledzi . Wystarczy otworzyć słoik, zawartość wymieszać ze śledziami, zamarynować jakiś czas i gotowe :) Mega ekspresowo!  Ja już wypróbowałam i polecam ten sposób! Pomyślcie tylko

Moja Książka Kucharska
Tatar ze śledzia z azjatycka nutą 143

lubią obok tradycyjnych dań podać na stole też odrobinę nowości. TATAR ZE ŚLEDZIA Składniki: (2 porcje) 4 płaty śledzia 1/2 pora 1 łyżeczka startego świeżego  imbiru 1 niepełna łyżeczka wasabi (użyłam w proszku) sok z 1/2 limonki 2 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżki sosu teriyaki Przygotowanie: Płaty śledziowe moczymy w zimnej(...)wodzie pół  dnia, odsączamy i kroimy w mała kostkę. Pora koimy na pół,a następnie w kostkę. W misce łączymy obydwa sosy (sojowy i teriyaki), dodajemy wasabi, imbir i sok z limonki. Dodajemy pora i śledzie, mieszamy odstawiamy na około 2 godziny (opcjonalnie można dosłodzić) aby smaki się "przegryzły

Bon appetit mon amie