sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:144/165)

Jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami 164

przygotowała z tych składników. Jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami przepis Gennaro Contaldo z moimi modyfikacjami Składniki (na 24 sztuki): 12 jaj przepiórczych* 80 g tuńczyka w oleju z puszki, odsączonego 2 łyżeczki kaparów, odsączonych z zalewy łyżeczka posiekanego szczypiorku 1-1,5 łyżki majonezu sól, pieprz rzeżucha do dekoracji * Zamiast jaj przepiórczych możesz użyć kurzych. Na 6 jaj kurzych(...)wodą formuj małe kuleczki z farszu i umieszczaj je we wgłębieniach białek. Udekoruj kiełkami rzeżuchy. Polecam na wielkanocny stół albo na eleganckie przyjęcie. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Toskania: Jak tłoczy się oliwę? Z wizytą u producenta oliwy [Relacja] 125

oliw jedno odmianowych Pruneti oraz czwartej "tajemniczej próbki" zawierającej zwykłą oliwę ze sklepu. Przypomnieliśmy sobie przy tym wszystkie zasady smakowania oliwy, o których pisałam Wam w relacji z Flos Olei .  Najpierw próbowaliśmy oliw Pruneti , zastanawiając się, czy mają więcej smaku pomidora, karczocha, a może trawy? Gdy na koniec przystąpiliśmy do próbowania zwykłej oliwy, wydała nam się wprost obrzydliwa(...)zwiedzanie toskańskiej tłoczarni oliwy :) Co myślicie o nowoczesnej produkcji oliwy? I gdzie chcecie się wybrać następnym razem: na toskański targ czy na lekcję gotowania? *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
W jaki sposób prawidłowo smaży się rybę? 64

smażyć lub obsmażać ryby – takie jak makrela i dorsz – bez przyklejania się płetw do patelni podczas ich obracania? Bez względu na to, ile oleju użyjesz ani jak przyprawisz patelnię, filet nadal ma tendencję do przywierania. W tym miejscu warto posłuchać się profesjonalnych kucharzy, którzy radzą, aby do ryb wykorzystywać patelnię stalową. Niemniej i tę trzeba prawidłowo użytkować. Jak smażyć ryby(...)tego, ile oleju użyjesz do nasmarowania patelni. Patelnia „uwalnia” rybę, gdy ma równą chrupiącą skórkę. Pozwól rybie siedzieć nieruchomo, nie przesuwając jej na patelnię, a w końcu łatwo odpadnie. Upewnij się, że olej jest wystarczająco gorący przed umieszczeniem ryby. Możesz użyć nasion kminku, aby sprawdzić, jak gorący jest olej. Te zbrązowieją kilka sekund przed tym, jak olej osiągnie odpowiednią temperaturę

jakszef.pl
Czekoladowe babeczki z kremem z batatów 80

smaku Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni C. Do większej miski przesiewamy mąkę, sodę i kakao, dodajemy sól, cukier i dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy zimną wodę, olej i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Zawartość wlewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy. Ciasto wykładamy do 12 foremek na babeczki wyłożonych silikonowym lub papierowym wkładem. Pieczemy w temperaturze(...)cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Czekoladowe babeczki z kremem z batatów pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Dietetyczny obiad – tort na słono. 1788

wiecie ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie… dlatego zamiast klasycznego słodkiego tortu postanowiłam przygotować wersję wytrawną. Oczywiście na fali potraw dietetycznych i to danie zrobiłam w wersji fit z dużą ilością warzyw i piersią z kurczaka. Ten tort na słono doskonale sprawdził się u mnie jako danie obiadowe. Porcja była tak duża że przy dwóch osobach było tego(...)typu tortilla (ewentualnie naleśniki) 6 marchewek 40 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 cukinia puszka kukurydzy 30 dkg pieczarek 2 cebule 1-2 papryki łyżka masła 2 łyżki oleju szklanka bulionu 2 pomidory opakowanie sera typu mozzarella czarne oliwki, szczypiorek – do dekoracji przyprawy (suszony lubczyk, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól, pieprz). Wykonanie: Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce

Mama z miasta
Boczniaki po kaszubsku 166

święta, szukam więc przepisów i inspiracji. Poza tym lubię mieć harmonogram prac, tak aby w Wigilę tylko ewentualnie podgrzewać ;-). Znalazłam ciekawy przepis na boczniaki po kaszubsku, dotychczas znałam tylko śledzie po kaszubsku, i przyznam szczerze, że uwielbiałam, no ale… Ten przepis znalazłam w najnowszym magazynie „Kuchnia” i z własnego doświadczenia wiem, że różnie to bywa, więc wolałam(...)rodzynek (ja dałam 100, bo lubię w wytrawnych potrawach) po 1 płaskiej łyżeczce: soli, pieprzu, majeranku, cynamonu kilka liści laurowych ziele angielskie i jałowiec po 5 ziarenek każdy olej roślinny do smażenia Przygotowanie: Boczniaki potnij na równe kawałki wzdłuż blaszek i podsmaż na złoto aż będą chrupiące. *Sekretem przyrumienionych grzybów (pieczarek też) jest ich smażenie bez odwracania, poruszania

greenscarf
Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika 98

czasie przygotowujemy frytki warzywne: ziemniaki, marchew oraz buraka obieramy i kroimy w dość grube paski. Wszystko przekładamy na dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy olejem lub oliwą i dokładnie mieszamy. Następnie warzywa posypujemy przyprawami i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 20 minut , aż warzywa zaczną się rumienić(...)piekarnika **** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: RYBA W CIEŚCIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS TUTAJ RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sos paprykowy, nie tylko do spaghetti 89

cebule 1 główka czosnku 2 szczypty soli himalajskiej (nie więcej) olej do nasmarowania naczynia żaroodpornego Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni C. Żaroodporne naczynia (ja potrzebuję dwóch) smarujemy olejem lub oliwą. Papryki dokładnie myjemy, usuwamy gniazda, kroimy na większe kawałki np. ćwiartki i układamy w naczyniu. Obrane cebule i czosnek układamy pomiędzy papryką. Naczynia przykrywamy i wkładamy do nagrzanego(...)cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Sos paprykowy, nie tylko do spaghetti pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Brownie z fasoli 68

kakao 100%, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, łyżeczka sody oczyszczonej. Polewa daktylowo-kakaowa: 1/2 szklanki suszonych daktyli, 1,5 łyżki kakao 100%, około 2 łyżki mleka lub napoju roślinnego. Brownie z fasoli – sposób przygotowania Ciasto Najpierw dokładnie przepłukuję fasolę na sitku pod bieżącą, zimną wodą. Następnie wrzucam do miski fasolę, obrane banany oraz wlewam olej i dokładnie blenduję(...)polewę daktylowo-kakaową. Przed podaniem schładzam brownie w lodówce. Smacznego! Spróbuj także: bajaderki z ciecierzycy, fit szarlotka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł Brownie z fasoli pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
Pączki na suchych drożdżach i "Łabędź i złodzieje" 203

się całe ciasto. Krążki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W głębokiej patelni lub żeliwnym rondlu rozgrzać olej. Pączki smażyć na ciemno złoty kolor (po obu stronach po 2 razy). Wykładać na ręcznik papierowy, by odsączyć z tłuszczu. Lekko schłodzone pączki (na tyle, by nie parzyły palców) nadziewać(...)niej bardzo wiele po przeczytaniu oficjalnego opisu, który - okazuje się - niestety psuje przyjemność czytania, gdy pojawia się wątek listów pewnej Francuzki do stryja jej męża. Przez to czytelnik nie śledzi powodów zachowania Roberta równolegle z Marlowem, lecz wciąż zadaje sobie pytanie "jak długo jeszcze?". Bo też książka jest przesycona opisami różnych dzieł malarskich i to w sposób, który docenić może

Weekendy w domu i ogrodzie
Piernikowe brownie z fasoli 57

banan, około 150g, 2 łyżki przyprawy piernikowej bez dodatku cukru, np. z firmy Kotanyi, 1/2 szklanki suszonych daktyli, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 jajka, 1/4 szklanki oleju rzepakowego. Sposób przygotowania Najpierw wrzuć fasolę na sitko i porządnie ją przepłucz pod bieżącą wodą. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 15 minut aby zmiękły. Po tym czasie odsącz(...)uwojtusianatalerzu.pl z małą modyfikacją Spróbuj także: proste ciasto pomarańczowe, ciasto dyniowe z suszoną żurawiną, mięciutkie pierniczki słodzone suszonymi owocami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł Piernikowe brownie z fasoli pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
Gryczane pierogi z twarogiem i ziołami 90

się, jak nieco odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy, żeby zyskać danie w nowej, lżejszej i zdrowszej odsłonie, a przy tym żeby pozostawało ono równie smaczne. Jagna Niedzielska zaproponowała 4 przepisy: śledzie w soku z pomarańczy z czarnuszką, pierogi z mąki gryczanej z twarogiem, ziołami i okrasą z kaszy gryczanej dorsz na kiszonej kapuście z pomidorami kakaowy krem z suszonych owoców(...)dodać inne, bardziej dostępne zioła - np. pietruszkę, miętę, szpinak, a w sezonie młodą pokrzywę czy liście buraka. Na szczególną uwagę zasługuje także okrasa z kaszy gryczanej. Po uprażeniu w oleju ziarenka kaszy stają się chrupiące i mogą być również świetnym dodatkiem do sałatek. Gryczane pierogi z twarogiem i ziołami Składniki na ok 30 sztuk: 250 g mąki gryczanej 100g mąki

Obiad gotowy
"Ryba" z kotletów sojowych po grecku (wegańska) 162

wyrobię się ze wszystkim na czas, przy okazji spędzając miłe chwile z rodziną. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny fenomen. Pierwszym był ser - dip serowy z ziemniaka , później były "śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim , dzisiaj "ryba" z kotletów sojowych po grecku. Dieta wegańska jest niesamowita, wszystkie smaki można odtworzyć lub sprawić by były bardzo podobne z zupełnie innych składników(...)pietruszki i selera obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a pora w talarki. Cebulę z porem smażymy na odrobinie oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy starte warzywa, dolewamy trochę wody i dusimy pod uchyloną przykrywką do czasu, aż zmiękną. W między czasie przygotowujemy panierkę do kotletów. Mieszamy mąkę kukurydzianą wraz

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania